Sampdoria

Till Serie A startsida.
UC Sampdoria bildades 1946 i Genua. Klubben delar stadion med Genoa i Serie A. Klassiska Sampdoria hade sin storhetstid mellan åren 1985-1994 då klubben vann samtliga pokaler de spelat hem under sin 70-åriga historia. Bland titlarna är det Serie-A och Italienska Cupen som sticker ut. Förutom dessa titlar har man även nått final i Champions League 1992, men där blev det förlust mot FC Barcelona.
Smeknamn: Blucerchiati, Samp
Manager: Marco Giampaolo
Hemmaarena: Stadio Luigi Ferraris - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Sampdoria hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sampdoria:

Dodo
José Rodolfo Pires Ribeiro, eller Dodo, ska försöka starta om sin karriär i Sampdoria. Vänsterbacken räknades som ett underbarn som tonåring och var bland annat på väg till Manchester United. Istället lämnade han Corinthians i hemlandet Brasilien för Roma i Italien som 20-åring 2012. Trots relativt lite speltid betalade Inter närmare 8 miljoner euro för Dodo efter bara 1,5 säsong i Rom. Varken Roberto Mancini eller senare Frank de Boer såg dock Dodos storhet, varför han lånades ut till Sampdoria på ett säsonglångt lån sommaren 2015. Lånet förlängdes sommaren 2016 fram till 2018, då med en köpoption. Dodo har några u-kamper för Brasilien men har ännu inte fått representera sitt land på seniornivå.

Dennis Praet
Den belgiske talangen Dennis Praet gjorde förra säsongen sin första i Serie A med Sampdoria. 23-åringen debuterade för Anderlecht hemma i Belgien redan hösten 2011 och har vunnit tre ligatitlar med mesta belgiska mästarna. Framförallt Premier League-klubbar, som Arsenal, Liverpool och Southampton har haft ögonen på den offensive mittfältaren, men det blev till slut Serie A och Sampdoria för belgaren. Praet har varit given i alla u-landslag och även fått göra landslagsdebut för Belgien. Sommaren 2016 skrev han på ett 5-årskontrakt med Sampdoria som betalade åtta miljoner euro för att värva honom från Anderlecht. Han var därmed italienarnas överlägset dyraste värvning den här sommaren.

Fabio Quagliarella
34-åringen Fabio Quagliarella har genom sin karriär varit lite av gubben i lådan. Han har stått för ett par otroligt sevärda mål under sin karriär där man frågat sig hur han fått in bollen i mål. Toppen av sin karriär nådde han runt 2010 då han stadigt stod för runt tio mål per säsong i Serie A. Han värvades då av Juventus där det blev fyra säsonger och tre Scudettos. De två senaste säsongerna har den 27-faldiga landslagsmannen tillbringat hos Sampdoria. Efter en skadefylld debutsäsong blev den gångna säsongen desto bättre. Quagliarella stod för 12 mål och slutade på 16:e plats i Serie As skytteliga. Den irrationella anfallaren har kontrakt med Sampdoria till 2019.

Spela på Sampdoria.