Örebroare på tjänsteresa överraskades av miljonbesked

2021-11-17:  I onsdagens Lottodragning prickade en Örebroare in sju rätt på Lotto 2, vilket innebar en miljonvinst. Vinnaren visade sig vara på tjänsteresa och fick en rejäl  överraskning när gratulationssamtalet kom.

Raden med den rätta nummerkombinationen lämnades in hos Ica Maxi i Örebro, innehöll fem Lottorader med Joker och kostade 40 kronor. Ägaren av den vinnande raden visade sig vara en örebroare i 50-årsåldern som befann sig på tjänsteresa när han fick beskedet.

– Tankarna snurrar, vad roligt! Det är helt otroligt! Jag har spelat samma rader i säkert 15 års tid och inte velat bryta. Det kan ju faktiskt hända att man vinner stort och nu har jag gjort det, säger den överraskade vinnaren.

Örebroarens första åtgärd blir att ringa sin fru för att berätta om de goda nyheterna. Vinsten kommer troligen gå till både nytta och nöje.

– Först blir det säkert att betala av några lån, men sen blir det att hitta på något roligt för mig och min fru, berättar vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick överlämna vinstbeskedet.

– Kul att få överlämna så pass trevliga nyheter i höstmörkret! När vi närmar oss årets slut kan vi konstatera att Örebro varit lyckosamma i turspelen. Totalt har nu sex miljonvinster till ett totalt värde av drygt 16,4 miljoner kronor tillfallit Örebro, kommenterar han.