Benevento

Benevento

Till Serie A startsida
Benevento Calcio från den lilla staden Benevento i Kampanien har gjort en häftig resa genom det italienska seriesystemet. Klubben grundades ursprungligen 1929, men gjorde en återbildning 2005. Efter att ha slutat femma i Serie B säsongen 2016/2017 lyckades laget vinna playoff om den sista platsen till serie A, vilket innebär att den lilla klubben säsongen 2017/2018 gör sin första säsong i Italiens finrum.
Smeknamn: Stregoni (Trollkarlarna)
Manager: Marco Baroni
Hemmaarena: Stadio Ciro Vigorito - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Beneventos spelschema i Serie A

Spela på Benevento hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Benevento:

Fabio Ceravolo
Fabio Ceravolo var en stor del i Beneventos historiska avancemang till Serie A den gångna säsongen. 30-åringen stod då för 23 mål och var nästbäst av samtliga spelare bakom Giampaolo Pazzini. Säsongen var Ceravolos överlägset bästa någonsin även om han varit en relativt flitig målskytt. Ceravolo har nästintill konstant genom sin karriär härjat i Serie B och har bara ett fåtal matcher i Serie A bakom sig. När nu Benevento ska göra sin första säsong i Serie A är italienaren den som ska hålla klubben kvar och förstavalet på anfallspositionen. Kontraktet med Benevento sträcker sig till 2019.

Danilo Cataldi
23-åringen Danilo Cataldi är en av få spelare i nykomlingen Benevento som har rutin från Serie A. Mittfältaren tillhör Lazio och är säsongen 2017/2018 på lån till Benevento. Cataldi som är fostrad hos Lazio har dock haft svårt att ta en plats hos Romlaget och varit utlånad större delen av sin karriär. Förra säsongen var han på lån hos Genoa där det blev 13 matcher. Cataldi ses fortfarande som en ung och lovande talang med massvis med rutin från det italienska U21-landslaget. Totalt har det blivit 20 landskamper med Azzurrini och två EM-slutspel. Frågan är bara när Romsonen ska kunna ta en plats hos moderklubben Lazio?

Spela på Benevento.