20-åriga Lottorader gav miljonvinst till Umeåkvinna

2021-09-13: En Umeåkvinna i 50-årsåldern bröt vinsttorkan för Västerbotten. Med sju rätt på Lotto 1 tog hon hem 2,4 miljoner kronor. Sju rätt prickades även in av en spelare i Borås, som därmed kammade hem stadens andra miljonvinst den här veckan.

Detta är årets första högvinst på Lotto som går till Västerbotten. Senast det gick ut en högvinst till länet var i början av januari då en man, också hemmahörande i Umeå, vann 3,8 miljoner på Eurojackpot.

– Det var på tiden igen då, skrattar helgens vinnare, som kan räkna in 2 472 542 kronor.

Storvinsten fick hon reda på under söndagsmorgonen när hon enligt rutin rättade sina rader. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg försökte nå kvinnan redan kvällen innan direkt efter dragningen, men hon valde att inte svara.

– Jag kände inte igen numret och trodde att det var en försäljare. Det var först efter att jag rättat raderna som jag förstod att det nog varit Svenska Spel som sökte mig.

Spelat samma rader i 20 år

Kvinnan har spelat Lotto sedan drygt 20 år tillbaka. Hela tiden samma rader och hon menar att det till slut var tjurigheten och envisheten som betalade sig.

– Så många gånger som jag stått där och ska förlänga mitt spel och tänkt att ”ska jag verkligen fortsätta?” Som tur är har jag gjort det, konstaterar hon.

Det var ursprungligen en dröm om utlandsresor som gjorde att hon började spela Lotto. Sedan dess har det blivit flera resor till avlägsna platser i världen, även utan Lottopengar. Fortfarande är det dock resor som står högst upp på önskelistan, nu med ett riktigt starkt tillskott till reskassan.

Under pandemin tycker hon, som så många andra, att tillvaro blivit lite långsam. Hon jobbar hemifrån och mycket av det sociala livet och fritidsintressena har fått stå tillbaka. Nu välkomnas lite lättare restriktioner och större svängrum för aktiviteter och rörelse.

– Att ta med barn och barnbarn på en resa skulle vara trevligt och kul. Det passar bra nu när de är lite större och kan ha mer glädje av en resa.

Ytterligare miljoner till Borås

Under lördagen lyckades även en Lottospelare i Borås pricka in den rätta raden på Lotto 1, alltså delades kvällens Jackpot. Till skillnad från Västerbotten har Västra Götaland varit ett väldigt lyckosamt län vad gäller miljonvinster under året.

– Detta är häpnadsväckande nog andra miljonvinsten på en och samma vecka till Borås, då en spelare vann 1,4 miljoner kronor på onsdagens Vikinglotto. Enbart Lotto har under året genererat tio vinster på miljonen och uppåt till länet, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.