Chievo

Till Serie A startsida.
AC Chievo är från stadsdelen Chievo i Verona. Klubben bildades 1929 och har hållit till i de lägre divisionerna under en lång tid, först 2001/2002 lyckades man avancera till Serie A. Under sin debutsäsong imponerade Chievo stort då man placerade sig på en femteplats.
Smeknamn: Mussi Volanti
Manager: Lorenzo D'Anna
Hemmaarena: Stadio Marc’Antonio Bentegodi - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Chievo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Chievo:

Sergio Pellissier
38-årige Sergio Pellissier är vad man kan kalla en levande legend hos Chievo. Anfallaren har spelat i Chievo sedan 2000 och stått för 129 mål på 455 matcher för klubben. Han bär kaptensbindeln och är den stora favoriten hos fansen på Marc’Antonio Bentegodi. Trots att han stått för mängder av mål i Serie A hos den lilla klubben har det bara blivit en landskamp med Italien 2009. I 3-0 vinsten mot Nordirland stod Aostasonen för ett mål, men fick sedan aldrig några mer chanser med Gli Azzurri. Pellissier har kontrakt säsongen ut och mycket talar för att det blir Chievolegendens sista säsong i rampljuset.

Perparim Hetemaj
Perparim Hetemaj flydde med familjen från kriget på Balkan till Finland när han var 6 år i början av 1990-talet. Han fick sin fotbollsfostran i HJK Helsingfors innan han flyttade till Grekland och AEK Athen som 19-åring 2006. Tiden i Grekland blev dock misslyckad och han värvades 2009 av Brescia i Serie B. Brescia tog sig upp till Serie A via kvalspel den säsongen och Hetemaj blev ordinarie direkt i Serie A. Efter en säsong i Brescia köpte Chievo in sig i Hetemaj och finländaren har varit Verona-klubben trogen sedan 2011. Den stenhårde mittfältaren har också gjort över 40 landskamper för Finland. Har kontrakt med Chievo till nästa sommar.

Samuel Bastien
Den 20-årige belgaren Samuel Bastien visade upp sig i Italien gjorde en stark säsong 2015/2016 på lån i Serie B-klubben Avellino. Anderlecht lånade ut mittfältaren och han gjorde så bra ifrån sig att Chievo betalade 2,5 miljoner euro för talangen i under sommarfönstret 2016. Första säsongen i Chievo blev det bara åtta matcher, men den unga belgaren har stor potential och kan mycket väl slå igenom under säsongen 2017/2018. Bland många belgiska supertalanger, som Divock Origi och Jordan Lukaku, är kanske inte Samuel Bastien den största, utan har sin styrka i sin snabbhet och offervilja för laget. Han har kontrakt med Chievo Verona till 2019.

Spela på Chievo.