Premier League, Sunderland AFC

Sunderland AFC (spelar inte i Premier League säsongen 2018/2019)

Till Premier League startsida
Sunderland AFC grundades 1879. Klubben har blivit engelska ligamästare sex gånger. Men titlarna börjar samla damm, den senaste är från säsongen 1935/1936. Man har även vunnit FA-cupen två gånger. Klubben blev för första gången uppflyttade till Premier League 1996 men åkte ur säsongen efter. Sedan har man vandrat fram och tillbaka mellan de två högsta divisionerna. Svenske Sebastian Larsson spelar sedan 2011 för klubben.

Smeknamn: The Black Cats, The Mackems

Manager: David Moyes
Hemmaarena: Stadium of Light - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Sunderlands spelschema i Premier League

Spela på Sunderland AFC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sunderland AFC:
Sebastian Larsson

Eskilstunasonen Sebastian Larsson har bott halva sitt liv i England. Han kom till Arsenal som ungdomsproffs och gjorde 3 matcher med klubben i Premier League. Efter ett säsongslångt lån till Birmingham skrev han ett 4-årskontrakt med Blues år 2007. Det var i Englands största stad utanför London, som Larssons karriär tog fart och han fick debutera i det svenska landslaget. Seb har spelat två EM-turneringar med Sverige. Han lämnade Birmingham när klubben åkte ur Premier League 2011 och har gjort 5 säsonger med the Black Cats i Sunderland. Är känd för sina få, men snygga, mål.

Jermain Defoe
Bara Wayne Rooney har gjort fler mål i Premier League, av nuvarande spelare i ligan, än Jermain Defoe. Defoe är 11:a totalt bland Premier Leagues målskyttar och har 2 år kvar på kontraktet med Sunderland. Med samma utdelning som de senaste åren har den korte forwarden möjligheter att nosa på Robbie Fowlers 6:e plats. Garfield har visat sig vara tålig på ålderns höst. Ifjol spelade bara backen Patrick van Aanholt fler minuter i PL är Jermain Defoe för the Black Cats. 33-åringens kontrakt går ut 2018.

Spela på Sunderland AFC