Sampdoria

Sampdoria

Till Serie A startsida
UC Sampdoria bildades 1946 i Genua. Klubben delar stadion med Genoa i Serie A. Klassiska Sampdoria hade sin storhetstid mellan åren 1985-1994 då klubben vann samtliga pokaler de spelat hem under sin 70-åriga historia. Bland titlarna är det Serie-A och Italienska Cupen som sticker ut. Förutom dessa titlar har man även nått final i Champions League 1992, men där blev det förlust mot FC Barcelona.
Smeknamn: Blucerchiati, Samp
Manager: Sinisa Mihajlovic
Hemmaarena: Stadio Luigi Ferraris - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Sampdorias spelschema i Serie A

Spela på Sampdoria hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sampdoria:
Dodo

José Rodolfo Pires Ribeiro, eller Dodo, ska försöka starta om sin karriär i Sampdoria. Vänsterbacken räknades som ett underbarn som tonåring och var bland annat på väg till Manchester United. Istället lämnade han Corinthians i hemlandet Brasilien för Roma i Italien som 20-åring 2012. Trots relativt lite speltid betalade Inter närmare 8 miljoner Euro för Dodo efter bara 1,5 säsong i Rom. Varken Roberto Mancini eller senare Frank de Boer såg dock Dodos storhet, varför han lånades ut till Sampdoria på ett säsonglångt lån sommaren 2015. Lånet förlängdes sommaren 2016 fram till 2018, då med en köpoption. Dodo har några u-kamper för Brasilien men har ännu inte fått representera sitt land på seniornivå.

Antonio Cassano
Den numera 34-årige Antonio Cassano debuterade i Serie A redan i december 1999, i hemmaklubben Bari. Superlativerna haglade över underbarnet som blev världens dåvarande dyraste tonåring när han värvades av Roma för 30 miljoner Euro. Men trots talangen på planen har Cassano haft svårt att leva upp till potentialen, som ofta inkluderat bråk med tränare eller klubbledning utanför planen. Cassano gör sin andra sejour i Sampdoria, där han kanske haft sina bästa stunder i karriären, som den givne ettan i anfallet. Han har dock även spelat för storklubbarna Milan och Inter i Italien och Real Madrid i La Liga. Den hetlevrade italienaren har kontrakt med Il Doria till sommaren 2017.

Dennis Praet
Den belgiske talangen Dennis Praet får nu äntligen chansen att visa upp sig på den stora fotbollscenen. 22-åringen debuterade för Anderlecht hemma i Belgien redan hösten 2011 och har vunnit 3 ligatitlar med mesta belgiska mästarna. Framför allt Premier Leagueklubbar, som Arsenal, Liverpool och Southampton har haft ögonen på den offensive mittfältaren, men det blev till slut Serie A och Sampdoria för belgaren. Praet har varit given i alla u-landslag och även fått göra landslagsdebut för Belgien. Sommaren 2016 skrev han på ett 5-årskontrakt med Sampdoria som betalade 8 miljoner Euro för att värva honom från Anderlecht. Han var därmed italienarnas överlägset dyraste värvning den här sommaren.

Spela på Sampdoria.