Mor och son från Östhammar delar miljonvinst – uppfyller drömmar

2021-04-20: En pensionerad kvinna och hennes son från Östhammars kommun fick under lördagskvällen en glad överraskning. Deras spel på Keno för 70 kronor gav en miljon kronor i vinst. Pengarna kommer gå till en ny bil och att uppfylla drömmen om Las Vegas.

Kvinnan i 80-årsåldern tittade på den tv-sända dragningen på Keno när hon såg att siffra efter siffra som drogs stämde överens med raden de lämnat in online. De rättade spelet tillsammans och såg att de vunnit en miljon kronor.

– Vi har spelat i så många år och väntat så länge och nu äntligen kom vinsten. Det är inte klokt, säger kvinnan när hon gratuleras av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Kvinnan och hennes son har spelat några turnummer tillsammans i många. Nummerspelets andra miljonvinst för året kom nu tack vare en rad med många sjuor – såväl 7, 17, 27 och 37 fanns med.

– Det har inte sjunkit in än, vi ser bara massor med nollor. Det är så roligt! säger den glada mannen.

Vinsten kommer mor och son fira med en smörgåstårta och någonting gott att dricka. De planerar att lägga pengarna på en ny bil, dela med sig till barnbarnen samt förverkliga drömmen om en resa till Las Vegas. Mannen fyller snart år och kommer då gå i pension så vinsten blir också en trygghet inför framtiden.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin drogs med i de nyblivna miljonärernas glädje. De blir de första miljonvinnarna från Östhammars kommun hittills i år.

– Vilken glädjechock det blev för dem under lördagskvällen när de såg att de blivit miljonärer. Vad fint att få dela vinsten tillsammans, delad glädje är dubbel glädje, säger Natalie.