Sassuolo

Sassuolo

Till Serie A startsida
US Sassuolo Calcio är en klubb från Sassuolo som bildades 1922. Klubben är ung i Serie-A då man spelade upp sig till finrummet först 2013. Innan dess höll man till i de lägre divisionerna. Man var dock snubblande nära att kvalificera sig till Serie A säsongen 2009/2010, men föll i kvalet mot Torino.
Smeknamn: Neroverdi, Emiliani
Manager: Eusebio Di Francesco
Hemmaarena: Stadio Alberto Braglia - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Sassuolo spelschema i Serie A

Spela på Sassuolo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sassuolo:
Domenico Berardi

Den 22-årige anfallstalangen Domenico Berardi har ryktats vara ”klar” för klubbar som Juventus, Inter, Tottenham och Atletico Madrid, men ännu är Sassuolos meste målskytt kvar i klubben. Trots att klubben bildades 1920 gjorde man sin första match i Serie A först 2013. Då hade Berardi redan en säsong bakom sig som ordinarie i klubben. Anfallaren följde upp 11 mål i Serie B med att göra 16 mål sin första säsong i Serie A. Ifjol blev det i sammanhanget bara 7 mål för Berardi, delvis på grund av skador. Han är synnerligen hetlevrad också, han har dragit på sig minst 10 varningar alla sina 3 säsonger i Serie A. Domenico Berardi rankas som en av sin generations största talanger och knackar på dörren till landslaget. Har kontrakt med Sassuolo till 2019.

Alessandro Matri
Den förre Milan-talangen Alessandro Matri har hunnit bli 32 år gammal och har de 3 senaste säsongerna spelat för Juventus, Milan, Fiorentina, Genoa och Lazio. I somras skrev han på ett 2-årskontrakt med Sassuolo med option på ytterligare ett år. Matri hade sin kanske bästa säsong 2010/2011 när han värvades av Juventus från Cagliari under januarifönstret och slutade 4:a i skytteligan i Serie A. Han gjorde sammanlagt 20 mål, varav 1 för Cagliari och 9 för Juve. Säsongen efter gjorde anfallaren 10 mål för Juventus, vilket är hans högsta målsiffra sedan dess. Nu ska Matri försöka få fart på karriären igen.

Stefano Sensi
Stefano Sensi har smugit lite under radarn i den italienska fotbollen. Den blott 168 cm korte defensive mittfältaren har en teknik och blick för spelet som påminner om Xavi, Barcelonas gamle gigant. 21-åringen har, ovanligt nog, inte tillhört något av Italiens storklubbar, trots att han gjort några u-landskamper. Många klubbar har dock ögonen på Sensi, bland andra Inter och Milan, Bologna och Manchester City. Stefano Sensi har en säsong bakom sig i Serie B och Cesena, och värvades i januari 2016 av Sassuolo. Han blev dock kvar i Cesena säsongen ut. Återstår att se om Sensi klarar utmaningen med Serie A lika bra som Serie B. Har kontrakt med Sassuolo till 2020.

Paolo Cannavaro
Paolo Cannavaro är bror till Ballon d´Or-vinnaren från 2006, Fabio Cannavaro. Paolo är dock, till skillnad från Fabio, fortfarande aktiv och har hunnit bli 35 år gammal. Mittbacken är en viktig komponent i lagbygget Sassuolo, dit han kom under januarifönstret 2014, under Sassuolos första säsong i Serie A. Han kostade för övrigt blott 1000 Euro att köpa loss från Napoli, som annars är Cannavaros moderklubb. Paolo Cannavaro har varit lojal till sina klubbar. Han gjorde 6 säsonger i Parma, där han bland annat fick spela med Fabio, och 7,5 säsonger i Napoli. Nu är han inne på sin fjärde säsong med Sassuolo. Många ulandskamper har det blivit för Cannavaro men aldrig spel med Gli Azzurri. Har kontrakt med Sassuolo till sommaren 2017.

Spela på Sassuolo.