Premier League, Swansea City

Swansea City AFC

Till Premier League startsida
Swansea City AFC är en walesisk klubb I Swansea som grundades 1912. År 2011 nådde klubben Premier League efter att ha besegrat Reading med 4-2 i det avgörande kvalet inför 82 000 åskådare på Wembley. Man har en del titlar på kontot. Den tyngsta togs 2012/2013 då laget blev ligacupmästare genom att besegra Bradford med 5-0 i finalen.
Smeknamn: The Swans, The Jacks
Manager: Francesco Guidolin
Hemmaarena: Liberty Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Swanseas spelschema i Premier League

Spela på Swansea City hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Swansea City:
Modou Barrow

Det räckte med 7 allsvenska matcher för att bli värvad till Premier League. Sådan är historien om svensk-gambiern Modou Barrow. När den nuvarande 23-åringen gick på mellanstadiet avled hans mor, och han och hans syskon flyttade till pappan i Sverige. Wheels, som kan kallas i England, gjorde en snabb karriär i Sverige. Först på längre nivå i Östergötland, för att sedan varva spel i Allsvenskan och Superettan i ett antal klubbar. Barrow värvades av Swansea City och när han byttes in i segermatchen mot Arsenal i november 2014 blev han den förste gambiern att spela fotboll i BPL. Sedan dess har yttermittfältaren primärt varit en flitig inhoppare. Var nära att spela för Sverige på u21-nivå, men fick tacka nej på grund av skada. Har sedan valt att representera Gambia på seniornivå.

Kristoffer Nordfeldt
Bara Magnus Hedman, Rami Shaaban och Andreas Isaksson har spelat i Premier League av svenska målvakter, och bara Hedman kan sägas ha varit ordinarie. Kristoffer Nordfeldt har blivit 26 år, och tillbringade 36 av 38 Premier League-matcher på bänken, bakom Polens landslagsmålvakt Lukasz Fabianski. Nordfelt hade före flytten till England och Swansea förra sommaren, 7 säsonger bakom sig som förstemålvakt i Heerenveen och Brommapojkarna. Den tidigare u21landslagsmålvakten har ännu 2 år på sig att försöka bli den andra svenske förstemålvakten i Premier League.

Spela på Swansea City