Efter femmiljonersvinsten: "Jag skrattar och gråter omvartannat"

En man i 40-årsåldern boende i Nässjö var en av två spelare med sju rätt på Lotto 1 i lördags. Det gav 5,2 miljoner kronor. Och en chock. "Jag skrattar och gråter omvartannat. Det är fantastiskt", säger den omskakade mannen.

Det blev en omtumlande afton i hemmet i Nässjö under lördagskvällen. Mannen rättade sina Lottorader, såg att det blev sju rätt på en av dem och gick in på text-tv för att se vilka pengar han hade att vänta.

– Jag visste att det brukar röra sig om en miljon, men när jag såg vad det stod började jag skaka, berättar han.

Med en liten undervinst landade den exakta vinstsumman på 5 264 299 kronor.

– Sömnen blev blandad den natten. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, tankarna rör sig åt alla håll och kanter.

Mannen har spelat Lotto till och från genom åren. Mer frekvent de senaste fem-sex åren, med stående rader. En gång blev det sex rätt, innan han nu drämde till med en rejäl storvinst.

Med en pott på Lotto 1 som fått växa till sig under en tid blev utdelningen riktigt god, trots att det var två vinnare med sju rätt.

– Jag vill inte att det här ska betyda något mer än att livet ska bli lite enklare. Det ska inte förändra vilka vi är, då kan fem miljoner försvinna ganska fort. Det ska få sätta en guldkant på tillvaron, det är de första tankarna… Men lite måste man få slösa också, haha.

Resten av familjen, sambon och barnen, drömmer redan om bilar, hästar och garderober. Ett större firande skjuter de på till en semester som kommer att kunna bli särskilt bra.

– Det är verkligen som han säger, att det är skratt och gråt omvartannat. Det blev ett väldigt känslomässigt starkt samtal, berättar Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, som ringde och gratulerade.

Som en del i Svenska Spels spelansvarsarbete betalas alla vinster över fem miljoner kronor ut i samband med ett bankmöte. Där erbjuds vinnarna även ekonomisk och juridisk rådgivning.

Hittills i år har tolv personer i Jönköpings län vunnit en miljon kronor eller mer på Svenska Spel Turs produkter, till ett sammanlagt värde av 154 miljoner kronor.