Oförglömlig midsommar för nybliven miljonär i Finspång

2021-06-30: En man i 40-årsåldern från Finspång upplevde sitt livs Midsommarhelg. Vid Lottodragningen i lördags var han ensam om att pricka sju rätt. Det gav 2,9 miljoner kronor.
– Jag är helt tagen! Tur jag har starkt hjärta, säger han.

Precis som så många andra svenskar ägnade mannen helgen åt midsommarfirande och hade ingen tanke på sina stående Lottorader och dragningen i lördags. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når honom är han helt ovetande om sin storvinst.

– Det här kommer att förändra så mycket. Vi har pratat om att det är ingen idé att spela för man vinner ju ändå aldrig, men vi har också pratat om ”tänk om man vinner en miljon” och allt det skulle förändra… Det här är betydligt mer, säger han.

Tillsammans med sin fru har han några stående rader som hängt med i ett par år. Det aktuella spelet kostade 52 kronor och gav, som ensam med sju rätt på Lotto 1, en total vinstsumma på 2 946 222 kronor.

– Så mycket man drömt om som nu kan bli verklighet. En del lyxprodukter och en ny bil känns plötsligt betydligt närmare. Och känslan är att vi kommer ha en riktigt bra semester, konstaterar mannen.

Han är egenföretagare, familjefar, friluftsmänniska – och numera även miljonär.

– Jag har aldrig vunnit några stora pengar tidigare. Nu kan jag titulera mig miljonär. Magiskt.

Hur tar din fru beskedet?

– Hon står bredvid mig här, men tror fortfarande att det är ett skämt.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg var den som fick nöjet att ge vinstbeskedet.

– Det är verkligen en speciell situation när man får ringa och gratulera till en storvinst och vinnaren är helt ovetande. Känslorna är många och helt oförställda. Här hade vi en som verkligen fick kämpa med att hålla ordning på andningen, säger han.