Alingsåskvinna vann 5,2 miljoner

En kvinna i 50-årsåldern hemmahörande i Alingsås var en av två vinnare som tog hem storvinst på lördagens Lotto 1. Sju rätt gav häftiga 5,2 miljoner kronor. "Nu kan jag tanka bilen så den svämmar över", jublar kvinnan.

Det blev en stund av förvirring när kvinnan rättade sina rader. Hon är en onlinespelare och när hon loggade in på sitt konto hoppade det upp ett meddelande med ”miljoner grattis” och en uppmaning om att kontakta Svenska Spel.

– Jag trodde att jag vunnit fem tusen kronor och kunde inte förstå varför jag skulle behöva ringa för en sådan vinst, berättar kvinnan, som missat tre decimaler i den totala vinstsumman på 5 246 282 kronor.

Upptäckten blev chockartad.

– Jag kan fortfarande inte tro att det är sant! Är det sant? Hur kan jag spela för 18 kronor och vinna detta, bubblar hon segerrusigt.

Det är en helt ny livssituation som uppenbarar sig för henne.

– Jag vet inte om jag kommer att bli lyckligare av detta, men det kommer att underlätta så otroligt mycket. Just nu tänker jag att jag kan unna mig fotvård, klippa och slinga håret, gå till tandläkaren, skaffa nya glasögon, tanka bilen tills den svämmar över och slippa oroa mig över hyran.

Kvinnan uppger att hon spelat på Lotto i perioder under 30 år, de senaste fem online. Hennes vinnande spel bestod av sex rader, tre stycken spelad med HuxFlux och tre egenkomponerade med slumpmässiga nummer. Det var HuxFlux som gav sju rätt.

– Det var en märkbart omskakad vinnare, som kommer att behöva tid på sig att landa i en ny situation som mångmiljonär. Mycket av hennes drömmar handlar om en tillvaro utan stress för vardagsekonomin, men med tid kommer hon kanske tillåta sig någon större investering också. För tillfället kämpar hon mest med att försöka greppa att det verkligen hänt, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Vid vinster som är större än fem miljoner kronor sker utbetalningarna i samband med ett bankmöte, där vinnarna även erbjuds såväl ekonomisk som juridisk rådgivning.

– Det är en oerhört viktig del i Svenska Spels spelansvar. Allt för att storvinnarna ska ges bästa tänkbara start och möjligheter i en för dem helt ny situation, säger Johan Svedberg.