Premier League, West Bromwich Albion

West Bromwich Albion FC

Till Premier League startsida
West Bromwich Albion FC grundades 1878 under namnet West Bromwich Strollers FC men redan 1879/1880 fick klubben sitt nuvarande namn. Fem FA-cupsegrar och en Ligacup-vinst sticker ut bland meriterna. Svensken Jonas Olsson spelar i WBA sedan en längre tid och är även assisterande lagkapten.
Smeknamn: The Baggies, The Throstles, Albion, WBA
Manager: Tony Pulis
Hemmaarena: The Hawthorns - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: West Bromwich spelschema i Premier League

Spela på West Bromwich Albion hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i West Bromwich Albion:
Jonas Olsson

Den gänglige mittbacken från Landskrona i Skåne har, tillsammans med Sebastian Larsson, varit de bästa svenska spelarna i Premier League sedan Fredrik Ljungberg lämnade ligan. Han har nu gjort 8 säsonger i den engelska ligan och varit ordinarie hela tiden. Han har den senaste tiden fått konkurrens av förre United-spelaren Johnny Evans i mittförsvaret hos West Bromwich men har hittills klarat sig. Jonas Olsson har gjort 25 landskamper för Sverige, men blev inte uttagen till EM. 33-åringen har kontrakt med West Brom till nästa sommar. Kuriosa är att han varit ett återkommande inslag i Viasats Premier League-sändningar de senaste åren.

Ben Foster
Målvakten Ben Foster har hunnit bli 33 år gammal, och inte riktigt blommat ut som förhoppningen var för drygt 10 år sen. Manchester United hade inte haft en given förstemålvakt sedan Peter Schmeichel och Sir Alex Ferguson fick syn på Ben Foster. Han blev Uniteds spelare 2005 men skador och ojämna prestationer gjorde att Foster aldrig kunde ta platsen mellan stolparna på Old Trafford. Efter det har det gått bättre för engelsmannen. Han har blivit utsedd till årets spelare både i Birmingham och nuvarande klubben West Bromwich. Har faktiskt vunnit ligacupen i England hela 3 gånger. Trots att han tillhörde Manchester United i 5 säsonger fick han aldrig vinna Premier League.

James Morrison
James Morrison har haft två karriärer. Först som den store talangen i engelska u-landslag och i Middlesbrough i Premier League. Sedan en omstart i Championship och tillbaka i Premier League med West Bromwich Albion, och som mittfältsstrateg i det skotska landslaget. Morrison har hunnit bli 30 år och spelat 9 säsonger i West Brom, tillsammans med 41 landskamper. Morrisons kontrakt går ut till sommaren, och det har varit märkligt tyst hittills under årets silly season om skottens framtid i Albion.

Saido Berahino
Den burundiske engelsmannen slog igenom ordentligt säsongen 2014/2015 när han gjorde 14 mål i Premier League. Det var han överlägset bästa målnotering i 22-åringens relativt unga seniorkarriär. Tottenham Hotspur lade upp 15 miljoner pund för att värva anfallaren, men West Bromwich ville ha 25 miljoner. Berahino blev därmed kvar i Albion och var inte alls lika framträdande den gångna säsongen. Saido Berahino är vid ett viktigt vägskäl i sin karriär. Hans kontrakt med West Brom går ut nästa sommar, och kommer han tillbaka till 2015 års form, har han alla möjligheter att välja klubb och casha in efter nästa säsong.

Spela på West Bromwich Albion