Fiorentina

Till Serie A startsida.
ACF Fiorentina är en klubb från Florens i Toscana som bildades 1926. Fiorentina har genom åren vunnit Serie A två gånger, Coppa Italia sex gånger, Italienska Supercupen en gång och Cupvinnarcupen en gång. Två av de mer kända spelarna i klubbens historia är Kurt Hamrin och Gabriel Batistuta.
Smeknamn: Viola
Manager: Stefano Pioli
Hemmaarena: Stadio Artemio Franchi - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Fiorentina hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Fiorentina:

Nikola Kalinic
Kroaten Nikola Kalinic jämfördes som 18-åring med Zlatan Ibrahimovic, i och med hans längd och avslutningsförmåga som centerforward. Kalinic slog igenom hemma i Hajduk Split som tonåring när han gjorde över 15 mål två säsonger i rad. Det fick Blackburn att betala 7 miljoner euro för den dåvarande 21-åringen. Tiden i Premier League blev dock misslyckad och efter bara två säsonger hos Rovers såldes Kalinic till Dnipro i den ukrainska ligan. Efter fem relativt framgångsrika säsonger i Dnipro skrev Kalinic på ett 4-årskontrakt med Fiorentina i Serie A 2015. Kroaten har inte haft samma framgångsrika karriär som svenske Zlatan, men Kalinics tolv mål i sin debutsäsong hos Viola och 15 mål i fjol vittnar om hans kvalité. Kalinic har även gjort över 30 landskamper för Kroatien och har kontrakt med Viola till 2019. Spenderar säsongen 2017/2018 på lån i AC Milan.

Carlos Sanchez
31-åringen Carlos Sanchez har tagit sig in bland de tio som gjort flest landskamper för Colombia och den defensive mittfältaren har goda möjligheter att avancera till en topp-5-plats. Dock lär han inte komma ikapp ikonen Carlos Valderama som gjort 111 landskamper för Colombia. Sanchez har faktiskt inte spelat fotboll hemma i Colombia sedan han var 17 år, då han lämnade hemlandet för spel i Uruguay. Efter ett par säsonger med River Plate Montevideo skrev han på för Valenciennes i Ligue 1. Där gjorde Sanchez hela sex säsonger, innan han värvades av La Liga-nykomlingen Elche. Efter en säsong på lagets mittfält värvades han till Premier League och Aston Villa. När Villa åkte ur Premier League våren 2016 valde Sanchez lämna klubben. Efter att ha gjort en strålande förstasäsong på lån hos Viola 2016/2017 valde Florenslaget att köpa loss honom. Han signade under 2017 ett kontrakt som sträcker sig till 2019. Är på lån i spanska Espanyol fram till juni 2018.

Marco Benassi
Fiorentinas stora värvning inför säsongen 2017/2018 är mittfältstalangen Marco Benassi. 22-åringen värvades under sommarfönstret från Torino för 10 miljoner euro. Han har mängder med rutin från det italienska U21-landslaget där han inte spelat mindre än 27 matcher på det centrala mittfältet. Under sina tre säsonger i Torino var Modenasonen en tongivande spelare och stod för 11 mål från sin mittfältsposition. Benassi kritade på ett femårskontrakt med Viola till 2022.

Giovanni Simeone
22-åringen Giovanni Simeone är son till Diego Simeone, känd som en stenhård mittfältare som gjorde över 100 landskamper för Argentina och senare som demontränare som tagit Atletico Madrid till framgångar man inte haft sedan 1970-talet. Giovanni föddes förresten i Madrid, under Diegos tid som spelare i Atletico. Giovanni Simeone hade en strålande debutsäsong hos Genoa 2016/2017 och det blev tolv mål för anfallaren. I Argentina spelade han fyra säsonger med River Plate där han både vann ligan och cupen. Det var dock på lån till Banfield som Simeone började göra sig ett namn på seniornivå, tillräckligt för att Genoa skulle betala 3 miljoner euro för argentinaren. I augusti 2017 la Fiorentina vantarna på Simeone. Kan han blomstra?

Cyril Théréau
Fransmannen Cyril Théréau har varit Udineses bästa målgörare sedan han kom till klubben för tre säsonger sedan. Efter att ha gjort tio mål för klubben sin debutsäsong har han ökat på sin målskörd med ett mål de två kommande säsongerna. Théréau är ett okänt namn för många svenskar som gått under radarn, men 34-åringen är ett respekterat namn i Serie A där det totalt blivit 59 mål. Han gjorde sig främst ett namn när han spelade för Charleroi i den belgiska ligan. 2010 värvades han till Chievo där det blev fyra säsonger. Gick till Fiorentina sommaren 2017.

Spela på Fiorentina.