Udinese

Udinese

Till Serie A startsida
Udinese Calcio är en klubb från Udine som bildades 1896. Klubben har trots sin långa historia inte lyckats bärga en enda titel. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff.
Smeknamn: Bianconeri, Zebrette
Manager: Luigi Delneri
Hemmaarena: Stadio Friuli - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Udineses spelschema i Serie A

Spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Udinese:

Emil Hallfredsson
Emil Hallfredsson var med på Islands saga genom EM i Frankrike i 2016, där både laget och förbundskaptenen Lars Lagerbäck blev unisont hyllade av fotbollspubliken. 33-åringen är kanske mest känd för den svenska fotbollspubliken för hans säsong med Malmö FF i Allsvenskan 2006. Vänstermittfältaren värvades av dansken Frank Arnesen till Tottenham, efter att Hallfredsson varit med och vunnit ligan med Hafnarfjördur hemma på Island 2004. Det blev dock inget spel med Spurs, utan han gjorde en match med Lyn i Norge 2007, innan han flyttade till Italien samma år. Där har han varit kvar sånär som på ett lån till Barnsley i Championship. Under januarifönstret 2016 värvades Hallfredsson av Udinese och skrev på ett kontrakt som håller honom i klubben till 2018.

Cyril Théréau
Fransmannen Cyril Théréau har varit Udineses bästa målgörare sedan han kom till klubben för tre säsonger sedan. Efter att ha gjort tio mål för klubben sin debutsäsong har han ökat på sin målskörd med ett mål de två kommande säsongerna. Théréau är ett okänt namn för många svenskar som gått under radarn, men 34-åringen är ett respekterat namn i Serie A där det totalt blivit 59 mål. Han gjorde sig främst ett namn när han spelade för Charleroi i den belgiska ligan. 2010 värvades han till Chievo där det blev fyra säsonger. Nu spelar han alltså i Udinese och har kontrakt till 2019.

Spela på Udinese.