Milan

Milan

Till Serie A startsida
AC Milan är en klubb från Milano som bildades 1899. Klubben är en av de mest framgångsrika i Italien någonsin. 18 Serie A-titlar, fem italienska Cup-titlar. Förutom detta har de rödsvarta vunnit 18 internationella titlar. Det är man bäst i världen, tillsammans med Boca Juniors, om. Milan har även en stark svensk anknytning då den fruktade trion, Gre- No-li, Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm spelade i klubben i början av 1950-talet.
Smeknamn: Rossoneri, Il Diavolo
Manager: Vincenzo Montella
Hemmaarena: San Siro - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Milans spelschema i Serie A

Spela på Milan hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Milan:
Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma föddes 1999, 2 år efter att namnen och målvaktskollegan Gianluigi Buffon debuterade för det italienska landslaget. I september 2016 debuterade Donnarumma för Gli Azzurri, när han byttes in i paus i en match mot Frankrike, mot just Buffon. Buffon har vunnit VM med Italien, och en annan legendarisk målvakt som vunnit VM för Italien, Dino Zoff, har sagt att Donnarumma kan bli en världsmålvakt. 17-åringen blev den yngste målvakten nånsin att debutera för det italienska landslaget och han blev 2015 den yngste målvakten att debutera för AC Milan nånsin. Faktum är att Donnarumma redan har en säsong som ordinarie bakom sig i Serie A och Milan. Supertalangen har kontrakt med Rossoneri till 2018.

Carlos Bacca
Colombianen Carlos Bacca slog igenom relativt sent och kom inte till Europa förrän han var 25 år gammal. Nu 30 år fyllda är han desto mer etablerad i den europeiska toppfotbollen. Anfallaren gjorde en del mål utlånad till lägre divisioner i Colombia och började som 22-åring göra en del mål även i Primera A. Efter att under 3 säsonger gått från 12 till 18 till 20 ligamål, värvades Bacca till Belgien och Club Brugge. Omställningen till Europa var inga problem för Bacca som under sin första hela säsong i Belgien vann skytteligan, med god marginal. Det fick spanska Sevilla att betala 7 miljoner Euro för anfallaren, med en utköpsklausul satt till 30 miljoner Euro. Efter 2 säsonger med sammanlagt 35 ligamål och dubbla Europa League-segrar köpte AC Milan loss Bacca, sommaren 2015, för priset satt av Sevilla. Bacca levererade direkt och slutade 3:a i skytteligan sin första säsong i Serie A. Bacca har kontrakt med Milan till 2019.

Luiz Adriano
Brassen Luiz Adriano är en bra anfallare som dock i mördande konkurrens inte riktigt lyckats ta det senaste steget som världsstjärna. Det har till exempel bara blivit 4 landskamper för 29-åringen och när han fick chansen i klassiska AC Milan sommaren 2015 blev han inte förstavalet på centerpositionen. I princip hela sin seniorkarriär har Luiz Adriano tillbringat i Ukraina och storklubben Shakhtar Donetsk. Där har han varit framgångsrik. Under sina 8 år i klubben slutade Shakhtar aldrig sämre än 2:a i ligan. Man gick också till final i cupen 7 gånger. Luiz Adriano har faktiskt en seger i Europa League med Donetsk också. Kontraktet med Milan skrevs förra säsongen över 5 år, alltså till 2020.

Keisuke Honda
Högeryttern Keisuke Honda har hunnit bli 30 år och har gått den långa vägen till toppklubbarna i Europa och nuvarande AC Milan. Hans stjärnstatus i hemlandet Japan är oomtvistad. Han har gjort över 80 landskamper och spelat OS för Japan. Dessutom har Honda flera u-kamper. Men vägen till Milan gick via Holland och VVV-Venlo, där han slog igenom under deras säsong i näst högsta ligan. Efter 3 säsonger i Holland köptes han av CSKA Moskva. Där han skrev på för 4 år. Frisparksspecialisten ville söka sig vidare till större ligor än den ryska när hans kontrakt gick ut, och Honda kom faktiskt till Milan på fri transfer under januarifönstret 2014. Då skrev han på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2017.

Suso
Spanjoren Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre, eller Suso, valde bort Real Madrid och Barcelona som tonåring för spel i klassiska Liverpool i Premier League. 22-åringen har varit given i alla Spaniens u-landslag men inte provat på spel i seniorlandslaget ännu. Suso fick debutera som 18-åring för Liverpool i Premier League, men sommaren 2013 valde han att gå på säsongslångt lån till Almeria i La Liga. Susos tid i Liverpool kantades dock av viss friktion med ledning och medspelare så när han kontrakt var på väg att gå ut skrev han på för AC Milan istället. Övergången skulle egentligen gälla från sommaren 2015, men Milan valde att köpa loss spanjoren för 1,3 miljoner Euro. 22-åringen har dock ännu inte helt blommat ut, och även blivit utlånad till Genoa. Men Suso har kontrakt med Milan till 2019.

Spela på Milan.