Premier League, Leicester

Leicester City

Till Premier League startsida
Leicester City grundades 1884 och har bara en gång i sin historia placerats i den engelska tredjedivisionen, annars har laget spelat i den första eller andra divisionen. Säsongen 2015/2016 stod man för den största skrällen i Premier Leagues historia när man helt otippade före säsongen lyckades vinna ligan. Vissa bookies gav så mycket som 5001 gånger pengarna på det spelet vilket vittnar om vilken skräll detta var inom engelsk fotboll.
Smeknamn: The Foxes

Manager: Claudio Ranieri

Hemmaarena: King Power Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Leicesters spelschema i Premier League

Spela på Leicester City hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leicester City:
Jamie Vardy

29-årige Jamie Vardy har haft en osannolik fotbollskarriär. Han spelade amatörfotboll till för så sent som 4 år sen. Då hamnade han i Leicester och var ingen märkvärdig spelare. 5 spelare gjorde fler mål i Leicester hans första säsong i klubben. Året efter gick bättre. Vardy bildade anfallspar med David Nugent och gjorde 16 mål när Leicester kvalificerade sig för Premier League för första gången på 12 säsonger. Mönstret i Championship upprepade sig för både Vardy och the Foxes. Svag förstasäsong, för att sedan slå till år 2. Cannon slutade 2:a i Premier Leagues skytteliga och Leicester blev Premier League mest sensationella mästare någonsin. Som grädde på moset blev Vardy uttagen till EM för England.

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel har haft ansenliga skor att fylla då han är son till en av världens bästa målvakter genom tiderna (Peter Schmeichel) och dessutom valde samma position som sin far. Vägen till Premier League-titeln har varit lång för 29-åringen från Köpenhamn. Peter gjorde sin sista säsong i Manchester City 2002 och Kasper blev kvar. Dock oftast som utlånad och i skuggan av först David James och senare Joe Hart. Efter att ha misslyckats att slå sig in i City, började Schmeichel om i League Two och Notts County 2009. Sedan dess har han faktiskt varit ordinarie i alla klubbar han spelat för (Leeds och Leicester). När Leicester vann ligan var det bara Kasper Schmeichel och lagkaptenen Wes Morgan som spelades alla matcher för the Foxes.

Daniel Amartey
21-årige ghananen Daniel Amartey har haft en kometkarriär. Amartey upptäcktes av Djurgårdens dåvarande tränare Magnus Pehrsson redan som 16-åring 2010, men han kunde inte plockas över till Järnkaminerna förrän han fyllde 18. Väl på plats på Stadion gjorde Amartey ett fint intryck direkt, och bara efter 1,5 säsong i allsvenskan värvades han till danska storklubben FC Köpenhamn. Där blev den defensive mittfältaren cupmästare 2 år i rad, och under den tiden fick Claudio Ranieri upp ögonen för honom. Leicestermanagern slantade upp runt 6 miljoner pund för ghananen, som blev Premier Leaguemästare efter bara ett halvår med the Foxes. 

Robert Huth
Tysken Robert Huth har bott halva sitt liv i England och spelat fotboll. 31-åringen värvades av Chelsea som tonåring 2001 men hade svårt att ta en plats i mittförsvaret på Stamford Bridge. Det blev mest bänken under 5 säsonger med Chelsea för Huth. Han började om i Middlesbrough och har i 11 säsonger varit en stabil back i Premier League för Boro, Stoke och nu Leicester. Huth har haft svårt att slå sig in i ett tyskt landslag som har traditioner med bra mittbackar genom historien, men har trots allt gjort 19 landskamper. På meritlistan finns numera också inte mindre än 3 Premier Leaguetitlar. Har kontrakt med the Foxes till 2018.

Spela på Leicester City