Fem kollegor i äldreomsorgen vann 2,7 miljoner tillsammans

2021-06-23: Lördagens Lottodragning gav en rad alla 7 rätt. Efter många års spelande får nu fem före detta arbetskollegor inom äldreomsorgen dela glädjen över vinsten på 2,7 miljoner kronor. "Oj! Nu måste jag ringa de andra och berätta att vi vunnit", säger gruppens spelansvarige.

Raden med 7 rätt på Lotto 1 var inlämnad hos Coop Korkek och blev värd hela 2 701 538 kronor. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör efter några dagars sökande fick tag på den pensionerade kvinnan som lämnat in spelet visste glädjen inga gränser.

– Oj vad härligt! Tack så hemskt mycket. Jag tror vi alla tycker det här är helt underbart.

De fem tidigare kollegorna arbetade inom äldreomsorgen och ville ha någonting roligt att se fram emot på onsdagar och lördagar. De satte därför ihop varsin rad som de började spela på. Efter många år utan någon storvinst hände det plötsligt.

– Vi har alltid sagt att vi ska packa väskorna och åka jorden runt om vi vinner. Nu får vi se vad alla väljer att göra. Men vi får gå ut och äta tillsammans för att fira, säger kvinnan glatt.

Lördagens miljonvinst är den första som går till Kolmården hittills i år. Vinnarkommunikatör Natalie fick glädjen att gratulera de nyblivna vinnarna.

– Vad roligt att de tidigare kollegorna får dela glädjen av att vinna stort med varandra, delad glädje är dubbel glädje. Nu får de fira ordentligt och njuta av den stundande sommaren med över en halv miljon kronor extra vardera på kontot.