Milan

Till Serie A startsida.
AC Milan är en klubb från Milano som bildades 1899. Klubben är en av de mest framgångsrika i Italien någonsin. 18 Serie A-titlar, fem italienska Cup-titlar. Förutom detta har de rödsvarta vunnit 18 internationella titlar. Det är man bäst i världen, tillsammans med Boca Juniors,om. Milan har även en stark svensk anknytning då den fruktade trion, Gre-No-li, Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm spelade i klubben i början av 1950-talet.
Smeknamn: Rossoneri, Il Diavolo
Manager: Gennaro Gattuso
Hemmaarena: San Siro - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Milan hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Milan:

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma föddes 1999, två år efter att namnen och målvaktskollegan Gianluigi Buffon debuterade för det italienska landslaget. I september 2016 debuterade Donnarumma för Gli Azzurri, när han byttes in i paus i en match mot Frankrike, mot just Buffon. Buffon har vunnit VM med Italien, och en annan legendarisk målvakt som vunnit VM för Italien, Dino Zoff, har sagt att Donnarumma kan bli en världsmålvakt. 18-åringen blev den yngste målvakten någonnsin att debutera för det italienska landslaget och han blev 2015 den yngste målvakten att debutera för AC Milan genom tiderna. Donnarumma har varit ordinarie i Milan de två senaste säsongerna och ryktades till flera storklubbar under sommarfönstret 2017. Det gick så långt som att han själv lämnade in en transferbegäran och ett ultimatum mot Milan, men efter många om och men togs denna tillbaka och Donnarumma signade istället ett lukrativt avtal med Milan till 2021.

Hakan Calhanoglu
Hakan Calhanoglu är en av många fotbollsspelare som är född och uppvuxen i Tyskland, men som valt att representera Turkiet i landslagssammanhang. 23-åringen debuterade för a-landslaget som 19-åring, efter att ha tillhört samtliga u-landslag. Efter att ha fått sin fotbollsfostran i Karlsruhe debuterade den offensive mittfältaren i Bundesliga för Hamburg. Efter bara en säsong i Hamburg såldes Calhanoglu till rivalen Bayer Leverkusen, för 14,5 miljoner euro, sommaren 2015. En inte helt okontroversiell övergång. I Leverkusen var turken en av lagets viktigaste spelare under sina tre år hos klubben. Förra säsongen fick han dock spolierad efter att ha blivit avstängd av FIFA i fyra månader för en incident som skedde sex år tidigare, ytterst suspekt. Turkens framfart i Bundesliga har inte gått obemärkt förbi och storsatsande Milan slantade inför säsongen upp 22 miljoner euro för 23-åringen. Den centrala innermittfältaren skrev kontrakt med Milanoklubben till 2021.

Ricardo Rodriguez
Vänsterspringaren Ricardo Rodriguez har en spansk pappa och chilensk mamma och spelade EM 2016 för – Schweiz. 25-åringen debuterade redan som 17-åring för Zurich i cupen i Schweiz. Säsongen efter varvade Rodriguez spel i startelvan med bänken. Säsongen 2011/2012 blev Rodriguez ordinarie i Zurich och Bundesligaklubbar fick upp ögonen för vänsterbacken. Wolfsburg handlade snabbt och betalade 7,5 miljoner euro för en19-åring som bara hade en halv säsong som ordinarie under västen. Under 5,5 säsong i Bundesliga var dock Rodriguez given i Wolfsburg, där han dessutom snittade fyra mål per säsong från sin ytterbacksplats. Hans framfart gjorde att Milan köpte loss schweizaren för 18 miljoner euro under sommarfönstret 2017. Han gör sin första säsong i Serie A 2017/2018 och väntas vara ordinarie på vänsterbacken hos de rödsvarta. 2014 fick Ricardo Rodriguez Schweiz motsvarighet till Guldbollen. Han signade ett kontrakt som sträcker sig till 2021 med Milan.

Suso
Spanjoren Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre, eller Suso, valde bort Real Madrid och Barcelona som tonåring för spel i klassiska Liverpool i Premier League. 23-åringen har varit given i alla Spaniens u-landslag men inte provat på spel i seniorlandslaget ännu. Suso fick debutera som 18-åring för Liverpool i Premier League, men sommaren 2013 valde han att gå på säsongslångt lån till Almeria i La Liga. Susos tid i Liverpool kantades dock av viss friktion med ledning och medspelare så när hans kontrakt var på väg att gå ut skrev han på för AC Milan istället. Övergången skulle egentligen gälla från sommaren 2015, men Milan valde att köpa loss spanjoren för 1,3 miljoner euro. 23-åringen blommade ut på allvar den gångna säsongen när spanjoren var ordinarie hos Milan och stod för sju mål. Han har kontrakt med Milan till 2019.

Leonardo Bonucci
Övergången från Juventus till Milan av backklippan Leonardo Bonucci har varit en av de mest omtalade i Italien under 2017. Storsatsande Milan pungade upp 42 miljoner euro för 30-åringen och italienaren är en plan i hur Milan ska kunna utmana Juventus om Scudetton de kommande åren. Bonucci har en gedigen meritlista bakom sig med sju Scudettos, tre Coppa Italia-triumfer och två andraplatser i Champions League. Säsongen 2015/2016 blev den hårdföre mittbacken utsedd till säsongens spelare i Serie A. Med Gli Azzurri har 30-åringen en given plats och det har totalt blivit 70 landskamper och fem mål. Kontraktet med Milan skrevs ända till 2022.

Andrea Conti
Högerbacken Andrea Conti var en av Serie As bästa spelare den gångna säsongen när han var med och hjälpte Atalanta till en fjärdeplats. Milan slantade upp 25 miljoner euro för 23-åringen som gjort massvis med u-kamper för Italien och var en del av Italiens trupp i U21-EM 2017. Conti är ett riktigt offensivt rivjärn som dock drar på sig lite för många varningar. Förra säsongen blev det hela åtta mål för Bergamoklubben, men också tolv varningar som var fjärde flest i hela Serie A. Conti står på gränsen till spel med Gli Azzurri och tillhör den långsiktiga plan som åter ska göra Milan till ett storlag. Kontraktet med de rödsvarta löper till 2022.

Spela på Milan.