Vinnarna berättar vad de gör med Andra Chansen-miljonerna

2021-05-17: Vinnarkommunikatörerna har fått tag på de flesta av Andra Chansen-miljonärerna från dragningen 1 maj. Vinnarna i Staffanstorp, Bjuv och Arvika är några av de som berättar om sina vinster.

I samband med Lottodragningen den 1 maj avgjordes Andra Chansen för fjärde gången. En specialdragning där 20 Lottospelare som lämnat in sina rader tillsammans med Joker sedan den 31 oktober drogs slumpmässigt och vann en miljon kronor vardera.

Spångapar chockades av saldot på spelkontot

– Jag upptäckte vinsten när jag gick in på spelkontot för att kolla om det var dags att förnya våra stående rader. Jag ringde min fru direkt, ”vet du vad vi har för saldo på spelkontot?” Det kändes overkligt, berättar mannen.

De har varit ett par i över 20 år och Lottoraderna har hängt med lika länge.

– Det här kommer väldigt lägligt. Det har varit vår plan länge att vi ska gå i pension om bara några år, det här säkrar upp det, kan man säga. Det är det pengarna kommer gå till, inte spendera på ny bil eller annat, säger mannen.

Dubbla Skånevinnare planerar för resor och ny kaffemaskin

Totalt gick tre av vinsterna till Skåne, två av vinnarna har nu kontaktas. När mobilen ringde i Bjuv svarade en glad och upprymd man i 40-årsåldern. Han hade av en mindre slump loggat in på sitt spelkonto och sett att det plötsligt inte satt 1000 kronor på kontot, som han trodde, utan en miljon.

– Det var en ren slump att jag loggade in eftersom det var dags att förnya mina rader. Hade det inte varit dags skulle jag mycket väl kunnat missat allt. Men det var minst sagt overkligt när den tusenlapp jag trodde fanns där, plötsligt var så mycket mer.

– I mitt fall blir det två rader med Joker för 22 kronor per dragning, så att en miljon skulle hamna på mitt konto är verkligen chockartat. Men nu kan jag säga att kontot vi har för kommande resor fylls på rejält. Sedan kommer det fixas lite här hemma. Härligt!

I Staffanstorp gick inte heller glädjen att ta miste på när ett par i 55-årsåldern fick sitt miljonvinstsamtal. De hade varit inne på sitt konto, men kunde inte tro att det man såg var sant. Högtalaren slogs på i mobilen så bägge kunde tala med Pierre Jonsson.

– Vi kan inte fatta detta. Det är omtumlande och rör om mycket känslor. Att vinna en miljon kronor bara så där, betyder enormt mycket för oss. Det är en dröm som går i uppfyllelse, beskrev kvinnan känslorna.

– Vårt Lotto lämnas in online var femte vecka. Nu när det var dags att förnya och kolla våra rader, blev allt overkligt. När jag satt där och det plötsligt blev ett konfettiregn på skärmen, trodde jag vi vunnit 100 000 kronor. Jag blev jätteglad, men när det var en nolla till kom chocken, berättade mannen.

– Tankarna blandas rejält just nu och från att de bara är helt tomma, så kommer vi på oss själva med att vara en miljon kronor rikare. Det är overkligt och häftigt samtidigt. Nu kan det bli tal om renovering här hemma, men först ska det köpas en ny kaffebryggare, avslutade paret glatt i mun på varandra.

Arvikavinnare drömmer om att bli skuldfri

Den nyblivna Andra Chansenmiljonären i Arvika, var strålande glad över sin vinst och nu kan en dröm gå i uppfyllelse.

– Allt blev lite overkligt i samband med rättningen. Det flög runt konfetti och ballonger på skärmen och först såg jag inte hur stor vinsten var. När frugan kom för att kolla blev vi jätteglada. För där och då såg vinsten ut att vara 100 000 kronor. Men efter mycket om och men gick det upp för oss att vi vunnit en miljon kronor.

– Det här är helt suveränt. Jag arbetar inom kommunen och nu kan en dröm om att bli helt skuldfri gå i uppfyllelse. Inga studieskulder eller billån, otroligt vilken känsla. Men det går som sagt inte riktigt att ta in att man vunnit en miljon utan att ha haft sju rätt på Lotto.

– Men just nu är Andra Chansen verkligen toppen. Tänk att man drogs av alla som lämnat in Lotto med Joker från november i fjol till nu första maj. Jag är helt överväldigad och kan inte annat än säga att det här satt perfekt, avslutade den genomglade Arvikavinnaren.

Ny bil och resor på önskelistan för egenföretagare

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali fick gratta den man i 60-årsåldern som spelade hem en miljon till Mjölby.

– Jag kunde inte tro att det var sant! Vad f*n, ska jag äntligen vinna pengar!?

Mannen loggade in på sitt spelkonto samma kväll vid 22-tiden och såg då att han var en av de tjugo som vunnit en miljon kronor genom rader som spelats under det senaste halvåret.

– Jag har inte berättat för någon ännu. Det känns riktigt skönt att inte behöva tänka på pengar!

Mjölbybon som till vardags är egenföretagare inom byggbranschen, berättade att han nu kommer att ta det lite lugnare. Miljonen kommer han att spendera på en ny bil och en resa med familjen.

– Det blir en bil med en kraftig motor och sedan kommer jag att bjuda mina söner på en resa så fort pandemin är över!

Snickare lejer ut renoveringen

Efter några års Lottospelande på samma nummer föll turen in för en man i 50-årsåldern från Västerås. Han var hos några kompisar under dragningen av Andra Chansen och missade därför att rätta sitt spel. Det var först några dagar senare som han såg att han vunnit en miljon kronor jämt.

– Först trodde jag att det stod fel, det händer ju bara andra. Men det var roligt! Så går det när man inte rättar sitt spel, säger snickaren glatt när han gratuleras av Svenska Spel Tur.

Miljonvinsten firades med att skåla tillsammans med hans fru. Nu slipper de ta lån för renoveringen av källaren de länge planerat, samtidigt som de kan leja bort arbetet och själva åka på en resa till Karibien eller Maldiverna.

– Det är inte så mycket pengar att vi kan ändra livet, men vardagen blir lättare, säger mannen.

Fick miljonbesked under födelsedagsfirandet

Dragningens yngsta miljonvinnare hittas i Norrköping. Han fick beskedet samma kväll som han firade sin 20-årsdag tillsammans med familjen.

– Vi firade min födelsedag den kvällen. Då skämtade vi om att jag hade kanske vunnit, så jag passade på att logga in på mitt spelkonto. Jag hamnade i chock när jag såg att det låg en miljon kronor på kontot.

– Jag har inte spelat så länge, här kan vi verkligen säga att det är nybörjartur!

Avslutningsvis berättade vinnaren att han i dagsläget är arbetssökande. Men miljonvinsten kommer nu göra att han kan förverkliga drömmen om en lägenhet.

Växjövinnare drömde om vinsten innan drömmen slog in

Det var en minst sagt överraskad vinnare i Växjö som tog emot gratulationerna från Svenska Spel Tur.

– Du skämtar! Herregud, jag svimmar!

Växjöbon hade svårt att ta in det glädjande beskedet. Men så småningom lade sig chocken och när hon insåg att han vunnit en miljon kronor blev det både jubel och lycka.

– Det är helt otroligt, jag vet inte vad jag ska säga. Gode god i himlen jag skakar i hela kroppen, jag är miljonär!

Kvinnan berättade att hon nyligen drömde om att ha vunnit på Lotto.

– Jag fick höra i drömmen att jag hade så mycket pengar på kontot och alla undrade var pengarna kom ifrån!

Den pensionerade vinnaren kommer att använda miljonvinsten till att uppfylla små drömmar.

– Jag är så tacksam! Vi kommer att bygga ut altanen och fixa ett nytt staket. Dessutom ska jag och maken unna oss lite resor så fort pandemin är över.

Hon avslutade med att berätta att miljonvinsten nu skulle firas med grillade hamburgare och lite bubbel.