Premier League, Swansea City

Swansea City AFC

Till Premier League startsida
Swansea City AFC är en walesisk klubb I Swansea som grundades 1912. År 2011 nådde klubben Premier League efter att ha besegrat Reading med 4-2 i det avgörande kvalet inför 82 000 åskådare på Wembley. Man har en del titlar på kontot. Den tyngsta togs 2012/2013 då laget blev ligacupmästare genom att besegra Bradford med 5-0 i finalen.
Smeknamn: The Swans, The Jacks
Manager: Paul Clement
Hemmaarena: Liberty Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Swanseas spelschema i Premier League

Spela på Swansea City hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Swansea City:

Martin Olsson
Den svenska ytterbacken uppgraderade sig från Championship och Norwich till Premier League och de vita svanarna i början av 2017 för en övergångssumma på 55 miljoner kronor. Olsson har spelat på de brittiska öarna hela sin vuxna karriär då han redan som 17-åring skrev på för Blackburn. Blev därefter utnämnd till Blackburns “Young player of the year” säsongen efter. Har spelat Premier League för just Blackburn, Norwich och nu Swansea sedan dess och har hunnit bli en av de mest rutinerade svenskarna i ligan. Det har dessutom hunnit bli 40 landskamper och 5 mål för den offensiva 29-åringen.

Kristoffer Nordfeldt
Bara Magnus Hedman, Rami Shaaban och Andreas Isaksson har spelat i Premier League av svenska målvakter, och bara Hedman kan sägas ha varit ordinarie. Kristoffer Nordfeldt har blivit 28 år och fått stå vid sidan av den polske landslagsmålvakten Lukasz Fabianski de senaste säsongerna. Det har enbart blivit tre Premier League-matcher de två senaste åren för stockholmaren. Nordfeldt hade före flytten till England och Swansea 2015 sju säsonger bakom sig som förstemålvakt i Heerenveen och Brommapojkarna. Den tidigare U21-landslagsmålvakten har ännu tre år på sig att ta över som förstemålvakt då han förra sommaren skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2020.

Gylfi Sigurdsson
Islands största fotbollshjälte har en nyckelroll i Swansea och den offensiva mittfältskreatören ses som lagets bästa spelare. Fick sitt stora genombrott 2009/10 då han stänkte in 16 mål på 38 matcher för Reading. Sigurdsson köptes till Swansea från Tottenham 2014 och har sedan dess gjort 106 matcher och 27 mål för klubben. 27-åringen har både ett bländande skott (är frisparksspecialist) och en känslig passningsfot. Förra säsongen blev det 9 mål och 13 assist vilket var poängbäst i laget. Ryktena har varit många om Reykjaviksonen under Silly Season, men Swansea kommer göra allt för att behålla sin guldklimp.

Fernando Llorente
Swanseas anfallsess kom från Sevilla inför säsongen 2016/17 och gjorde stor succé i sin debutsäsong i Premier League.. Spanjoren blev Svanarnas främsta målskytt under den gångna säsongen med 15 mål på 33 matcher. den 1,95 meter långa Llorente är en allround anfallare som gör sig utmärkt som targetplayer och är vass på huvudet. 32-åringen har en diger meritlista med bland annat ett VM-guld och två EM-guld med Spanien, samt en Serie A-titel från tiden i Juventus.

Spela på Swansea City