Udinese

Udinese

Till Serie A startsida
Udinese Caclio är en klubb från Udine som bildades 1896. Klubben har trots sin långa historia inte lyckats bärga en enda titel. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff.
Smeknamn: Bianconeri, Zebrette
Manager: Andrea Stramaccioni
Hemmaarena: Stadio Friuli - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Udineses spelschema i Serie A

Spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Udinese:
Emil Hallfredsson

Emil Hallfredsson var med på Islands saga genom EM i Frankrike i somras, där både laget och förbundskaptenen Lars Lagerbäck blev unisont hyllade av fotbollspubliken. 32-åringen är kanske mest känd för den svenska fotbollspubliken för hans säsong med Malmö FF i allsvenskan 2006. Vänstermittfältstalangen värvades av dansken Frank Arnesen till Tottenham, efter att Hallfredsson varit med och vunnit ligan med Hafnafjördur hemma på Island 2004. Det blev dock inget spel med Spurs, utan han gjorde en match med Lyn i Norge 2007, innan han flyttade till Italien samma år. Där har han varit kvar sånär som på ett lån till Barnsley i Championship. Under januarifönstret 2016 värvades Hallfredsson av Udinese och skrev på ett kontrakt som håller honom i klubben till 2018.

Panagiotis Kone
Grek-albanen Panagiotis Kone gör sin 7:e säsong i Serie A, och sin tredje med Udinese. Han värvades faktiskt för första gången som 17-åring, till franska Lens från Olympiakos. Men det blev bara en säsong i Frankrike innan han vände hem till Grekland och AEK Aten. Där fick han nummer 10, ett nummer som han sedan lämnade ifrån sig när legendaren Rivaldo anslöt till klubben. Efter 5 säsonger i den grekiska högsta ligan värvades Kone av Brescia i Serie A 2010. Brescia åkte ur kommande säsong men Kone blev kvar i Serie A, nu i Bologna. Efter 3 säsonger på Bolognas mittfält, med massor av gula kort, såldes han till Udinese för 4,5 miljoner Euro. Där har greken haft svårt att ta en ordinarie plats, men 29-åringen har kontrakt med klubben till 2019.

Duvan Zapata
Duvan Zapata gör sin andra säsong i Udinese, på lån från Napoli, med en köpoption. Den 25-årige anfallaren har en diger karriär bakom sig i Sydamerika och kom till Europa och Serie A först sommaren 2013. Han var faktiskt på väg till Premier League och West Ham, men Hammers fick inget arbetstillstånd för colombianen. Istället köpte Napoli loss honom från Estudiantes i den argentiska ligan för 7,5 miljoner Euro. Då hade Zapata precis avslutat en säsong där han fått sitt genombrott och gjort 13 mål. I Napoli blev det dock mest bänken för Zapata som trots allt fått mer speltid i Udinese. Anfallaren har kontrakt med Napoli till 2020, men hoppas sannolikt att bli lossköpt av Udinese sommaren 2017.

Spela på Udinese.