SPAL

SPAL

Till Serie A startsida
S.P.A.L 2013, mer känt som SPAL är en klubb från Ferrara i nordöstra regionen Emilia-Romagna. Klubben bildades ursprungligen som Circolo Ars et Labor 1907 men blev S.P.A.L 2013 när laget köptes upp under sommaren 2013. Då spelade det lilla laget i Serie D men har efter vinsten i Serie B 2016/2017 avancerat hela vägen till Serie A. Säsongen 2017/2018 blir klubbens första i den italienska högstadivisionen.
Smeknamn: Spallini, Biancazzurri
Manager: Leonardo Semplici
Hemmaarena: Stadio Paolo Mazza - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: SPALs spelschema i Serie A

Spela på SPAL hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SPAL:

Alberto Paloschi
Den 27-årige italienska anfallaren Alberto Paloschi är ett respekterat namn i Serie A. Det är framförallt i Parma och Chievo han gjort sig ett namn. Säsongen 2016/2017 var ett kraftigt misslyckande för Paloschi. Efter att ha haft en tuff säsong i Premier League och Swansea gick han till Atalanta. Han fick dock finna sig med att vara bänkad större delen av Atalantas succésäsong. Med den begränsade speltiden krävde Paloschi att inför säsongen 2017/2018 få speltid. Det mynnade ut i ett lån till nykomligen SPAL där han ska försöka bidra till att laget håller sig kvar i Serie A i sin första säsong någonsin i den italienska högstaligan. I lånet finns en köpoption som kan utnyttjas av SPAL. Paloschi har mängder med u-landskamper bakom sig men aldrig fått chansen i a-landslaget.

Pa Konate
Malmös ytterback Pa Konate värvades under sommaren 2017 till Serie A-nykomlingen SPAL. Halvgambianen Konate har haft svårt att ta en helt ordinarie plats i Malmös konkurrens, men varit en viktig spelare i det svenska U21-landslaget. 23-åringen var bland annat med och vann U21-EM 2015. Konate lämnade Malmö för den inte alltför hissnande summan tre miljoner kronor. Den vänsterfotade svensken har skrivit på ett kontrakt med SPAL som löper till 2020.

Sauli Väisänen
Sauli Väisänen är känd för oss svenskar efter sina tre säsonger hos AIK. Mittbacken lämnade Solnalaget under sommarfönstret 2017 för nykomlingarna i Serie A SPAL. Det blev 63 framträdanden hos de gulsvarta, varav 49 starter. Summan SPAL betalade för den finske 23-åringen är ännu okänd. 2016 debuterade Väisänen för det finländska landslaget och det har än så länge blivit fem landskamper för den lovande mittbacken. Kontraktet med SPAL löper till 2020.

Spela på SPAL.