Enköpingspar i glädjechock över mångmiljonvinst

2021-10-18: I lördags prickade ett pensionerat par från Enköping in sju rätt på Lotto och en vinst på drygt 4,9 miljoner kronor. Miljonvinsten förde med sig glädjechock som kommer delas med nära och kära.
− Det är otroligt egentligen. Det här spelkvittot får vi vara rädda om, säger den glada vinnaren.

Glädjen visste inga gränser när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin gratulerade mannen och hans fru, båda i 80-årsåldern.

− Har jag vunnit högsta vinsten? Är det sant? säger mannen innan han börjar förstå att det verkligen är på riktigt. Tack så mycket, det var roligt! Nu har vi lite att röra oss med, fortsätter den mycket glada och chockade mannen.

Spelet som gav 4 909 741 kronor i vinst lämnades in hos ICA Supermarket Västerhallen för 52 kronor. Siffrorna som gav mångmiljonvinsten hade slumpats fram genom en kortlek, en strategi som mannen har haft i närmare 20 år.

− Varje vecka tar jag en kortlek och slumpar fram fem rader och den här kortleken var bra. Jag kände nästan på mig att det här var en bra rad, berättar mannen.

Trots att vinsten kommer som en överraskning och för med sig en stor dos glädjechock finns det redan funderingar på vad pengarna kommer gå till.

− Vi kommer dela med oss till barnen och deras familjer. Sen kan vi unna oss lite mer själva, kanske en ny bil. Nu behöver vi inte kämpa för pengarna, vi kan till och med betala kontant om vi vill, säger mannen skrattandes.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör gläds med paret.

− Uppsala län verkar ha tur just nu då detta är andra mångmiljonvinsten bara under oktober. Denna vinst blir också årets högsta till Enköping hittills. Nu får paret njuta av pengarna och de nya möjligheterna som öppnar upp sig, avslutar Natalie Wallin.