Lazio

Till Serie A startsida.
SS Lazio bildades år 1900 i Rom. Under 90-talet etablerade man sig på allvar som en toppklubb i Serie A. Sergio Cragnotti satte sig på ordförandeposten år 1992 och gjorde tunga investeringar i klubben som gjorde att man kunde vara med och slåss om de stora titlarna. De ljusblå har vunnit Serie-A två gånger, en av dem med Sven-Göran Eriksson som tränare, och italienska cupen sex gånger.
Smeknamn: Biancolesti
Manager: Simone Inzaghi
Hemmaarena: Stadio Olimpico - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Lazio hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Lazio:

Jordan Lukaku
23-åringen Jordan Lukaku är lillebror till anfallaren Romelu Lukaku som gjort flera framgångsrika säsonger i Premier League. Jordan Lukaku är dock kanske på väg att få sitt internationella genombrott. Han fick göra en match för Belgien i under EM 2016 och värvades av SS Lazio i Serie A för över 5 miljoner euro. Vänsterbacken har spelat för flera belgiska klubbar, men i huvudsak gått igenom Anderlechts akademi. Det blev 16 Serie A-matcher för Lukaku hans första säsong i Rom. Säsongen 2017/2018 siktar han på att slå igenom på allvar och ta plats i Lazios startelva. Lukaku har varit given i alla belgiska u-landslag och har fyra a-landskamper i bagaget. Den relativt vänsterspringaren (185 cm) har skrivit kontrakt med Lazio till 2019.

Felipe Anderson
Brassen Filipe Anderson gör sin femte säsong i Rom och Lazio. Den offensive yttermittfältaren har varit en stabil truppspelare under sina år i Italien och Serie A. Anderson har inte riktigt lyckats bli en nyckelspelare i Lazio men startar ungefär två tredjedelar av matcherna. Filipe Anderson kom fram i Santos i Brasilien och fick bland annat spela klubblags-VM med den anrika klubben. Han var också med i landslagstruppen som vann OS-guld i Rio i 2016 och är årsbarn med bland andra Barcelonas Rafinha. Filipe Anderson har kontrakt med Lazio till 2020.

Bastos
Bartolomeu Jacinto Quissanga, eller bara Bastos, ska nu försöka bli känd för den internationella fotbollspubliken. Han värvades till Lazio i sommarfönstret 2016, men hade svårt att ta en ordinarie plats hos Romklubben sin debutsäsong.. Mittbacken från Angola spelade tre säsonger i ryska Premier League med Rostov. Med Bastos i laget lyckades Rostov vinna cupen, få spela i Europa League och bli tvåa i den ryska ligan. Bastos var ordinarie hela vägen. 25-åringen har också varit ordinarie i Angolas landslag sedan han var tonåring. Bastos har kontrakt med Lazio till 2020.

Ciro Immobile
27-årige Ciro Immobile hade en strålande debutsäsong hos Lazio förra säsongen. Det blev en 6:e plats i skytteligan för italienaren med sina 23 mål. Efter två säsonger där han hade svårt att finna sig tillrätta hos storklubbarna Dortmund och Torino värvades Immobile till Lazio för knappa 10 miljoner euro. Fjolårssäsongen var anfallarens bästa någonsin när han slog sina tidigare 22 mål med Torino från säsongen 2013/2014. 27-åringen har fått göra en mängd landskamper med Gli Azzurri de senaste åren och stått för sex mål under sina 24 landskamper. Kontraktet med Lazio sträcker sig till 2021.

Martin Cáceres
Den uruguayanske försvararen Martin Cáceres som kan spela på samtliga platser i backlinjen har mängder med rutin. Han har representerat storklubbar som Barcelona, Juventus och Sevilla. Det är dock bara i det uruguayanska landslaget 30-åringen på allvar tagit en ordinarie plats. När Cáceres inför säsongen 2017/2018 värvades till nykomlingen Verona på fri transfer, blir det sydamerikanens första mindre europeiska klubb som han representerar. 8 januari blev övergången till Lazio officiell. Cáceres signerade ett ettårskontrakt med option till förlängning.

Spela på Lazio.