Karlstadsbo åker världen runt efter miljonvinsten

2022-04-22: Påskhelgen bjöd på miljonfest för en man från Karlstad. Mannen skrapade nämligen fram en miljon kronor på en Trisslott. Den nyblivna miljonären planerar nu en tidig pension och flertalet resor till Italien, USA och Centralamerika.

Det var inför påskhelgen som en man i 60-årsåldern gick in på den lokala spelbutiken för att köpa en dryck. På plats i butiken mötte han en gammal vän som köpte två Trisslotter. Mannen följde i vännens spår och köpte även han två lotter.

– Jag skrapade inte lotterna förrän flera dagar senare vid frukostbordet med tjejen. Första lotten gav en vinst på 30 kronor och då jag att det räcker väl med diesel till Grums. När jag började skrapa andra lotten insåg jag dock snabbt att vi hade två på miljonen. Då sa jag att skrapar vi fram en tredje så unnar vi oss en resa, berättar den nyblivna vinnaren skrattande.

En tredje ruta med en miljon blev det och utlandsresorna är inte längre bara en dröm.

– Vi gillar verkligen att göra saker när vi är på semester. Rom känns därför som ett perfekt resmål eftersom det finns så himla mycket att se. Vi har dock pratat om flera andra ställen som hade varit fint att besöka. Jag vill se USA och vandra i Italien, men får tjejen bestämma blir det nog en tripp till Centralamerika, berättar mannen.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, hade nöjet att få prata med den nyblivna miljonären.

– Stort grattis! Att få resa till alla de länderna låter verkligen som en dröm som går i uppfyllelse! Jag hoppas att de får flera otroliga semestrar med minnen som räcker livet ut, säger Daniel Arnkvist.

Den vinnande lotten köptes på Willys i Karlstad