Kristianstadmiljonär hittad efter att frun läst tidningen

2021-03-15: I slutet av januari lämnade en Kenospelare från Kristianstad in sex rader online. Fram till i helgen hade Svenska Spel inte fått kontakt med den man som vunnit en miljon kronor. Efter att en ”efterlysning” i sökandet gått ut via media, läste mannens fru om vinsten. Slutligen fick Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson, ett samtal från Kenomiljonären.

Sedan Kenodragningen den 27 januari har Pierre Jonsson och hans kollegor i Svenska Spel Turs vinnarteam, försökt nå den person som lämnat in miljonraden online. Kontakten är ett led i att både informera om vinsten och spelansvarsfrågor, samt gratulera till den vunna miljonen. Men trots idoga försök har Kenospelaren inte gått att få kontakt med.

Men i samband med en ”efterlysning” under fredagen gav det alltså napp. Mannen som lämnade in Kenoraden för fem kronor, vilken gav 1 miljon i vinst, är i 60-årsåldern och bor i Kristianstad. Under helgen läste hans hustru en artikel i Kvällsposten om Svenska Spels sökande efter en Kenomiljonär i Kristianstad.

Väl hemma berättade hon för sin man om artikeln och Kenomiljonären. Därefter gick mannen in och kollade sin mobiltelefon och sökte upp det telefonnummer som ringt honom närmare 50 gånger. När han förstod att det handlade om Svenska Spel blev allt mer nervöst.

Han ringde då upp Pierre Jonsson och i samma veva loggade frun in på spelkontot där en miljon kronor legat och väntat.

Räddar upp ekonomin 

Kristianstadparet har fört över vinstpengarna till sin bank och börjat planera för framtiden. Eftersom mannen är arbetslös, kom miljonvinsten som en skänk från ovan och nu kan de planera framåt på ett helt annat sätt.

Mannen var både lättad och glad när han berättade om hur hans tankar varit runt att mobilen ringt  över en månads tid.

– Vad bra att vi får tag i varandra till slut. Jag har sett att du ringt massor av gånger. Men eftersom det var ett okänt nummer trodde jag någon säljare fått fnatt. Men nu vet jag att det var du och allt handlade om något helt annat. Haha!

– Det här helt otroligt efter att vi spelat samma rader för totalt 30 kronor online i flera år. Om jag ska vara ärlig så var det min fru som tog ut numren på vinnarraden. Men det spelar ingen roll för vi lämnar ju in våra Kenorader tillsammans och delar på vinsten.

– Den här vinsten gör livet lättare ekonomiskt på flera sätt, eftersom jag är arbetslös för tillfället. Nu kan vi se över vår ekonomi tillsammans med banken och styra upp olika kostnader. Självklart känns det som både en lättnad och trygghet.

Tänker svara snabbare

– Men vi kommer inte sluta lämna in våra Kenorader för 30 kronor, även om det kanske blir så att vi lägger till ”Kung Keno”. Då kan ju miljonvinsten bli mer än dubbelt så stor nästa gång. Då lovar jag att svara snabbare i telefon när du ringer, avslutade Kenomiljonären med ett gott skratt.

Det var en lättad Pierre Jonsson som äntligen kan summera miljonvinsten i Kristianstad.

– Man har en mycket bra känsla i kroppen efter ha fått tag på Kenomiljonären som vi sökt så länge. Härligt att ännu en gång hitta en högvinnare i Kristianstad som flugit lite under radarn. Det är ju tredje gången på lika många år.

– Att få informera och gratulera till en oväntad miljonvinst, samtidigt som man talar om spelansvar, gör att vinnaren landar bra i det som hänt. I det här fallet skapade miljonvinsten också extra bra förutsättningar med tanke på vinnarens arbetssituation.