Premier League, Watford FC

Watford FC

Till Premier League startsida
Watford FC grundades 1881. Klubben spelade säsongen 2015/2016 för tredje gången i Premier League. Åren 1978-1982 gjorde laget en herorisk klättring då man avancerade från fjärde till högsta divisionen. Man är även starkt förknippade med Elton John som varit ordförande i klubben under olika perioder.
Smeknamn: The Hornets, The Golden Boys, Yellow Army, The Orns
Manager: Walter Mazzarri
Hemmaarena: Vicarage Road - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Watfords spelschema i Premier League

Spela på Watford FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Watford FC:
Troy Deeney

Anfallsparet Odion Ighalo och Troy Deeney spelade mest av alla utespelare i Watford förra säsongen. De gjorde tillsammans 28 av the Hornets 40 mål under säsongen. Troy Deeney är lagets kapten och spelade fem säsonger med Watford i Championship innan man tog sig till Premier League. Den kraftfulle anfallaren har varit Watfords poängkung de senaste åren och en viktig anledning till att klubben klarade sig kvar i BPL. Deeney har kopplats ihop med bland andra Arsenal, men har kontrakt med Yellow Army till 2020.

Kennedy
Robert Kenedy Nunes do Nascimento är namngiven efter den amerikanske politikern Robert Kennedy, men stavar faktiskt sitt artistnamn med bara ett ”n”. Vänsterspringaren är ännu oprövad på internationell nivå i fotbollen, men har stor potential. Han var ordinarie i brasilianska Serie A som 18-åring och har fått göra dussinet matcher i Premier League. 20-årige Kenedy har representerat Brasilien på u-nivå och väntar på sitt internationella genombrott. Har kontrakt med Chelsea i ytterligare 4 år men spenderar säsongen 16/17 på lån i Watford.

Mario Suarez
Mario Suarez Mata har bara en halv säsong bakom sig i Premier League, men har redan gjort sig ett namn i England. Suarez har rötterna i Madrid men det var först när han köptes loss av Mallorca som 21-åring, som det lossnade för den defensive mittfältaren. Moderklubben Atletico hade en återköpsklausul som innebar att man kunde plocka hem Suarez igen. Efter fem år, och 3 titlar med Atletico, valde Mario Suarez att prova lyckan i Serie A och Fiorentina. Där stannade 29-åringen dock bara en halv säsong innan Watford köpte loss honom, och skrev ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2020. Är under säsongen 2016/2017 utlånad till Valencia i La Liga.

Spela på Watford FC