En satsad tjuga gav 20 miljoner kronor till Piteå

2021-05-10: Kombinationen Keno och Piteå blev verkligen en vinnarkombo på fredagskvällen. Ett spelkvitto med två Keno 11-rader innehöll en rad med full pott. När Kung Kenonummer 23 även satt som en smäck, resulterade det i en vinst på hela 20 miljoner kronor.  Vinsten är den näst största hittills på Svenska Spel Tur under 2021.

Fredagens Kenodragning rullade på som vanligt och när de 20 numren dragits summerades resultaten. I samband med detta stod det klart att två rader stack ut ur mängden och bägge var inlämnade i Piteå. När det dessutom visade sig att bägge raderna inte bara var inlämnade hos samma spelombud, utan fanns med på ett spelkvitto, nådde resultatet en extra nivå.

Ett spelkvitto med tjugo kronor i insats fick, efter att Kung Kenonumret 23 prickats in, 20 160 000 kronor i utdelning. Utan nummer 23 som var Kung Kenonummer ikväll, hade vinsten blivit 5 160 000 kronor.  20-miljonersvinsten är den näst största hittills under året. Endast ett andelsspel på Eurojackpot i Jönköping under januari gav vinnare en högre utdelning, 27 miljoner kronor.

Fira med fika och mazarin

Det var en överraskad, men också lättad vinnare som Pierre Jonsson talade med på måndagen.

– Jag fattar helt enkelt inte det här. Rättade igår och det gick inte att ta in hela beloppet. Det var svårt att bara förstå när alla bollar satt då jag rättade. Jag går runt och nyper mig i armen hela tiden och det har varit svårt att sova kan jag säga.

– För många år sedan lämnade jag in de här raderna och en gång blev det 30 000 kronor i vinst. Efter det har jag bara förnyat och nu kom ett resultat som är helt galet. Tur att jag svängde förbi OK/Q8 och lämnade in mina två rader för tjugo kronor.

Vinnaren fick information om att när det gäller utbetalning av mångmiljonvinsten, så kommer det ske i samband med ett bankmöte. På plats kommer Kenovinnaren få möjlighet till både ekonomisk- och juridisk rådgivning. Allt som ett led i spelansvarsarbetet som Svenska Spel Tur bedriver.

– Det känns jätteskönt att få stöd och hjälp nu när man vinner så här mycket pengar. Jag som arbetar på fabrik har bara kunnat drömma om att vinna 20 miljoner. Nu är det verklighet och det betyder att våra barn kan få ett ekonomiskt stöd. Samtidigt kan vi lösa lån och dessutom köpa en ny brödrost. Men först ska vi fira med en fika och mazarin. Fint ska det vara, avslutade vinnaren med ett gott skratt.