Ny mångmiljonär på Lotto i Skåne

Miljonärsfabriken Lotto har verkligen levererat miljonutdelningar i parti och minut hittills under året. Fram tills lördagens dragning hade hela 187 miljoner kronor kammats hem av Lottomiljonärer över hela Sverige. I samband med lördagens dragning var det dags för nya miljoner att falla ut

Eftersom ingen prickade sju rätt på Lotto 1 i onsdags, var potten för ”full bricka” vid lördagens dragning uppe i ca tre miljoner kronor. När samtliga sju bollar var ett faktum och dragningen över, stod det klart att vinstvärdet landade på 3 866 621 kronor.

Den ensamma miljonraden var en av fem stycken på ett spelkvitto inlämnat hos ICA Nära Källans Livs i Ängelholm. Totalinsatsen med Joker belastade plånboken för den person som lämnade in spelet med 40 kronor.

I och med lördagens miljonutdelning för sju rätt, har Lotto gett 71 vinnare en total vinstsumma på 191 088 626 kronor, så här långt under 2021. Det gör en snittvinst på 2,6 miljoner kronor. Ser man i samma veva till Skåne som vinnarlän, så har tio av landets 71 miljonvinster på Lotto kammats hem av skåningar. Tillsammans har de vunnit 34,1 miljoner kronor hittills i år på nummerspelet med de sju ordinarie vinstnumren.

Mycket nära 105 miljoner

Det som nu väntar för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson, är att försöka få kontakt med den person som lämnat in kvällens miljonrad. Frågan är, handlar det om en egen personlig miljonrad, eller ett spelkvitto på Lotto som flera ska glädjas åt?

– Nu är det bara att ladda rejält och börja söka hen som lämnat in kvällens miljonrad. Men det kan av erfarenhet vara lite lurigt så här mitt i sommaren och semestertider. Dessutom kan det ju vara en sportälskare som laddar om batterierna för kommande OS-sändningar, vi får se.

– Värt att notera är faktumet att det mycket väl kunde handlat om en makalöst större vinst än den det blev ikväll. Det var nämligen så att endast ett Jokernummer på vinstkvittot skiljde från att Drömvinsten skulle fallit ut. Då hade vi haft en vinst på ca 105 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson.