Sassuolo

Till Serie A startsida.
US Sassuolo Calcio är en klubb från Sassuolo som bildades 1922. Klubben är ung i Serie A då man spelade upp sig till finrummet först 2013. Innan dess höll man till i de lägre divisionerna. Man var dock snubblande nära att kvalificera sig till Serie A säsongen 2009/2010, men föll i kvalet mot Torino.
Smeknamn: Neroverdi, Emiliani
Manager: Giuseppe Iachini
Hemmaarena: Mapei Stadium – Città del Tricolore - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Sassuolo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sassuolo:

Domenico Berardi
Den 23-årige anfallstalangen Domenico Berardi har ryktats vara ”klar” för klubbar som Juventus, Inter, Tottenham och Atletico Madrid, men ännu är Sassuolos meste målskytt kvar i klubben. Trots att klubben bildades 1920 gjorde klubben sin första match i Serie A först 2013. Då hade Berardi redan en säsong bakom sig som ordinarie i klubben. Anfallaren följde upp 11 mål i Serie B med att göra 16 mål sin första säsong i Serie A. Sedan dess har den talangfulla anfallaren haft två något sämre säsonger som spolierats av skador. 23-åringen är inte bara en målskytt, utan synnerligen även hetlevrad. Han snittar mer än en varning var tredje match, ett högt facit för en forward Domenico Berardi rankas som en av sin generations största talanger och knackar på dörren till landslaget. Har kontrakt med Sassuolo till 2019.

Alessandro Matri
Den förre Milan-talangen Alessandro Matri har hunnit bli 33 år gammal och har spelat för klubbar som Juventus, Milan, Fiorentina och Lazio. Sommaren 2016 skrev han på ett 2-årskontrakt med Sassuolo med option på ytterligare ett år. Debutsäsongen hos Sassuolo var klart godkänd och det blev åtta mål för 33-åringen. Matris starkaste säsong får annars sägas vara 2010/2011 när han värvades av Juventus från Cagliari under januarifönstret och slutade 4:a i skytteligan i Serie A. Han gjorde sammanlagt 20 mål, varav elva för Cagliari och nio för Juve. Säsongen efter gjorde anfallaren tio mål för Juventus, vilket är hans högsta målsiffra sedan dess.

Stefano Sensi
Stefano Sensi har smugit lite under radarn i den italienska fotbollen. Den blott 168 cm korte defensive mittfältaren har en teknik och blick för spelet som påminner om Xavi, Barcelonas gamle gigant. 22-åringen har, ovanligt nog, inte tillhört något av Italiens storklubbar, trots att han gjort några u-landskamper. Många klubbar har dock ögonen på Sensi, bland andra Inter och Milan, Bologna och Manchester City. Stefano Sensi har en säsong bakom sig i Serie B och Cesena, och värvades i januari 2016 av Sassuolo. Han blev dock kvar i Cesena säsongen ut. Den gångna säsongen blev det 16 matcher med Sassuolo i Serie A. Det återstår att se om han kan ta nästa steg och bli en tongivande spelare i den italienska högstaligan. Sensi har kontrakt med Sassuolo till 2020.

Paolo Cannavaro
Paolo Cannavaro är bror till Ballon d´Or-vinnaren från 2006, Fabio Cannavaro. Paolo är dock, till skillnad från Fabio, fortfarande aktiv och har hunnit bli 36 år gammal. Mittbacken är en viktig komponent i lagbygget Sassuolo, dit han kom under januarifönstret 2014, under Sassuolos första säsong i Serie A. Han kostade för övrigt blott tusen euro att köpa loss från Napoli, som annars är Cannavaros moderklubb. Paolo Cannavaro har varit lojal till sina klubbar. Han gjorde sex säsonger i Parma, där han bland annat fick spela med Fabio, och 7,5 säsonger i Napoli. Nu är han inne på sin femte säsong med Sassuolo. Många u-landskamper har det blivit för Cannavaro men aldrig spel med Gli Azzurri. Har kontrakt med Sassuolo till 2018.

Spela på Sassuolo.