Lazio

Till Serie A startsida
SS Lazio bildades år 1900 i Rom. Under 90-talet etablerade man sig på allvar som en toppklubb i Serie A. Sergio Cragnotti satte sig på ordförandeposten år 1992 och gjorde tunga investeringar i klubben som gjorde att man kunde vara med och slåss om de stora titlarna. De ljusblå har vunnit Serie-A två gånger, en av dem med Sven-Erik Göransson som tränare, och italienska cupen sex gånger.
Smeknamn: Biancolesti
Manager: Marcelo Bielsa
Hemmaarena: Stadio Olimpico - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Lazios spelschema i Serie A

Spela på Lazio hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Lazio:
Jordan Lukaku

22-åringen Jordan Lukaku är lillebror till anfallaren Romelu Lukaku som gjort flera framgångsrika säsonger i Premier League. Jordan Lukaku är dock kanske på väg att få sitt internationella genombrott. Han fick göra en match för Belgien i sommarens EM-turnering och värvades av SS Lazio i Serie A för över 5 miljoner Euro. Vänsterbacken har spelat för flera belgiska klubbar, men i huvudsak gått igenom Anderlechts akademi. Ryktena om belgaren var intensiva i somras, där det pratades om både Arsenal och Watford. Men det blev Lazio som värvade Lukaku från Oostende i den belgiska högstaligan. Lukaku har varit given i alla belgiska u-landslag och har nu alltså börjat spela in sig i a-landslaget. Den relativt stora vänsterbacken (185 cm) har skrivit kontrakt med Lazio till 2019.

Felipe Anderson
Brassen Filipe Anderson gör sin fjärde säsong i Rom och Lazio. Den offensive yttermittfältaren har varit en stabil truppspelare under sina år i Italien och Serie A. Anderson har inte riktigt lyckats bli en nyckelspelare i Lazio men startar ungefär två tredjedelar av matcherna. Filipe Anderson kom fram i Santos i Brasilien och fick bland annat spela klubblags-VM med den anrika klubben. Han var också med i landslagstruppen som vann OS-guld i Rio i somras och är årsbarn med bland andra Barcelonas Rafinha. Filipe Anderson har kontrakt med Lazio till 2020.

Bastos 
Bartolomeu Jacinto Quissanga, eller bara Bastos, ska nu försöka bli känd för den internationella fotbollspubliken, i och med övergången till Lazio i Serie A. Mittbacken från Angola var ryktenas man i somras, efter 3 säsonger i ryska Premier League. Med Bastos i laget lyckades Rostov vinna cupen, få spela i Europa League och ifjol bli tvåa i den ryska ligan. Bastos var ordinarie hela vägen. 24-åringen har också varit ordinarie i Angolas landslag sedan han var tonåring. Bastos köptes loss under sensommaren 2016 av Lazio och skrev på en kontrakt som håller honom på Olympiastadion till 2020.

Joseph Minala
Joseph Minala lämnade hemlandet Kamerun och huvudstaden Yaoundé på vinst och förlust som 15-åring, och hamnade i Rom. Där började han spela fotboll i lokala klubbar och efter ett provspel med Napoli upptäcktes han av Lazio. Mittfältaren debuterade för Lazio som 17-åring våren 2014, men har sedan dess varit utlånad, till Bari och Latina i Serie B. Nu är Minala tillbaka i de himmelsblå och ska försöka konkurrera på allvar på innermittfältet. Kameruniern har ännu inte fått göra några seniorlandskamper, men har kontrakt med Lazio till sommaren 2019.

Spela på Lazio.