Speltips med Fotbollskanalens Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Midsommarafton men det är inget VM tar hänsyn till. Återigen är det tre matcher som ska spelas på klassisk tid som vi numera lärt oss. För er som inte är uppbokade är det således ingen förlust. Jag är avundsjuk! Brasilien och Island är två nationer som ska in i spel. Dessutom väntar en troligen tight, grinig och målsnål historia mellan Serbien och Schweiz. Häng med på denna midsommarspecial där jag även går igenom Oddset Challenge!

Till startsidan för fotbolls-VM.

Det blir midsommar i i den fina södra skärgården för egen del. Segling i goda vänners lag är inget man tackar nej till. Det går dock inte att förneka att det svider något att missa de fina matcher aftonen har att bjuda på. En och annan “toapaus” kan det nog bli för att få en skymt av vad som sker borta i Ryssland.

Det är nämligen tre fina matcher som ska spelas. Guldfavoriterna Brasilien är i behov av tre poäng när de ställs mot Costa Rica. I samma grupp har Serbien skaffat sig ett ypperligt läge efter seger i den inledande omgången. Balkan-landet har dock en tuff nöt att knäcka i form av Schweiz. Mest intressant på förhand är trots allt Islands match mot Nigeria. Kan ö-borna följa upp poängen mot Argentina med den första VM-triumfen i nationens historia?

Dagens spelschema:

14.00 Brasilien - Costa Rica
17.00 Nigeria – Island
20.00 Serbien - Schweiz

Oddset Challenge har fått fin genomslagskraft under VM och är ett spel jag tycker är fullkomligt fenomenalt. Att fokusera på färre matcher under en dag och gå in på fler marknader kopplat till matcherna är en briljant idé. Detta spel rullar frekvent och nu med VM i fokus. Dessutom med 100 000 saftiga kronor extra i potten!

Midsommaraftons Challenge består av de tre VM-matcherna där rätt tecken ska hittas och även rätt antal mål. Brasilien streckas stenhårt på kupongen men det är tyvärr med all rätta. Jag har enormt svårt att se att de femfaldiga världsmästarna ska tappa poäng på nytt. Costa Rica är dock ett lag som kämpar hårt och kanske skulle det kunna sluta 1-0 till Brasilien. För de som satsar på de större pengarna är 0-1 mål i den matchen därför en intressant kupongrensare.

I den andra bataljen för dagen, Nigeria mot Island, väntar en mer svårtippad tillställning. På pappret har Nigeria givetvis det starkare laget men jag tror på Islands kollektiv. Ö-borna överraskar gång på gång och det är ingen slump. Här kan vi dock möjligen få se ett Island som ligger något högre i sina positioner än mot Argentina. Många mål? Ja, varför inte!

Målrikt tror jag däremot inte det blir i Serbien mot Schweiz. Det är två organiserade lag som möts. Jag räknar med mycket kamp, spel på mittplan och få målchanser. Efter att båda nationerna skaffat sig fina lägen till avancemang är dessutom mötet av största betydelse. Ett målsnålt kryss är ingen vild gissning!

Systemförslag: 16 rader

Brasilien - Costa Rica   1
Brasilien - Costa Rica   2-3 mål
Nigeria - Island             X2
Nigeria – Island            2-3 mål, 4+ mål
Serbien – Schweiz       X2
Serbien – Schweiz       0-1 mål, 2-3 mål

 

Givetvis ska jag också i sedvanlig ordning leverera ett par spel jag tror lite extra på under dagen. Fokus på Brasilien mot Costa Rica och Nigeria mot Island.

Brasilien - Costa Rica: Brasilien -1,5 (1,64)
Brasilien hade en tung start på VM när de bara fick 1-1 mot Schweiz. Det är dock ingen fara på taket för Tite och hans mannar. Seger mot Costa Rica och det ser återigen bra ut för både avancemang och gruppseger. Det bör det också bli. Även om det är förra VM:s sensationslag Brasilien ställs emot har jag svårt att se centralamerikanerna hota här. “Selecao” har bättre spelare på varje position och kommer komma in med fullt fokus till denna drabbning efter poängtappet senast. Det får Costa Rica sota för. 2-0 eller 3-0 till brassarna känns som troliga resultat!

Brasilien - Costa Rica: Gabriel Jesus gör fler mål än Costa Rica (2,15)
Min skytteligavinnare, Gabriel Jesus, gick mållös i den inledande matchen mot Schweiz. Nu gäller det för City-spelaren att växla upp, något jag tror han gör. Brassarna lär göra 2-3 mål i denna tillställning och det är Jesus och Neymar som ska stå för dem. Jag räknar med att Costa Rica nollas och då är 2,15 gånger tåspetsen ett betydligt mer intressant odds än 1,55 på Brasilien att vinna och hålla nollan. Gabriel Jesus besegrar Costa Rica!

Nigeria - Island: Över 2,5 mål: (2,45)
Oddssättarna tror inte alls på många mål mellan Nigeria och Island. Jag är inte lika övertygad. Nigeria måste gå med full fart framåt här efter förlusten mot Kroatien. Det kommer öppna upp matchbilden och de grönvita afrikanerna är inte direkt kända för sitt försvarsspel. Island kommer att få fina omställningslägen, något de sylvassa på. 2,45 gånger vikingen på över 2,5 mål i denna fight tycker jag är extremt bra. Fint värde!

/Henrik Johansson

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Fotbollskanalens Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Det bjöds inte på någon vidare sprudlande fotboll under gårdagen. De tre favoriterna motsvarade dock förväntningar och lyckades samtliga vinna med 1-0. Dagens spelschema ser vid första överblick mer intressant ut och jag kan närmast utlova fler mål. Både Danmark mot Australien och Frankrike mot Peru har potential att bli sevärda matcher. Mest kittlar dock kvällsmötet mellan Argentina och Kroatien. Kan Messi och hans lagkamrater resa sig efter det nesliga poängtappet mot Island?

Till startsidan för fotbolls-VM.

1-0 var temat under gårdagen. Samtliga tre favoriter, Portugal, Uruguay och Spanien, vann med de siffrorna. Uruguay blev därmed andra lag att bli klart för åttondelsfinal där de troligen ställs mot antingen Portugal eller Spanien. För de lagen räcker det nämligen med en poäng under den avslutande omgången.

 

Tyvärr missades samtliga gårdagens spel med knapp marginal. Det har varit mycket motstuds hittills men skam den som ger sig. Flera av långtidsspelen ser åtminstone riktigt bra ut. Nu är jag dessutom tillbaka på svensk mark och då ska jag förhoppningsvis kunna sätta mig in matcherna och spelen ännu mer än vad som varit fallet i Ryssland.

 

Efter en månads värmebölja möttes man föga förvånande av det Göteborg man är van vid. Det bitande och traditionella sidregnet har precis som vanligt infunnit sig lagom till midsommar. Förhoppningarna fanns om något annat men att få äta sill och potäter till en varm och solig dag tycks vara svårare än för Balotelli att ta på sig en träningsväst.

 

Tur då att det finns Fotbolls-VM att lägga fokus på i det deppiga regnrusket. Tre matcher ska spelas under torsdagen och det är tre matcher som på förhand ser mycket intressanta ut. Danmark och Frankrike har chansen att säkra en plats i åttondelsfinal senare idag. Den stora höjdpunkten är dock kvällsmatchen i staden jag nyligen lämnade, Nizjnij Novgorod. Där ställs Argentina och Kroatien mot varandra i ett tungviktsmöte med viktiga poäng på spel.

 

Dagens spelschema:

 

14.00 Danmark - Australien

17.00 Frankrike - Peru

20.00 Argentina - Kroatien

Dagens spel:

Danmark - Australien: 1 (1,85)

Åge Hareides Danmark inledde VM på bästa sätt med en 1-0 seger mot Peru. Nu kan de rödvita mer eller mindre säkra avancemanget via tre poäng mot Australien. “Socceroos” stod för en stabil insats mot Frankrike men föll snöpligt med 1-2 efter ett sent självmål. Det var dock främst en svag insats av Les Bleus snarare än ett övertygande Australien. Danmark är det betydligt bättre laget av dessa och ska ses med ypperlig chans till tre poäng. 1,85 på dansk seger är definitivt spelbart!

 

Frankrike - Peru: Peru +1,5 (1,48)

Trots att Peru åkte på en 0-1 förlust mot Danmark i den inledande omgången imponerande “Los Incas” i nationens första VM-match sedan 1982. Peruanerna var där förtjänta av minst ett mål men skärpan saknades. Bland annat missades en straff av São Paulo-spelaren Christian Cueva. Nu vrids nivån på motståndet upp ytterligare när Frankrike väntar i Jekaterinburg. Les Bleus imponerade dock inte alls mot Australien och tog där en något turlig seger. Jag är inte övertygad om att fransmännen kommer gå långt i denna turnering och här tror jag de kan få problem mot ett ständigt löpande Peru. Här kommer dessutom sydamerikanerna ha det större publikstödet från läktaren. Oddset på Frankrike är i mitt tycke för lågt och jag väljer att spela handikapplinan Peru +1,5 till 1,48 gånger indianen. X2 är ett intressant spel för den mer våghalsige.

 

Argentina - Kroatien: X (3,32)

Den andra gruppspelsomgångens hetaste drabbning spelas ikväll när Argentina och Kroatien ska mäta sina krafter. Det är ett pressat “La Albiceleste” efter att bara ha fått 1-1 mot Island i den första omgången. Förlust här och sydamerikanerna riskerar i högsta grad att missa avancemang. Det är ingen lätt motståndare de har att ta sig an heller. Kroatien tog en stabil 2-0 seger mot Nigeria och har i mitt tycke både ett bättre försvar och mittfält än Argentina. Här kommer Kroatien vara nöjda med en pinne då det sätter dem i förarsätet inför den avslutande omgången. Samtidigt har Argentina inte råd att förlora detta och det gör krysset väldigt troligt. Det finns risk för en avvaktande matchbild, särskilt i slutet vid ett oavgjort resultat. 3,32 gånger asadon på krysset är ett spel som erbjuder bra värde!

 

/Henrik Johansson

 

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Fotbollskanalens Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Ryssland visade att 5-0 mot Saudiarabien inte var någon engångsföreteelse. Det följdes upp med klara 3-1 mot Egypten och värdnationen är första lag att vara klart för åttondelsfinal. Stort och roligt för VM! Under onsdagen kan även Uruguay bli klart för nästa runda vid seger mot Saudiarabien. Dessutom ska både Portugal och Spanien in i spel efter lagens sevärda 3-3 match senast.

Till startsidan för fotbolls-VM.

Det firades vilt på gatorna i centrala Moskva igår kväll. Tutorna och kampsångerna gick i ett. Inte konstigt med tanke på att Ryssland har inlett VM på bästa sätt och står på fenomenala 8-1 i målskillnad efter två matcher. Det innebär att åttondelsfinal-biljetten är säkrad för värdnationen.

 

Annars blev det ett snöpligt rött kort som satte stopp för mina spel i matchen mellan Colombia mot Japan. Carlos Sanchez visades ut redan i den tredje minuten. Asiaterna utnyttjade situationen och kunde sedermera vinna med 2-1. Senare vann även Senegal mot Polen med samma siffror och det gör att ovissa Grupp H är än mer öppen. Där satt för övrigt mitt spel att båda lagen skulle göra mål och en liten peng togs tillbaka på kvällen.

 

Jag själv tog tåget från Nizhny Novgorod till Moskva igår. Nizhny-visiten avslutades med ett minst sagt ryskt oväder där blåsande dammoln övergick i en total översvämning. Taxiresan ner till centralstationen var en av mina mer minnesvärda. Man undrade titt som tätt om man stod på en surfingbräda snarare än att man satt i en gammal Hyundai.

 

Jag hade gärna begett mig till Sotji för att bevittna Sveriges minst sagt intressanta match mot Tyskland. Nu blir det dock till att fira midsommar och följa Blågult och de övrigas framfart i Ryssland från hemmaplan. Inte helt dumt det heller med ytterligare tre veckors högoktanig fotboll.

 

Det bjuds det på redan senare idag. Uruguay tar emot ett sargat Saudiarabien och kvalificerar sig för åttondelsfinal vid tre poäng. Samtidigt har både Portugal och Spanien viktiga matcher i Grupp B när Marocko respektive Iran står för motståndet. Återigen en späckad fotbollsdag att se fram emot!

 

Dagens spelschema:

 

14.00 Portugal - Marocko

17.00 Uruguay - Saudiarabien

20.00 Iran - Spanien

 

Dagens spel:

 

Portugal - Marocko: X i halvlek (2,19)

Marocko åkte på en minst sagt tung förlust i sin första VM-match sedan 1998. Aziz Bouhaddouz blev stor syndabock när han på tilläggstid snöpligt nickade in matchens enda mål mot Iran i egen bur. Det gör att det blir extremt svårt för Marocko att kunna ta sig vidare. Insatsen var det dock inget fel på och nordafrikanerna var bättre i den tillställningen. De har ett bra försvarsspel och kommer att pressa Portugal hårt här, var så säkra. Flera av matcherna med större nationer mot mindre har avgjorts i den andra halvleken efter att det stått lika i halvtid. Det känns troligt även här. Räkna med ett Marocko som håller uppe spelet länge men som får större och större problem desto längre matchen lider. Oavgjort i paus till drygt den dubbla insatsen tillbaka tycker jag definitivt är spelbart.

 

Uruguay - Saudiarabien: Uruguay -1,5 (1,57)

Uruguay inledde mästerskapet med en 1-0 seger mot Egypten. Den satt dock långt inne och det var först när klockan tickade upp mot 90 minuter mittbacken Giménez kunde avgöra för de himmelsblå. Insatsen var med det sagt stabil och resultatet rättvist. Nu ställs de dessutom mot sämre motstånd när Saudiarabien väntar i Rostov-on-Don. Arablandet stod för en katastrofal insats mot Ryssland när de blev överkörda med hela 0-5. Sett till den första omgången har de varit VM:s sämsta lag och när de nu ställs mot ett starkt Uruguay talar ingenting för att de ska kunna lösa poäng. Sydamerikanerna vinner detta klart!Handikapplinan spelas till 1,57 gånger språngnicken.

 

Iran - Spanien: Resultat: 0-2 (4,70)

Det är förvånande Iran som toppar Grupp B efter den första gruppspelsomgången. ”Team Melli” besegrade Marocko i fredags efter att ha avgjort i den 95:e minuten via ett självmål. Spanien spelade samma dag 3-3 mot Portugal i mästerskapets hittills bästa match. ”La Furia Roja” visade där upp ett imponerande anfallsspel och kan de bara minimera misstagen i defensiven är de den guldkandidat jag målat upp dem till. Nu väntar alltså Iran och då lär det bli spel mot ett mål. Med det sagt är Carlos Queiroz manskap starka defensivt och jag tror inte detta kommer gå som på räls för Spanien. Vinner gör de däremot och 2-0 känns som ett mycket troligt resultat för paella-landet. 4,70 gånger sangrian testas som en intressant högoddsare.

 

/Henrik Johansson

 

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Fotbollskanalens Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Det blev till sist tre väldigt viktiga poäng för Sverige igår mot Sydkorea. En otrolig lättnad och nu lever VM vidare på allvar för oss fans på plats och alla soffliggare där hemma. Härligt! 28 av 32 lag har nu gått in i turneringen. Under tisdagen spelar de fyra återstående lagen sina premiärer i ovissa Grupp H. Dessutom ska Ryssland in i spel igen när Egypten väntar i Sankt Petersburg. Säkrar värdnationen avancemanget som första lag?

Till startsidan för fotbolls-VM.

Sverige lyckades bärga tre livsviktiga poäng mot Sydkorea igår och Andreas “Granen” Granqvist fixade biffen med ett säkert straffmål. Mitt förtidsspel, att Granqvist ska bli Sveriges bästa målskytt till 25 gånger julgranen, mådde mycket bra av det.
 

Men framför allt var det väldigt skönt att Sverige kunde vinna med tanke på alla chanser som skapades. Med normal utdelning borde det absolut blivit något mål till. Hade Blågult tappat poäng i den här matchen så hade nog Marcus Berg haft svårt att sova på ett tag... Dock såg det, som väntat, stabilt ut bakåt och Sydkorea nollades planenligt till oddset 2,11 som rekades igår.
 

Det höll på att blir en perfekt speldag, efter alla motgångar. Jag vara nära att skopa rent då Belgien -1,5 och det mer vågade -2,5 satt fint mot Panama. Men Harry Kane förstörde det sista liret, U2,5 mål i matchen, när han lyckades peta in sin andra balja till 2-1 mot Tunisien. Målet kom i 90:e minuten...
 

Men jag grät inte över det. För gårdagen bestod av att fira tre viktiga poäng med de övriga 10 000 svenska fans som är på plats här i Nizjnij Novgorod. Staden var färgad i blågult och det dansades små grodorna och prästens lilla kråka på paradgatan. “Nizjnij det är våran stad!” gick också hett i karnevalen. Det blir ett minne för livet. Hur det här än slutar…
 

Men idag är en ny dag med nya intressanta spelobjekt. Jag har hittat en fin sydamerikansk vinnare och målskytt, samt en match som jag tror kan bli en sevärd och målglad tillställning.
 

Dagens spelschema:
 

14.00 Colombia - Japan

17.00 Polen - Senegal

20.00 Ryssland - Egypten
 

Dagens spel:

 

Colombia - Japan: 1 (1,67)

Colombia var en av de mest positiva överraskningarna i Brasilien för fyra år sedan. Sydamerikanerna spelade ett fartfyllt anfallsspel som var ett av turneringens mest roliga att bevittna. Då ställdes bland annat Colombia mot Japan i gruppen. Det slutade med en 4-1 kross. Nu möts de igen och återigen ska “Los Cafeteros” ses med god chans till tre poäng. Colombia har ett betydligt starkare lag på pappret än Japan och även organisationen är bättre hos de gula sydamerikanerna. Jag har svårt att se att Japan ska kunna stå upp över 90 minuter här. José Pékermans landslag nöter ner asiaterna. 1,67 gånger kaffebönan på seger för Colombia synas.
 

Colombia - Japan: Radamel Falcao gör mål (2,17)

Radamel Falcao var den störst lysande stjärnan i Colombia inför VM 2014. Det blev dock ingen turnering i Brasilien för anfallaren då en skada satte stopp. Istället klev James Rodríguez fram som sydamerikanernas stora spelare i den turneringen när han vann skytteligan. Det är dock ingen tvekan om att Falcao är Colombias stora målskytt och när han nu ska göra sin första VM-match för nationen någonsin kan vi räkna med en taggad “El Tigre”. Han har öst in mål för Monaco de senaste säsongerna och för landslaget har det hittills blivit 29 mål. Mot ett Japan som inte direkt är känt för sitt försvarsspel kommer Falcao få de ytor som krävs för att göra sitt första VM-mål.
 

Polen - Senegal: Båda lagen gör mål (2,15)

I Colombias och Japans grupp återfinns även Polen och Senegal som drabbar samman i Moskva. Det är två lag med varsin stor stjärna. Hos polackerna är Robert Lewandowski frontfiguren och hos Senegal är det Liverpools Sadio Mané som ska stå för målen. Detta möte har alla förutsättningar att bli en riktigt sevärd och målrik tillställning. Det finns som sagt offensiv spets hos båda lagen och Polen har varit inblandade i flertalet målrika bataljer inför VM. Jag tror att båda lagen målar här och spelar detta till 2,15 gånger klacksparken.

/Henrik Johansson

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Var VM-premiären i torsdags dagen med stort D är det ingenting mot vad denna dag har att bjuda på. Sverige ska spela sin första VM-match på tolv år! Jag anlände till Nizjnij Novgorod igår och har äran att få bevittna vad som förhoppningsvis kommer bli ett klassiskt svenskt fotbollsögonblick senare idag. För motståndet står Sydkorea, ett lag vi mer eller mindre måste besegra efter Mexikos chockartade vinst mot Tyskland under gårdagen. På läktaren kan jag lova att Blågult kommer segra. Blir det tre poäng även på plan?

Till startsidan för fotbolls-VM.

Gårdagen bjöd på två stycken praktskrällar. Att Brasilien skulle tappa poäng mot Schweiz var oväntat men ingen sensation. Däremot att de regerande världsmästarna Tyskland skulle falla med 0-1 mot Mexiko. Det var lagets sämsta spel i en mästerskapsmatch sedan Jogi Löw tog över som förbundskapten 2006. Tyvärr allt annat än ett bra resultat för Sverige.

 

Just Blågult går in i hetluften idag när Sydkorea står för motståndet i Nizjnij Novgorod. Jag anlände igår kväll med tåg från Moskva och det var ett fullproppat sådant av svenska supportrar. Sverige kommer ha ett massivt stöd från läktaren på den moderna arenan som byggts upp inför detta mästerskap.

 

Den lilla inblick jag fått av staden hittills är dock allt annat än modern. Små gnisslande spårvagnar som såg sina bästa dagar närmare andra världskriget än 2000-talet kör runt på gatorna. Och hus där det enda som är kvar är lite smuts på murbruket är mer vanligt än att Anders Svensson äter tacos på fredagar. Charmigt på sitt sätt men två dagar här räcker gott och väl.

 

Det spelar dock ingen som helst roll just nu. Sverige ska sjungas fram till seger när VM-dagen inleds med mötet i Nizjnij Novgorod. Även två ytterligare matcher ska avverkas under måndagen och det är från Grupp G. Belgien och England går där in som klara favoriter i sina tillställningar. Jag tror dock att en av nationerna kan få det kämpigt.

 

Dagens spelschema:

 

14.00 Sverige - Sydkorea

17.00 Belgien - Panama

20.00 Tunisien - England

 

Dagens spel:

 

Sverige - Sydkorea: Sydkorea under 0,5 mål (2,11)

Sverige har inte imponerat spelmässigt under våren och haft stora problem med målskyttet. En trygghet finns dock i det svenska landslaget och det är försvarsspelet. Där visar Sverige upp en enorm stabilitet. Det krävs mycket för att få hål på Robin Olsen. Italien försökte i drygt 180 minuter utan att lyckas och i genrepen inför VM har både Danmark och Peru misslyckats med att bryta den svenska nollan. Sydkorea är ett lag som inte imponerat inför VM. Ett mål har asiaterna gjort på lagets tre senaste matcher trots halvdant motstånd. Goda möjligheter ska finnas till ytterligare en svensk nolla bakåt. Robin Olsen håller tätt till 2,11 gånger spettekakan!

 

Belgien - Panama: Belgien -1,5 (1,56)

Roberto Martínez Belgien inleder VM under måndagen med ett möte mot Panama. Kanal-landet gör sitt första VM-slutspel någonsin efter att ha slutat trea i CONCACAF:s kvalgrupp. Intressant är att de var enda nation att kvalificera sig för VM med minusmålskillnad i kvalet. Under våren har det sett minst sagt tungt ut för debutanterna från Centralamerika. Ett mål har gjorts på fem matcher och det var mot Trinidad & Tobago. Mot nationer som Danmark, Norge och Schweiz har Panama knappt vaskat fram en målchans. Nu väntar betydligt tuffare motstånd i form av Belgien. ”De röda djävlarna” öste in mål i kvalet och har en fruktad offensiv med namn som Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Eden Hazard och Dries Mertens. I genrepet mot Costa Rica imponerade Belgien stort och vann med 4-1. Det var siffror i underkant sett till matchbild. Här kommer ett lågt liggande Panama få extremt svårt att hävda sig. Mycket talar för att detta rinner iväg till en klar belgisk seger. Handikapplinan på Belgien testas. För den mer våghalsiga är linan på -2,5 till 2,49 gånger veteölen även intressant.

 

Tunisien - England: Under 2,5 mål (1,72)

Det är inte bara Sverige, utan även England som går in i VM-turneringen under måndagen. För engelsmännen väntar ett lurigt motstånd i premiären. Tunisien är ett lag som övertygat stort på mig under våren. Med en stark defensiv har de besegrat lag som Costa Rica och Iran (1-0 båda gångerna), samt plockat poäng mot Portugal. Dessutom blev det bara 0-1 mot Spanien i genrepet. England har sin stora styrka i defensiven vilket inte minst målskillnaden 18-3 på tio matcher i kvalet vittnar om. Här tror jag inte Gareth Southgate och hans manskap får en lätt resa utan detta kommer bli kamp i 90 minuter. Jag räknar med en målsnål historia och underspelet till 1,72 gånger skruvdobben känns inte alls dumt här.

 

Nu beger jag mig in till stan för att möta upp med svenska supportrar och färga Nizjnij Novgorod blått och gult. Det är dags att sjunga det svenska landslaget till en premiärseger!

 

/Henrik Johansson

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Gårdagen bjöd på fyra fina matcher där Islands skrällpoäng mot Argentina var den stora höjdpunkten. Det går inte att sluta förundras av det isländska fotbollsundret. Bäst av allt är att VM rullar vidare och under söndagen går de två största favoriterna till VM-titeln in i turneringen. Tyskland ställs mot Mexiko i Moskva och för Brasilien väntar svårspelade Schweiz i Rostov.

Till startsidan för fotbolls-VM.

Den isländska vulkanen har pågått frekvent här i Moskva sedan ö-nationen stod för VM:s hittills största skräll. En poäng togs mot mäktiga Argentina i Islands första VM-framträdande någonsin. Mäkta imponerande!

 

För egen del var det däremot fortsatt nattsvart, åtminstone till lördagens sista match. Där hittade jag äntligen in med ett spel när Kroatien gjorde jobbet. De rödvitrandigas 2-0 seger mot Nigeria var förhoppningsvis vändpunkten på en annars riktigt tung bettingstart på VM.

 

VM:s fjärde speldag innebär tre nya matcher. Costa Rica mot Serbien är först ut innan mästarna från 2014, Tyskland, ska in i spel mot Mexiko. Även förhandsfavoriterna Brasilien kliver in i turneringen under söndagen. Öppnar sydamerikanerna VM med en planenlig seger?

 

Dagens spelschema:

 

14.00 Costa Rica - Serbien

17.00 Tyskland - Mexiko

20.00 Brasilien - Schweiz

 

Dagens spel:

 

Costa Rica - Serbien: 1X (1,91)

Costa Rica var 2014 års mästerskaps stora sensationslag när de tog sig till kvartsfinal och var en hårsmån från att slå ut Holland där. I stort sett samma spelare ska göra det i Ryssland och även om de går in som underdogs menar jag att de inte kan räknas bort. Flertalet av costaricanerna höjer sig i de stora matcherna. Serbien har spelat två VM-slutspel under 2000-talet men bara lyckats plocka tre poäng på sex matcher. Det finns starka namn i truppen men även en hel del oprövade kort. Jag är inte övertygad om att de kan motsvara förväntningarna och plocka en premiärseger här. 1,91 gånger dobbmärket på 1X är i mitt tycke betydligt mer spelvärt än att Serbien vinner.

 

 

Tyskland - Mexiko: Över 2,5 mål (1,76)

De regerande mästarna Tyskland går in i turneringen under söndagen när Mexiko står för motståndet på Luzjnikistadion i Moskva. Det är två lag som har starka offensiver som drabbar samman. Die Mannschaft har öst in mål i de senaste mästerskapen och gjorde så även i kvalet. Mexiko har ett offensivt lagt lag med Hirving Lozano och Javier Hernández som stora anfallshot. Jag tror på en sevärd tillställning här med mängder av målchanser. Det kan rassla rejält och att det blir minst tre mål i matchen känns på förhand väldigt troligt. 1,76 på över 2,5 mål spelas!

 

Brasilien - Schweiz: Brasilien vinna och hålla nollan (2,10)

De femfaldiga världsmästarna har övertygat stort på sin väg till VM. Sedan Tite tillträdde efter Copa América-fiaskot 2016 har Brasilien bara förlorat en match och inför sommarens mästerskap har de radat upp fyra raka segrar, samtliga med nollan intakt. Faktum är att sydamerikanerna bara släppt in ett mål på sina åtta senaste matcher. Schweiz är inte oävet och kommer sälja sig dyrt här. Det är dock främst i defensiven de rödvita har sin styrka. Jag tror de får svårt att få in någon boll bakom Alisson Becker. 1-0 eller 2-0 känns på förhand som två mycket troliga resultat och är tänkbara spel. Jag väljer dock att spela på att brassarna inleder VM med en seger och håller nollan till 2,10 gånger TV-räddningen.

 

Jag tar tåget till Sveriges första spelort, Nizjnij Novgorod, i eftermiddag. Tyvärr innebär det att jag missar attraktionen Tyskland mot Mexiko. Jag har dock goda förhoppningar inför dagens spel. Nu är det dags att vända den negativa trenden!

 

/Henrik Johansson

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Det bjuds på inte mindre än fyra matcher under lördagen. Redan klockan 12.00 drar dagens VM-matcher igång med mötet mellan Frankrike och Australien. Sedan rullar det på hela vägen till midnatt med ytterligare tre finfina matcher. Bättre än så blir det inte! Mest sticker mötet mellan Argentina och Island ut i Moskva. Kan den isländska vulkanen leva vidare när ö-nationen gör sin första VM-match någonsin?

Till startsidan för fotbolls-VM.

Marginalerna var rejält emot mig igår. Trots att Marocko var det bättre laget mot Iran kunde ”Team Melli” avgöra på tilläggstid med matchens enda mål. Även Portugal hittade en sen kvittering när Cristiano Ronaldo stod för sitt tredje mål för matchen via en magnifik frispark mot Spanien. Alla spel missade således och det har varit en minst sagt tung start i bettingkolumnen på VM.
 

Jag själv bevittnade samtliga matcher på en sportbar i centrala Moskva med flertalet svenska supportrar. Stämningen är minst sagt god hos de blågula trots den senaste tidens uteblivna resultat. Vi kan räkna med ett kraftigt svenskt stöd i premiären på måndag mot Sydkorea.

 

Idag ska fyra härliga matcher avverkas med start redan klockan 12.00. Två av nationerna som nämns som möjliga slutsegrare men som inte tillhör de största favoriterna, Frankrike och Argentina, ska in i elden. Dessutom ska det bli intressant att se både Danmark och Kroatien, två lag jag tror kan överraska stort i detta mästerskap.
 

Dagens spelschema:

 

12.00 Frankrike - Australien

15.00 Argentina - Island

18.00 Peru - Danmark

21.00 Kroatien - Nigeria

 

Dagens spel:
 

Frankrike - Australien: Frankrike -1,5 (1,77)

En av förhandsfavoriterna till VM-guldet, Frankrike, kliver in i turneringen under lördagen. För motståndet står Grupp C:s troliga jumbo, Australien. Bert van Marwijks manskap har stått för fullt godkända prestationer inför VM men Les Bleus är på en helt annan nivå. Didier Deschamps förfogar över ett lag med idel klasspelare. Offensivt kommer trion Griezmann-Giroud-Mbappe skapa enorma problem för Australien. Detta vinner Frankrike klart! 1,77 gånger baguetten på att Les Bleus segrar med minst två mål spelas med goda förhoppningar.


 

Peru - Danmark: Christian Eriksen gör mål (2,95)

Även här en match från Grupp C och ett nyckelmöte då dessa nationer förväntas göra upp om andraplatsen. Peru är en frisk uppstickare som tagit fotbollsvärlden med storm. Danmark känns dock snäppet vassare, främst tack vare en viss Christian Eriksen. Tottenham-spelaren har stått för en magnifik säsong i Premier League och var de rödvitas överlägset bästa spelare i kvalet. Där blev det inte mindre än elva mål från hans offensiva mittfältsposition. I genrepet mot Mexiko var 26-åringen tillbaka efter att ha blivit pappa och målade återigen. Att han tar både straffar och samtliga offensiva frisparkar är ett stort plus. 2,95 gånger smörrebrödet på att Eriksen målar i danskarnas premiär är en intressant högoddsare.

 

Kroatien - Nigeria: 1 (1,74)

Kroatien har ett utomordentligt landslag på pappret. Framförallt är det mittfältet som sticker ut med Luka Modric, Ivan Rakitic och Ivan Perisic. Inför VM har det sett bra ut hos de rödvitrutiga med en stark spelinsats mot Brasilien och en seger mot Senegal. Nigeria har inte övertygat alls lika mycket. Fem raka matcher utan seger har afrikanerna bakom sig. Kroatien är det betydligt bättre laget här och att matchen spelas i Ryssland gagnar bara Balkan-landet. Nigeria får ge vika och Kroatien plockar hem en premiärvinst, dessutom till det skapliga oddset av 1,74.
 

Trots en tung start är det bara att ta nya tag och bita i det sura äpplet. Lördagen är fullkomligt underbar och jag har goda förhoppningar om att bryta den negativa trenden. Bänka er i TV-soffan för ett elva timmar långt fotbolls-marathon!


 

/Henrik Johansson

 

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.
Till startsidan för fotbolls-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Igår brakade VM igång och på vilket sätt! Ryssland fick bästa tänkbara start när Saudiarabien kläddes av fullständigt i Moskva. Hemmanationen utnyttjade arablandets blottor å det grövsta och kunde till slut vinna med förkrossande 5-0. Under fredagen rullar VM vidare med tre högintressanta matcher. Den allra hetaste utspelar sig i Sotji där grannländerna Portugal och Spanien ska mäta sina krafter. Kan världsmästarna från 2010 ta en premiärseger under blixtinkallade Fernando Hierro?

Det blev en rivstart på världsmästerskapet när Ryssland inte bara vann, utan gjorde det med förkrossande siffror. 5-0 skrevs slutligen segersiffrorna till för Stanislav Cherchesovs mannar efter att inhopparen Denis Cheryshev stått för två magnifika mål. Matchens gigant, Aleksandr Golovin, fick slutligen också kröna premiären med en vacker frispark.

 

Jag själv hann precis i tid för att njuta av gårdagens match. Bortsett från en fadäs i Warszawa, där en man råkade förbyta sin väska mot min, så gick resan smärtfritt. Borderkontrollen gick betydligt snabbare än jag räknat med och inte ens Moskvas högtrafik var ett problem.

 

Tyvärr blev gårdagens spel ett stort misslyckande med missade spel rakt igenom. Jag får erkänna att jag hade övervärderat Saudiarabien. 5-0 ska inte snackas bort men det var snarare ett resultat av ett otroligt svagt Saudiarabien än ett Ryssland som imponerade. Oavsett var det extremt kul för hela turneringen och det märks att det ryska folket andas fotboll på allvar efter gårdagens slakt.
 

Tre matcher spelas under fredagen. Den rullar igång med ett intressant möte mellan Egypten och Uruguay, och följs sedan upp med två matcher från Grupp B. Först ut där är Marocko mot Iran innan det är dags för kanske hela gruppspelets stora höjdpunkt, det iberiska derbyt mellan Portugal och Spanien.

 

Dagens spelschema:

 

14.00 Egypten - Uruguay

17.00 Marocko - Iran

20.00 Portugal - Spanien

 

Dagens spel:

 

Egypten - Uruguay: Båda lagen gör mål (2,32)

Ända sedan Mohamed Salahs axelskada i Champions League-finalen har det debatterats kraftigt kring huruvida skyttekungen i Premier League kommer komma till spel eller ej. De senaste rapporterna talar dock för att den kvicka egyptiern kommer att starta mot Uruguay. Det höjer nordafrikanernas anfallsspel med inte bara en, utan flera nivåer. Uruguay har kanske turneringens allra giftigaste anfallspar i form av Edinson Cavani och Luis Suárez. Med den duon på plan är det så gott som målgaranti och det skulle förvåna om sydamerikanerna går mållösa från denna tillställning. Med tanke på förutsättningarna med tre av världens bästa anfallsspelare på plan (förhoppningsvis) tycker jag 2,32 på att båda lagen gör mål är generöst. Vid rådande odds är detta spel definitivt värt en peng!
 

Marocko - Iran: Iran under 0,5 mål (2,15)

Marocko går in i detta mästerskap med gott om självförtroende. Den franska förbundskaptenen Hervé Renard har gjort stordåd med den nordafrikanska nationen och framförallt är det på defensiven han satt sin prägel. Där har de marockanska lejonen varit nästintill omutbara med Juventus Medhi Benatia som den stora ledaren. Faktum är att de höll nollan i samtliga sex gruppspelsmatcher i kvalet. Under våren har det sett fortsatt bra ut och Marocko är en outsider i detta VM. Iran har gjort det bra under Carlos Queiroz och har ett intressant landslag på gång. Även där är det dock defensiven som är lagets stora styrka. Offensivt mäktade “Team Melli” bara med tio mål på lika många matcher i kvalet. Här får de det tufft mot ett Marocko som jag håller högre. Jag tror Munir håller ännu en nolla. 2,15 gånger trävirket på att Iran går mållösa synas.
 

Portugal - Spanien: 2 (1,99)

Det har varit en minst sagt turbulent vecka för det spanska landslaget. Julen Lopetegui sparkades så sent som i onsdags efter att ha skrivit på för Real Madrid i oenighet med fotbollsförbundet. Fernando Hierro kommer istället leda Spanien under VM och trots hans ringa tränarrutin känns det som helt rätt lösning. Jag är övertygad om att Hierro och “La Furia Roja” kommer få ihop det här ändå. Det finns världsspelare på mer eller mindre varje position och laget har sett oförskämt bra ut sedan uttåget ur EM för två år sedan. Inte en enda förlust har det blivit sedan dess. Portugal ska naturligtvis inte underskattas men de har statistiskt sett haft otroligt svårt för Spanien. Framförallt på målvaktsposten och i försvaret är det klar fördel för spanjorerna. Jag tror de bärgar en premiärseger trots de yttre omständigheterna och spelar Spanien till 1,99 gånger matadoren.


 

Premiären i all ära, men det är dessa dagar jag väntat på. Flertalet timmar i sträck med högoktanig fotboll, bättre än så blir det inte. Nu rullar VM igång på allvar, förhoppningsvis med en spansk seger!

 

/ Henrik Johansson

 

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.

Till startsidan för fotbolls-VM.

 

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Dagen med stort D är äntligen här! Klockan 17.00 blåser Nestor Pitana igång den första av totalt 64 matcher i sommarens stora fotbollsfest. Värdnationen Ryssland tar emot nederlagstippade Saudiarabien på Luzjnikistadion i Moskva. Blir det en planenlig hemmaseger eller kommer Stanislav Cherchesovs ryska armé åka på ännu ett nederlag?

Det är dags att dra igång sommarens spektakel borta i öst. Jag kommer förhoppningsvis infinna mig på en pub i centrala Moskva lagom till matchstart mellan Ryssland och Saudiarabien. Framför mig har jag dock två flighter och förmodligen en enorm process för att komma in i landet. Detta trots att Vladimir Putin infört Fan-ID som ett form av visum för alla som har matchbiljett.

 

Även om det kanske på pappret inte är den mest heta matchen är det något för allt i världen jag inte vill missa. Ända sedan Tyskland plockade hem det 20:e världsmästerskapet i Brasilien för fyra år sedan har jag gått och väntat på att fotbollens Rolls-Royce ska starta på nytt. Nu i eftermiddag är det dags! Då hade det minst sagt varit surt att sitta fast i en borderkontroll.

 

Det är de två lägst rankade lagen i turneringen som ställs mot varandra på mäktiga Luzjnikistadion. Ryssland har egentligen precis allt att förlora. Enbart en gång i VM-historien har en värdnation missat att avancera från gruppen. Det var när den lilla fotbollsnationen Sydafrika arrangerade mästerskapet 2010.

 

Det är enbart en match under premiärdagen innan det börjar tugga igång på allvar med tre matcher imorgon och fyra på lördag.

 

Dagens spelschema:

 

17.00 Ryssland - Saudiarabien

 

Dagens spel:

 

Under 2,5 mål (1,67)

Det är inte någon propagandafotboll vi har att förvänta oss i premiären. Ryssland har haft enorma problem med målskyttet inför VM och bara mäktat med två mål på sina fyra landskamper under 2018. Saudiarabien är inte heller någon vidare målmaskin och här kommer arablandet med största sannolikhet lägga sig lågt och satsa på omställningar. Ryssland har naturligtvis goda segerchanser men jag har svårt att se att detta ska kunna rinna iväg. Stanislav Cherchesovs lag har helt enkelt inte spetsen som krävs offensivt för att ösa in mål. Under 2,5 mål känns mycket troligt och till 1,67 gånger babushkan är det taget.

 

1X2 - 1:a halvlek: X (2,26)

Detta spel går lite i linje med underspelet. Saudiarabien kommer göra det svårt för Ryssland och jag tror det kommer ta sitt tag innan värdnationen kommer till de riktigt heta lägena. En mållös första halvlek känns på förhand mycket sannolikt innan Ryssland möjligen kan avgöra i den andra akten. 2,26 gånger glidtacklingen på oavgjort i paus är ett intressant spel där jag tycker mig finna bra med spelvärde.

 

Osama Hawsawi gör mål (21,00)

För den som är ute efter en högoddsare har jag hittat ett roligt spel att försöka rivstarta VM med. Lagkaptenen i Saudiarabien, Osama Hawsawi, är ett stort hot på fasta situationer med sina 187 centimeter. Totalt har det blivit sju landslagsmål vilket får anses som riktigt bra för en mittback, även om han hunnit med 135 landskamper. Till 21 gånger oljefiltret kan det vara värt att satsa en liten peng på att Saudiarabiens kapten gör mål i premiären.

 

Nu drar vi igång festen!

 

/ Henrik Johansson

 

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.

Till startsidan för fotbolls-VM.

 

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Speltips med Henrik Johansson under hela fotbolls-VM

Nästan fyra år har gått sedan Mario Götze sköt hem guldet till Tyskland i Brasilien. Nu är det äntligen dags igen, och än bättre, Sverige är tillbaka i världens största turnering för första gången på tolv år! Ryssland står värd för VM denna sommar och förväntningarna är naturligtvis skyhöga. Vilka plockar hem det 21:e världsmästerskapet någonsin? Det och en rad andra svar ska jag försöka ge i min första text. Häng med på analysen kring mina bästa långtidsspel!

Ryssland är skådeplatsen för sommarens VM-slutspel och det innebär en månad med bländande passningar, kliniska brytningar, sagolika mål, massvis med känslor och inte minst nervkittlande tillställningar om vartannat. En publikfest utöver det vanliga i sporten jag älskar, fotboll!

 

Henrik Johansson heter jag och är spelexpert på Fotbollskanalen. Nu har jag fått chansen att delge mina tankar och bidra med mina bästa spel under sommarens fotbollsfest, en ynnest och stor ära. Här på bloggen kommer jag dagligen uppdatera er om de bästa spelen. Vid min sida, som sidekick i en parallell blogg här på Svenska Spel, kommer jag ha en riktig legendar. Jag kan avslöja att det är en person med över 100 landskamper för Sverige och som varit en väsentlig del i den blågula VM-historien.

 

Innan han och jag på daglig basis kommer delge våra tankar här ska jag naturligtvis gå igenom de bästa långtidsspelen som finns på marknaden just nu. Här bjuds ni både på ett par säkra spel att bygga VM-kassan kring, men också en och annan TV-peng till högt odds som kan ge en rejäl slant.

 

Vinnare VM: Spanien (7,00)

Det är i mitt tycke tre stora favoriter till VM-titeln - Brasilien, Tyskland och Spanien. Jag tror främst på Julen Lopeteguis “La Furia Roja”, särskilt som de finns till högst odds av dessa tre. Efter raka raka triumfer i stora mästerskap åren 2008-2012 hade Spanien ett misslyckat VM 2014. Då såg de mätta ut. Det gör de inte nu! Kvalet var övertygande med 28 poäng av 30 möjliga och här gör ett par spelare sitt sista stora mästerskap. Det kryddas med en härlig mix av ungdomlig entusiasm. Vägen till kvartsfinal ligger dessutom öppen för världsmästarna från 2010. Gruppen med Portugal, Marocko och Iran ska inte innebära några bekymmer och heller inte den troliga motståndaren i åttondelsfinal, Egypten eller Ryssland. Får Spanien igång Diego Costa längst fram är mycket vunnet och då tror jag att Sergio Ramos hissar VM-pokalen mot skyn den 15:e juli!

 

Skytteligavinnare: Gabriel Jesus (18,00)

Brasilien är en av de stora favoriterna till VM-titeln och det mesta tyder på att de femfaldiga världsmästarna åtminstone kommer ta sig till semifinal. Då får de maximalt med matcher och dessutom har sydamerikanerna en relativt svag grupp. Således finns alla möjligheter för att brassarna ska kunna göra flest mål i detta mästerskap. Främst är det Neymar och spjutspetsen Gabriel Jesus som ska stå för målen i Tites trupp. Den sistnämnda har haft en stark säsong i Manchester City utan att för den sakens skull fått sitt stora internationella genombrott. Det skulle inte förvåna om han får det på den största av scener denna sommar. Jesus målade i Brasiliens genrep mot Österrike och tycks ha prickat in toppformen. Till 18 gånger skosnöret erbjuder den graciösa brassen i mitt tycke bäst värde på skytteligamarknaden.

 

Vinnare Grupp A: Uruguay (1,83)

Uruguay har hamnat i VM:s svagaste grupp på pappret. Världsmästarna från 1930 och 1950 återfinns i Grupp A tillsammans med Egypten, Saudiarabien och värdnationen Ryssland. Av de tre motståndarna är det bara Saudiarabien som lyckats vinna en landskamp under 2018 och sett till trupp är de övriga nationerna heller inte i närheten av Uruguays. Sydamerikanerna ställs mot Egypten i öppningsmatchen och det är en gynnsam lottning med tanke på att afrikanernas storstjärna Mohamed Salah då troligen inte är kvitt sin axelskada. De himmelsblå från Sydamerika bör vinna Grupp A relativt enkelt. 1,83 gånger fotbollsskon är taget alla dagar i veckan!

 

Vinnare Grupp C: Danmark (5,50)

Om vi tar en fortsatt titt på marknaden för gruppvinnare finner jag en potentiell högoddsare i Grupp C. Danmark har ett mycket intressant lag på pappret med världsspelaren Christian Eriksen i spetsen. Utöver honom finns det gott om kvalité i Åge Hareides trupp med spelare som Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Pione Sisto och Nicolai Jörgensen. Frankrike är storfavorit i gruppen men jag är inte märkbart imponerad över det spel Les Bleus visat upp. Danmark har potential att skrälla och bli hela turneringens stora överraskning. Till 5,50 gånger pölsen kan jag inte undgå att spela en liten slant på de rödvita som gruppvinnare.

 

Tyskland tar 9 poäng i gruppspelet (2,95)

De regerande världsmästarna har haft det motigt det senaste halvåret med bara en seger på de sex senaste matcherna. Det får dock inte glömmas bort att det varit träningsmatcher. När det vankas stora turneringar är Die Mannschaft som bäst. I kvalet vann de samtliga tio matcher och stod för inte mindre än 43 mål. Mexiko, Sydkorea och Sverige i all ära men dessa landslag är inte i närheten av de tyska giganterna. 2,95 gånger wienerschnitzeln på att Jogi Löws landslag går rent i gruppen tycker jag är riktigt generöst. Ett av de bästa spelen, även om jag gärna ser att jag har fel..

 

Sydkorea under 2,5 poäng (1,88)

I samma grupp som Tyskland och Sverige återfinns våran premiärmotståndare på måndag, Sydkorea. Asiaterna har gjort det bra under 2000-talet med fjärdeplatsen i hemma-VM 2002 som den största triumfen. Denna upplaga av Sydkorea ser dock inget vidare ut och alltför stort ansvar läggs på Tottenham-stjärnan Heung-Min Son. I övrigt är truppen anonym. 1-3 mot Bosnien och 0-0 mot Bolivia inför VM imponerar knappast heller. Tyskland lär köra över Sydkorea och jag har svårt att se att asiaterna ska kunna plocka en seger mot antingen Mexiko eller Sverige. Att Sydkorea plockar under 2,5 poäng känns därför som ett riktigt bra spel och till 1,88 gånger kimchin är detta definitivt värt en slant.

 

Panama under 1,5 mål (2,27)

Panama gör sitt första VM-slutspel någonsin och det var en stor bragd att den lilla nationen kvalificerade sig för sommarens mästerskap. Där lär det dock bli extremt tufft för kanal-landet att hävda sig. I kvalet gjordes bara nio mål på tio matcher och i träningsmatcherna har Panama haft enorma problem med målskyttet. Faktum är att centralamerikanerna bara gjort ett mål på sina fem träningsmatcher under 2018. Gruppen är dessutom tuff med Belgien, England och ett försvarsstarkt Tunisien. Jag har svårt att se att Panama ska kunna göra fler än ett mål i detta mästerskap. Oddset 2,27 är ett rejält kap och detta är i mitt tycke det bästa långtidsspelet som finns tillgängligt av samtliga!

 

Bästa målskytt Sverige: Andreas Granqvist (25,00)

Sverige har haft enorma problem med målskyttet och nu gått mållösa från sina tre senaste landskamper. Det är tydligt att det är ett starkt försvarsspel som ska föra oss långt i Ryssland. Många mål kommer vi troligen inte göra med rådande anfallsspel. Frågan är då vem som står för flest svenska strutar under sommaren? Det är minst sagt svårt att säga. Så som oddsen sitter är däremot Andreas Granqvist till 25 gånger köttbullen ett mycket intressant spel. “Granen” är alltid ett hot på offensiva fasta situationer men framförallt är han given straffläggare. Det kan definitivt vara värt en TV-peng att spela på vår lagkapten som bästa svenska målskytt.

 

Nästa inlägg släpps på torsdag. Då är väntan över - VM-premiär!!!

 

/ Henrik Johansson

 

Läs Thomas Ravellis VM-blogg här.

Till startsidan för fotbolls-VM.

 

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.