Genoa

Till Serie A startsida.
Genoa CFC bildades 1893 och vann det första italienska mästerskapet år 1898. Klubben tog sin sista stora titel år 1937 då man bärgade Coppa Italia. Efter 1960 har klubben pendlat mellan Serie A och Serie B. En av svensk fotbolls största profiler, Gunnar Gren, spelade i Genoa mellan 1955-1956.
Smeknamn: Rossblu, Grifone, Vecchio Balordo
Manager: Davide Ballardini
Hemmaarena: Stadio Luigi Ferraris - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Genoa hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Genoa:

Miguel Veloso
Den mångsidige portugisen Miguel Veloso kom tillbaka till Serie A och Genoa 2016 efter fyra säsonger i Ukraina och Dynamo Kiev. 31-åringen Veloso, som primärt spelar centralt på mittfältet, kom tillbaka till Genoa på fri transfer efter att hans 4-årskontrakt med Kiev gått ut. Tiden i Kiev var framgångsrik. Veloso vann två ligatitlar och två cuptitlar med Dynamo. Sedan tidigare hade Veloso tre andraplatser i den portugisiska ligan med Sporting Lissabon. Under tiden i Kiev gifte sig Veloso med Paola Preziosi, dotter till Genoas president Enrico Preziosi. Den portugisiske landslagsmannen har kontrakt med Genoa till 2018.

Goran Pandev
Makedoniern Goran Pandev har hunnit bli 34 år gammal och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, primärt i Italien och Serie A. Pandev kom till Inter som 18-åring men såldes till Lazio som en del i en deal som involverade Dejan Stankovic. Tiden i Lazio blandade högt och lågt för Pandev och slutade med ett kontraktsbråk som innebar att Pandev gick tillbaka till Inter på fri transfer. Klubbytet blev lyckat. Pandev var en del av det Inter som vann Scudetto, Coppa Italia och Champions League 2009/2010. Pandev lyckades dock inte bli ordinarie i Inter utan lånades först ut, och såldes sedan till Napoli. Inte heller där fick han tillräckligt med speltid utan för första gången i sin karriär blev det spel utanför Italien för Pandev, i Turkiet och Galatasaray. Där vann Pandev dubbeln, men mest som en inhoppare. Det ledde till att Galatasaray släppte anfallaren, som skrev på för Genoa sommaren 2015. Goran Pandev är meste målskytt genom tiderna i Makedoniens landslag.

Mattia Perin
Det är sannolikt bara en tidsfråga innan målvaktstalangen Mattia Perin är förlorad för Genoa. Ryktena kring 24-åringen har varit många i flera år. Arsenal, Inter och Milan har kopplats ihop med Perin, som sommaren 2015 förlängde sitt kontrakt med Genoa till 2019. Perin har varit given i italienska u-landslag och har även lyckats ta sig in i Gli Azzurri. Efter säsongslånga lån i Padova och Pescara har Perin varit förstavalet för Genoa sedan 2013.

Oscar Hiljemark
Gislavedsonen Oscar Hiljemark gjorde sin andra Serie A-säsong 2016/2017 när han med Palermo trillade ur det italienska finrummet. Han gjorde det dock såpass bra att Genoa valde att värva honom för 2,5 miljon euro. 25-åringen tog en plats i Elfsborg i Allsvenskan redan som 19-åring och var med om att vinna SM-guld 2012. Trots många rykten var det först efter säsongen som Hiljemark såldes. PSV Eindhoven blev nästa klubbadress och även där vann mittfältaren ligan. Oscar Hiljemark var lagkapten i det svenska U21-landslag som vann EM 2015. Hiljemark har även hoppat in som kapten under åren i PSV. 25-åringen skrev på ett treårsavtal med Genoa till 2020.

Ervin Zukanovic
30-åringen Ervin Zukanovic är inne på sin femte klubb i Serie A sedan 2014. Efter att i många år spelat i Belgien värvades mittbacken först på lån till Chievo och sedan permanent. Efter en säsong i Veronaklubben värvades han av Sampdoria men efter bara en halv säsong i Il Doria lånades han ut till AS Roma. Ett lån som även inkluderade en köpoption. Den realiserades bara en månad efter lånet. Med Roma skrev bosniern på ett kontrakt till 2019. Men sommaren 2016 lånades han ut igen, nu till Atalanta. Sommaren 2017 köptes han loss av Genoa. Det återstår att se om 30-åringen kan blomstra på allvar och finna sig tillrätta hos de rödblåa. Den reslige mittbacken har gjort dryga dussinet landskamper för Bosnien.

Spela på Genoa.