Speltips Stryktipset 17/3 2018

En fin jackpot på cirka elva miljoner kronor väntar på veckans Stryktips-kupong. Vi försöker reda ut ett antal knepiga matcher på kupongen.

Spela Stryktipset med Premier League här.

Det är svårt att gå emot Manchester United och Liverpool, då de båda ser ut att ha ett överkomligt motstånd på hemmaplan.

Bournemouth började starkt hemma mot Tottenham i lördags, men sen rann det iväg. Det blir ändå ett singelstreck även där, då motståndet är jumbon West Bromwich.

Stoke kan vara en av helgens motivationsvinnare. Everton har viktige islänningen Gylfi Sigurdsson skadad, samt Wales landslagsback Ashley Williams avstängd. Stoke borde ha lite större motivation här, och får tipset.

1. Manchester U - Brighton 1
Både Pogba och Martial gjorde inhopp i Manchester Uniteds sorti mot Sevilla i tisdags. Nu får laget sikta in sig på FA-cupen istället. Brighton är ett av ligans sämsta bortalag, ingen seger på deras senaste nio matcher på resande fot. En pressad Mourinho behöver ett avancemang här.

2. Bournemouth - West Bromwich 1
Hemmalaget rivstartade mot Tottenham, men sen var det roliga över. Inledningen bådar ändå gott inför mötet mot jumbon West Bromwich. För bortalaget ser det mörkt ut och behovet av tre poäng är mycket stort just nu. Utgångsettan är given.

3. Huddersfield - Crystal P 1
Huddersfield gjorde allt rätt mot Swansea, utom mål, trots att chanserna radades upp. Zaha gjorde comeback i Crystal Palace senast. Kan han vara lösningen för att laget ska lämna bottenstriden? Crystal Palace tar med sig att laget lyckats näta i sina sju senaste bortamatcher.

4. Liverpool - Watford 1
Liverpool har en stark hemmasvit i ligan, 15 matcher utan förlust. Watford är bäst på Vicarage Road, men var hyggligt med mot Arsenal. Watfords frånvarolista har varit lång och vi ser ingen ljusning till helgen. Ettan känns stark.

5. Stoke - Everton 1
Evertons nyckelspelare Gylfi Sigurdsson saknas här. Ett tungt avbräck för laget, som haft problem på bortaplan. Stoke är i poängbehov. Laget hade inget att sätta mot Manchester City förra veckan. Stokes form är dunkel, men desperationen att vinna kan bära frukt här.

6. Birmingham - Hull 2
Hull har hittat formen och målskyttet. Segern över Ipswich var säker. Birmingham gjorde en stark andra halvlek mot Cardiff. Poängen har dock uteblivit och sviten på sju raka förluster måste snabbt vändas. Hull kommer stärkt här, och får utgångstipset.

7. Bolton - Aston Villa 2
Vilken stjärnsmäll för Aston Villa mot QPR. Där tappade laget mark mot toppduon. Bolton var värt mer än en poäng mot Sheffield W. Men får vara nöjt med kvitteringen på stopptid. Laget har förtvivlat svårt att göra mål. Aston Villa tippas på grundkapacitet här.

8. Brentford - Middlesbrough X
Brentfords insats mot Cardiff var bra, trots förlust. Middlesbrough har en playoff-plats i sikte, och lite större motivation. Patrick Bamford är i toppslag, men Grant Leadbitter är tveksam till spel. Det kommer bli en tät match, där oavgjort ligger nära till hands.

9. Bristol C - Ipswich 1
Ipswich har gjort några mindre bra insatser på slutet. Bristol City var inte som bäst mot Burton, men ska ses med bra chans här. Laget har två försvarare avstängda, men kan få åter Nathan Baker i spel. I Ipswich är backen Iorfa, och mittfältaren Skuse frågetecken.

10. Leeds - Sheffield W 1
Två formsvaga lag, där hemmalaget får tipset på vad de presterade senast. Lägen saknades inte för att avgöra mot Reading. Bortalaget tappade tre poäng på stopptid mot Bolton. Sheffield W är ännu inte på säker mark i tabellen. Skadeläget är bra i båda lagen.

11. Norwich - Reading 1
Norwich har fasligt svårt att vinna, men är samtidigt svårslaget. Reading var uddlöst mot Wolverhampton, och formen är mycket svag. Det ska vara fördel till hemmalaget, med tanke på hur Readings spel sett ut på sistone. Men inget av lagen är att lita på.

12. Sheffield U - Nottingham 1
Sheffield United tog en viktig seger i veckan, laget har fortsatt häng på playoff. Nottingham hade svårt att skapa något mot Derby. Forests tränare är dock nöjd med hur spelet sett ut på slutet och laget är obesegrat i sex matcher. Här får laget bekänna färg.

13. Sunderland - Preston 2
Jumbon Sunderland har det tufft. Här saknas både målvakten Jason Steele och mittfältaren Jonny Williams. Preston ska ses med bra chans. Laget förlorade på stopptid mot topplaget Fulham senast. Sunderland har nio raka matcher utan seger och ett utsatt läge i tabellen.
 

Systemförslag 64 rader:
1. Manchester U - Brighton 1
2. Bournemouth - West Bromwich 1
3. Huddersfield - Crystal P 1X
4. Liverpool - Watford 1
5. Stoke - Everton 1X
6. Birmingham - Hull X2
7. Bolton - Aston Villa 2
8. Brentford - Middlesbrough 1X
9. Bristol C - Ipswich 1X
10. Leeds - Sheffield W 1
11. Norwich - Reading 1X
12. Sheffield U - Nottingham 1
13. Sunderland - Preston 2

Lycka till!

Spela Stryktipset med Premier League här.

/TT Nyhetsbyrån

 

Speltips, analyser och kommentarer tillhandahålls av TT Nyhetsbyrån AB på uppdrag av Svenska Spel. TT och Svenska Spel strävar efter att informationen ska vara korrekt och uppdaterad, men reserverar sig för eventuella felaktigheter. Syftet med speltipsen och analyserna är att bredda och fördjupa kunskapen för dig som spelar. Vid eventuella frågor och synpunkter kontakta oss på speltips@tt.se.

Speltips Stryktipset 10/3 2018

 
En kupong som kräver sina garderingar. Det ser ut att bli bra utdelning för den som prickar in 13 rätt på helgens Stryktipset.

Spela Stryktipset med Premier League här.

Vi väljer även denna vecka att lita på lagen från Championship som spikförslag, men den här veckans största favorit blir Chelsea. Det ska mycket till om Londonlaget bränner hemma mot formsvaga Crystal Palace.

Fulham har en väldigt fin trend som vi tror håller i sig även under helgen. Det ger cirka 40 % för en Fulhamseger, vilket vi tycker är spelvärt.

Ett lag som är i stort behov av poäng är Sunderland, men laget dras med flera frågetecken i backlinjen. Motståndet Queens PR är just nu starkt på Loftus Road. Därför blir QPR ett av veckans säkra tipstecken också.

Leicester, Hull och Millwall ger alla strax under 50 % på streckfördelningen. På de mindre systemen kan det här lagen utgöra en del av spikarna på kupongen, men på de större systemen bör åtminstone Leicester och Hull garderas.

1. Chelsea-Crystal P 1
Contes mannar gjorde en slät figur mot Man.City. En seger är ett måste här. Roy Hodgson i Palace är i ett pressat läge. Palace åkte på en snöplig förlust senast när Man Utd vände 0-2 till 3-2 på stopptid. Palace har fortfarande stora skadebekymmer. Stark etta.

2. Everton-Brighton 1
Starkt av Brighton att slå Arsenal senast. På bortaplan är man dock ett helt annat lag. Everton spelar inte bra för tillfället. Två tunga förluster, men är bättre på hemmaplan. Ashley Williams är avstängd I Everton. Schelotto är tveksam I Brighton efter att utgått senast.

3. Huddersfield-Swansea X
Det skiljer inte mycket mellan lagen i tabellen, men Swanseas form är just nu klart bättre. Kan laget få till det även på bortaplan? Swansea har trots allt gjort mål i senaste sju bortamatcherna vilket ger dem goda förutsättningar till poäng. Garderingsmatch.

4. Newcastle-Southampton X
Viktig match för båda lagen på den oerhört jämna undre halvan. Bortalaget har en svit av fyra raka matcher utan förlust på bortaplan. Newcastle måste börja skapa något framåt på hemmaplan där man har varit svaga. Knapp fördel Southampton här.

5. West Bromwich-Leicester 2
Leicester fick backen Daniel Amartey skadad senast. Laget räddade en poäng på stopptid. Alan Pardews WBA är snart avhängda, men kämpade och slet borta mot Watford. WBA har bara vunnit en match i ligan sen i augusti. Leicester tippas, men laget vinner inte ofta.

6. West Ham-Burnley X
West Ham har ingen rolig rad med två raka 1-4 förluster, och lägg till att backen Winston Reid har spelat färdigt för säsongen. Även Sam Byram är skadad och Masuaku är avstängd. Ogbonna och Collins ska vara redo för spel igen för WH, som läckt ordentligt i år. Kryss.

7. Aston Villa-Wolverhampton 1
Aston Villa har riktigt bra form, och slagstyrkan blev ännu bättre när anfallarna Adomah och Grealish gjorde comeback efter skador. Wolves känner flåset från motståndet, men har visat upp en stabilitet som inget annat lag i ligan. Svag etta som bör garderas.

8. Hull-Norwich 1
Trots Abel Hernandez mål i sin comeback efter långvarig skada, så föll Hull i veckan. Laget har god chans till revansch direkt. Norwich skapar inte mycket framåt. Dessutom petades Nelson Oliveira senast av tränare Farkes på grund av disciplinära skäl. Etta.

9. Ipswich-Sheffield U X
Ipswich var effektivt mot Sheffield W i veckan, två mål på tre skott. Tyvärr fick yttern Carayol utgå. Sheffield var uddlöst mot Fulham. Nu måste laget snabbt hitta tillbaka. Det står viktiga poäng på spel om Utd. vill nå Play Off. Lagen har likvärdig form, X är närmast.

10. Millwall-Brentford 1
Millwall har inte gett upp hoppet om en topp sex placering. Här finns chansen att passera Brentford. Båda lagens trupper är fulltaliga. Millwall har visat upp ett spel vi inte fått se på länge. Även Brentford är formstarka, men vi går på en etta här.

11. Preston-Fulham 2
Med Ryan Sessegnon i ett härligt målstim, och inlånade serben Mitrovics fem mål på sju matcher, har Fulham en fulländad offensiv. Preston har häng på playoffplatserna. Fulham ser dock ostoppbart ut. 14 matcher utan förlust säger mycket om formen hos gästerna.

12. Queens PR-Sunderland 1
QPR var värda mer i mötet med Derby. Sunderland stod upp bra mot Aston Villa trots förlust, och både O'Shea och Browning utgick. Lägg till att Clarke-Salter är avstängd, så ser backlinjen svag ut. Bortalaget är i stort poängbehov, men tipset går till QPR.

13. Reading-Leeds X
Garath McCleary missar resten av säsongen vilket för med sig att Reading är kort om anfallare pga skadefrånvaro på flera spelare. Det är inget av lagen som besitter bra form, så den här matchen lär bli ett ställningskrig. Oavgjort verkar mest troligt.

Systemförslag 64 rader:
1. Chelsea-Crystal P                      1
2. Everton-Brighton                      1X
3. Huddersfield-Swansea            1X
4. Newcastle-Southampton          X2
5. West Bromwich-Leicester           2
6. West Ham-Burnley                   1X
7. Aston Villa-Wolverhampton   1
8. Hull-Norwich                             1
9. Ipswich-Sheffield U                  1X
10. Millwall-Brentford                    1
11. Preston-Fulham                            2
12. Queens PR-Sunderland           1
13. Reading-Leeds                          1X

Lycka till!

Spela Stryktipset med Premier League här.

/TT Nyhetsbyrån

 

Speltips, analyser och kommentarer tillhandahålls av TT Nyhetsbyrån AB på uppdrag av Svenska Spel. TT och Svenska Spel strävar efter att informationen ska vara korrekt och uppdaterad, men reserverar sig för eventuella felaktigheter. Syftet med speltipsen och analyserna är att bredda och fördjupa kunskapen för dig som spelar. Vid eventuella frågor och synpunkter kontakta oss på speltips@tt.se.

Speltips Stryktipset 3/3 2018

Cirka 10 miljoner i Jackpot den här lördagen. Vi har en på förhand ganska hemmabetonad kupong med Liverpool och Tottenham som stora streckfavoriter. Vill man jaga de stora pengarna kan det löna sig att gardera något av de lagen, då motståndarna inte får många streck på sig. Newcastle kan sprattla till ibland och har gjort bra matcher mot Liverpool tidigare.

Spela Stryktipset här.

1. Liverpool - Newcastle 1
Att tappa 0-2 på bortaplan senast är svagt av Newcastle. Liverpool har 11-1 på sina tre senaste matcher och är obesegrade i sina 14 senaste hemmamatcher. Newcastle brukar visserligen göra bra insatser mot Pool, men med nuvarande form på hemmalaget räcker det inte. Säker etta.

2. Leicester - Bournem. 1
Stark upphämtning av Bournemouth senast, med två mål på sista tio minuterna. Mötena med Leicester brukar vara tighta och målsnåla. Med tanke på bortalagets relativt goda form så kan man kanske få med sig ett kryss härifrån trots att Leicester är ett homogent hemmalag.

3. Southampt - Stoke 1
Hemmalaget blir betrodda här även om man bara mäktat med fem segrar i ligan hittills. Räddades av en kvittering på övertid senast. Båda lagen är i stort poängbehov där hemmaplan kan vara avgörande. Bästa målskytten Charlie Austin fortf. skadad i hemmalaget. Svag etta.

4. Swansea - West Ham X
Båda lagen kommer från stjärnsmällar senast med 1-4 i baken, men innan dess hade Swansea fem raka utan förlust. West Ham är i alla fall något hetare än hemmalaget på att göra mål och har nätat i sina senaste sju bortamatcher, och i deras elva senaste totalt sett. Oavgjort är utgångstipset.

5. Tottenham - Huddersf. 1
Tottenham är obesegrade i sina tio senaste ligamatcher och har inte förlorat på hemmaplan på tretton matcher. Dessutom är man starka offensivt, därför blir det svårt för Huddersfield som har problem i defensiven. Säker etta.

6. Watford - West Brom 1
West Bromwich är hopplöst sist och har inte vunnit på fyra matcher i ligan. Endast sju inspelade poäng på bortaplan talar för att laget inte räcker till. Watford ärett  stabilt mittenlag trots en ganska lång skadelista och bör vinna här. Slog nyligen Chelsea med 4-1 hemma.

7. Aston V. - Queens PR 1
Aston Villa jagar Cardiff på andraplatsen i tabellen och man gör det bra, obesegrade i senaste nio hemmamatcherna vittnar på styrka. Senast vände man 1-2-underläge sista halvtimmen till 4-2 seger och formen är bra. QPR har dyster form och tar mestadels sina poäng på Loftus Road.

8. Bolton - Preston X
Tuff hemmatch för Bolton då Preston dels har bättre form men också är obesegrade på bortaplan i sina nio senaste matcher. Preston går för topp-6 och ska åtminstone kunna spela till sig en poäng här då Bolton endast mäktat med ett mål på de senaste fyra omgångarna.

9. Brentford - Cardiff 2
Cardiff ångar på i toppen av tabellen och ståtar med fyra raka vinster utan insläppt mål, samt obesegrade i sina åtta senaste matcher. Brentford är dock ingen lätt motståndare och har en bra offensiv. Tipset till Cardiff men det garderas med ett kryss.

10. Bristol C- Sheff.W 1
Bristol City åkte på ett sent avgörande senast borta mot Cardiff men är fortfarande i ett bra utgångsläge för kvalspel till PL. Sheffield Wednesday måste börja titta nedåt för att inte bli indragna i bottenstriden efter några mindre bra resultat på sistone. Etta.

11. Derby - Fulham X
Oerhört jämna lag som båda krigar i toppen av tabellen. Derby har en fin svit med åtta raka matcher utan förlust på hemmaplan medan Fulham inte förlorat på sina tolv senaste matcher. Båda lagen är nog nöjda med ett oavgjort resultat, men Derby knapp favorit på hemmaplan.

12. Millwall - Sunderl. 1
Jumbon Sunderland jagar halmstrån och har kvitterat till 3-3 på övertid i sina två senaste poängmatcher. Förutom det har poängen uteblivit på slutet. Millwall däremot är oerhört formstarka och har en stark svit även på hemmaplan med nio raka utan förlust. Given etta.

13. Nottingh. - Birmingh. 1
Det är två lag som letar formen här på City Ground. Birmingham har också oerhört svårt att göra mål, medan Nottingham har förtvivlat svårt att hålla tätt bakåt. Här får Forest tipset men det är med knapp marginal. Birmingham behöver poäng.

Systemförslag 64 rader:

1. Liverpool - Newcastle            1
2. Leicester - Bournem.             1X
3. Southampt - Stoke                 1X
4. Swansea - West Ham             1X
5. Tottenham - Huddersf        . 1
6. Watford - West Brom            1
7. Aston V. - Queens PR            1
8. Bolton - Preston                      X2
9. Brentford - Cardiff                  X2
10. Bristol C- Sheff.W               1
11. Derby - Fulham                     X
12. Millwall - Sunderl.              1
13. Nottingh. - Birmingh.        1X

Spela Stryktipset här.

/TT Nyhetsbyrån

 

Speltips, analyser och kommentarer tillhandahålls av TT Nyhetsbyrån AB på uppdrag av Svenska Spel. TT och Svenska Spel strävar efter att informationen ska vara korrekt och uppdaterad, men reserverar sig för eventuella felaktigheter. Syftet med speltipsen och analyserna är att bredda och fördjupa kunskapen för dig som spelar. Vid eventuella frågor och synpunkter kontakta oss på speltips@tt.se.