Udinese

Till Serie A startsida.
Udinese Calcio är en klubb från Udine som bildades 1896. Klubben har trots sin långa historia inte lyckats bärga en enda titel. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff.
Smeknamn: Bianconeri, Zebrette
Manager: Igor Tudor
Hemmaarena: Stadio Friuli - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Udinese:

Emil Hallfredsson
Emil Hallfredsson var med på Islands saga genom EM i Frankrike i 2016, där både laget och förbundskaptenen Lars Lagerbäck blev unisont hyllade av fotbollspubliken. 33-åringen är kanske mest känd för den svenska fotbollspubliken för hans säsong med Malmö FF i Allsvenskan 2006. Vänstermittfältaren värvades av dansken Frank Arnesen till Tottenham, efter att Hallfredsson varit med och vunnit ligan med Hafnarfjördur hemma på Island 2004. Det blev dock inget spel med Spurs, utan han gjorde en match med Lyn i Norge 2007, innan han flyttade till Italien samma år. Där har han varit kvar sånär som på ett lån till Barnsley i Championship. Under januarifönstret 2016 värvades Hallfredsson av Udinese och skrev på ett kontrakt som håller honom i klubben till 2018.

Maxi Lopez
Den blonde argentinaren Maxi Lopez har vunnit ligan fyra gånger med River Plate, La Liga två gånger med Barcelona och slutat tvåa både i Serie A (AC Milan) och Brasilianska Serie A (Gremio). Anfallaren har spelat fotboll i Argentina, Ryssland, Spanien, Brasilien och Italien med varierande framgång. Sedan Maxi Lopez kom till Serie A under januarifönstret 2010 har han spelat för Catania, Milan, Sampdoria, Catania igen, Sampdoria igen, Chievo och sedan januari 2015 i Torino. Under sina tre säsonger hos Torino har det blivit totalt 14 mål för anfallaren. Sommaren 2017 gick flytten till Udinese Calcio.

Spela på Udinese.