Pensionär i Lund vann 20 miljoner – firar med pizza och Finlandsresa

2021-06-22: Efter flera dagar i ovisshet fick Kenos senaste miljonvinnare reda på den glada nyheten. Den pensionerade kvinnan från Lund kommer fira vinsten på 20 miljoner kronor med en pizza och en resa tillbaka till Finland. Det var den tredje, och högsta, miljonvinsten som Hemköp Dalby förmedlar.

I onsdags föll årets andra 20-miljonerkronorsvinst ut på Keno. Efter flera dagars sökande av den nyblivna mångmiljonären fick Svenska Spel Tur tillslut möjlighet att gratulera henne.

– Det är så stort så det är svårt att begripa och smälta. När kommer jag förstå det här? 20 000 kronor hade varit lite mer greppbart, säger den överrumplade kvinnan.

Nu kan hon uppfylla drömmen om att besöka Finland igen, sen planerar hon en resa till Köpenhamn. Men allra första ska hon fira med en pizza.

– Den här vinsten ger en frihet. Jag har alltid behövt vända på slantarna, säger kvinnan och fortsätter:

– Jag trodde aldrig att jag skulle kunna besöka Finland igen, men nu kan jag till och med ta den enklaste vägen dit.

Härlig stämning i vinnarbutiken

Även personalen på Hemköp Dalby som sålde det vinnande spelet gläds med den nyblivna miljonären. Det blir den tredje miljonvinsten butiken förmedlar. Tidigare i år sålde de en Klöver-Triss som gav en ortsbo 1,2 miljoner kronor, och för några år sedan förmedlade de en miljonvinst på Eurojackpot.

– 20 miljoner är ofattbart mycket pengar så det är fantastiskt roligt! Vinsten har gett en härlig stämning både bland oss kollegor och bland kunderna, säger butikens spelansvarige Peter Hylén.

Nu väntar ett bankmöte för Lunds första miljonvinnare för året. Under mötet kommer hon få ekonomisk och juridisk rådgivning.

– Det är en väldigt viktig del i vårt spelansvar för att vinnaren ska landa så bra som möjligt i sin nya tillvaro som mångmiljonär. Den här vinsten kom som en stor överraskning för henne så hon är väldigt tacksam över möjligheten att få ställa de frågor som dyker upp i samband med en sådan här vinst, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.