Chaffisen Arne skrapar fram 12 miljoner – parkerar bussen!

2022-06-08: Trisstraditionen gav Arne tre skrapade Klöver-symboler och en vinst på 100 000 kronor i månaden – i tio år. Vinsten, på totalt 12 miljoner kronor, ska busschauffören använda till att gå i pension.

Arne från Mora är en man med mycket tur. Varje vecka köper han tre Trisslotter, en tradition som hittills har gett bra avkastning.

– Jag vann 100 000 kronor på Triss för tio år sedan. En del av pengarna har jag fortfarande sparat, berättar Arne.

Denna gång blev det betydligt mer då han en julidag skrapade fram tre Klöver-symboler och blev garanterad en vinst på 1,2 miljoner kronor.

– Jag skrapar alltid lotterna hemma vid köksbordet. När jag såg tre Klöver-symboler på en lott kunde jag inte tro det var sant, berättar han.

En månad senare var Arne på plats i Stockholm för att skrapa fram slutgiltiga vinsten i morgon-tv.

– Jag kommer välja nummer två och sju. Det var två siffror som kom till mig när jag funderade på vilka nummer jag skulle ta. Så jag går på min första magkänsla, säger Arne glatt innan det är dags att skrapa fram vinsten.

Valet visade sig vara lyckosamt och dalmasen skrapade fram 100 000 kronor i månaden i 10 år. Vilket blir en total vinst på 12 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt! Det kommer nog ta några timmar för mig att smälta detta, säger en märkbart rörd vinnare.

"Nu parkerar jag bussen"

"Arne, som vid 75 års ålder fortfarande är aktiv busschaufför, har en uttänkt plan för vinstpengarna.

– Nu parkerar jag bussen och blir pensionär på riktigt! Något ska jag unna mig också, men vad det blir vet jag inte ännu, säger han glatt.

Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, som var på plats på TV4 under morgonen gläds med vinnaren.

– Vilken morgon! Senast någon Klöver-vinnare skrapade fram en vinst av denna storlek var i januari. Jag hoppas Arne med familj firar ordentligt i helgen och att hans nya tillvaro som pensionär blir mycket behaglig, säger Emmy Altemyr.

Lotten var köpt på Coop Orsa.