Trissvinnare Inger från Brunflo

Pensionärstrions tradition gav miljonvinst

2021-09-25: En 15-årig tradition av Triss-skrapande gav i somras en klövervinst till tre pensionärer i Brunflo. Under lördagsmorgonen var Inger på plats i TV4 Nyhetsmorgon för att skrapa fram trions vinst. Vinsten landade på 10 000 kronor i månaden i 10 år, vilket blir en total vinst på 1,2 miljoner kronor. 

En gång i månaden ses Inger, hennes man och svägerska på en fika. Vid varje tillfälle skrapar de fyra Trisslotter.

–  Det är en viktig tradition för oss, vi har gjort det under 15 års tid, berättar Inger.

En solig dag i augusti hade trion, efter några inbytta vinstlotter, 12 lotter att skrapa.

–  Det var min man som skrapade fram tre klöversymboler. Vi kunde inte tro att det var sant, berättar hon.

Under lördagsmorgonen var det dags för Inger att göra entré i Nyhetsmorgonstudion för att få reda på vinstsumman. Lotterna, som hon valde av en slump, visade 10 000 kronor varje månad i 10 år, vilket totalt blir 1,2 miljoner kronor.

–  Det är helt fantastiskt! Jag kan inte riktigt ta in vad som just hänt, jublar den glade vinnare direkt efter skrapet.

Vad vinstpengarna, som de ska dela på, ska gå till är ännu inte bestämt.

–  Vi får se vad vi ska göra för pengarna, men som pensionär är detta tillskott väldigt välkommet. Nu kan vi lyxa till vardagen lite extra, säger den nyblivne vinnaren.

Inger är den fjärde personen från Jämtlands län som fått skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon i år och den första att skrapa fram en klövervinst.

–  Vilken härlig tradition och vad kul att de skrapade fram en storvinst efter 15 års skrapande! Jag hoppas de firar ordentligt, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.