Vann 4,5 miljoner med maxad puls

2020-05-22: Den trogna Triss-köparen Bengt från Nyland skrapade under våren fram tre klöversymboler. Med en maxad puls gav det honom 4,5 miljoner kronor i TV4 Nyhetsmorgon under lördagen. Vinsten kommer firas med hans stora familj och pengarna kommer gå till att renovera huset och dela med sig.

Bengt kunde knappt tro att det var sant när han efter många års skrapande av Trisslotter till slut såg tre klöversymboler och en garanterad miljonvinst.

─ Det tog en bra stund innan proletten trillade ner att det verkligen var sant.

Denna lördagsmorgon kopplade han upp sig via videolänk hemifrån Nyland till TV4 Nyhetsmorgon för att ta reda på vad den stora vinsten skulle bli. Han visste att han var garanterad 1,2 miljoner kronor, men att det kunde bli mycket mer.

─ Pulsen är väl upp i en 230 nu. Det känns fortfarande overkligt att jag ska få göra det här, sa en glad och nervös Bengt strax innan skrapet.

Han valde lott nummer åtta som visade det maximala antalet år – 25 år. När det var dags att skrapa fram beloppet valde han lott nummer sju, eftersom nummer åtta och sju tillsammans blir det årtal som han och hans fru träffades. Den lotten visade 15 000 kronor i månaden. Den totala vinstsumman blev därmed hela 4,5 miljoner kronor.

─ Ojoj, det är helt underbart! Jättejättetack! Det är makalöst skönt, sa den både chockade och glada vinnaren.

Glädjeruset höll i sig även när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin ringde och gratulerade den nyblivna miljonären.

─ Pulsen är väl närmare 300 nu. Jag är som i ett rus, det är så roligt så det finns inte. Man är som på moln.

Vinsten kommer firas tillsammans med hans fru och deras barn och barnbarn. Pengarna planerar de att dela med nära och kära samt att renovera deras hus.

Bengt blir årets första miljonvinnare från Nyland, och den första att representera orten i det offentliga Trisskrapet. De åtta länsbor som fått skrapa fram en varsin storvinst på Triss i tv under året har tillsammans vunnit 12,5 miljoner kronor.

─ Vad roligt att Bengt tillslut fick en mångmiljonvinst efter många års skrapande. 4,5 miljoner kronor räcker till att både hjälpa nära och ge den omvårdnad som deras hus behöver. Nu får de fira ordentligt, avslutar Natalie.