New York Islanders

Några av NHL:s bästa ishockeyspelare genom tiderna har burit New York Islanders marinblå tröja med Long Island avbildad på. När klubben gick till fem raka finaler och vann fyra Stanley Cup-titlar i rad i början av 1980-talet leddes laget av framtida Hall of Famers som Denis Potvin, Bryan Trottier, Mike Bossy och Billy Smith. Tränade laget gjorde Al Arbour. Arbour gjorde sin sista säsong 1994 och sedan dess har Islanders missat slutspel 15 av 22 säsonger och aldrig gått längre än till andra rundan. Många menar att det beror på misskötsel av klubben, från ägarled ner till tränarna.

Läs mer om lagen i NHL.

 

Hemmaarena: Barclays Center

Stanley Cup-titlar: 4 st

Division: Metropolitan

Cap hit: 73,5 miljoner dollar

Coach: Barry Trotz

Kända spelare: Stefan Persson, Anders Kallur, Tomas Jonsson, Mike Bossy, Bryan Trottier, Pat LaFontaine, Billy Smith, Denis Potvin, Clark Gillies, Rick DiPietro

 

Spela på New York Islanders.

 

 

Några framstående spelare

 

Anders Lee

Amerikanen Anders Lee, med det svenskklingande namnet, var som ungdom en mycket mångsidig idrottare. Han har nominerats till både Mr Hockey och Mr Football i hemstaten Minnesota, och även spelat baseball. Det har givit honom en förmåga att styra puckar i sin roll som ishockeyspelare, en egenskap som är synnerligen värdefull i NHL. Kopplat till det är det anmärkningsvärda att han gjort fler mål än assists sex av åtta säsonger i Islanders och University of Notre Dame. I sammanhanget har en så erkänd målskytt som Alexander Ovechkin bara gjort det sju av tolv säsonger i NHL. Så spela målskytt och inte assist om du ska satsa pengar på Lee.

 

Namn: Anders Lee

Född: 1990-07-03

Position: Vänsterforward

Säsonger i NHL: 5 st

NHL Entry Draft: 2009, 6:e rundan, 152:a totalt av New York Islanders

Cap hit: 3,7 miljoner dollar

Meriter: VM-brons, CCHA-titel, USHL-seger (Clark Cup), Clark Cup MVP, Årets rookie USHL

Klubbar: New York Islanders, Bridgeport Sound Tigers, University of Notre Dame

 

Cal Clutterbuck

Checkingspelaren med ett av NHL:s coolaste namn, Cal Clutterbuck, tacklas mest av alla i ishockeyns bästa liga, tillsammans med gamle vapendragaren Matt Martin (numera i Toronto Maple Leafs). Nog för att checkingkedjor används mindre och mindre i dagens NHL, men Clutterbuck utgjorde en av ligans bästa tillsammans med Matt Martin och Casey Cizikas under ett antal säsonger. Sedan Cal Clutterbuck slog igenom i ligan 2008 är det bara Martin och Ottawas Mark Borowiecki som tacklas mer frekvent. Clutterbuck gjorde för övrigt två säsonger tillsammans med den tre år yngre blivande lagkamraten John Tavares i Oshawa Generals.

 

Namn: Cal Clutterbuck

Född: 1987-11-18

Position: Högerforward

Säsonger i NHL: 10 st

NHL Entry Draft: 2006, 3:e rundan, 72:a totalt av Minnesota Wild

Cap hit: 3,5 miljoner dollar

Meriter: U18-VM-silver

Klubbar: New York Islanders, Minnesota Wild, Houston Aeros, Oshawa Generals

 

Jordan Eberle

Den tekniske ytterforwarden Jordan Eberle har bara en enda gång de nio senaste säsongerna fått spela slutspel. Han spelade i ett dåligt Regina Pats sina två sista år som junior och trots att han gjorde 106 poäng på 57 matcher sista året, missade laget slutspel. Han draftades av Edmonton Oilers där han fortsatte göra poäng men Oilers blev inte bättre. Till slut valde Oilers att börja trejda några av sina tidigare talanger, där Taylor Hall skickades till Devils och Eberle till Long Island. Eberle har fortsatt att göra sina poäng oavsett vart han har spelat. Återstår att se om det räcker för att få spela om Stanley Cup.

 

Namn: Jordan Eberle

Född: 1990-05-15

Position: Högerforward

Säsonger i NHL: 8 st

NHL Entry Draft: 2008, 1:a rundan, 22:a totalt av Edmonton Oilers

Cap hit: 6 miljoner dollar

Meriter: VM-guld, JVM-guld, JVM-silver

Klubbar: New York Islanders, Edmonton Oilers, Oklahoma City Barons, Springfield Falcons, Regina Pats

 

Spela på samtliga matcher i NHL här.

Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.