Leicester City

Till Premier League startsida.
Leicester City grundades 1884 och har bara en gång i sin historia placerats i den engelska tredjedivisionen, annars har laget spelat i Englands två högsta divisioner. Säsongen 2015/2016 stod man för den största skrällen i Premier Leagues och kanske hela fotbollens historia när man helt otippade lyckades vinna ligan. Vissa bookies gav så mycket som 5001 gånger pengarna på det spelet, vilket vittnar om vilken skräll detta var inom engelsk fotboll.
Smeknamn: The Foxes
Manager: Claude Puel
Hemmaarena: King Power Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Leicesters spelschema i Premier League

Spela på Leicester City hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leicester City:

Jamie Vardy
30-årige Jamie Vardy har haft en osannolik fotbollskarriär. Han spelade amatörfotboll till för så sent som fem år sen. Då hamnade han i Leicester och var ingen märkvärdig spelare. Fem spelare gjorde fler mål i Leicester hans första säsong i klubben. Året efter gick bättre. Vardy bildade anfallspar med David Nugent och gjorde 16 mål när Leicester kvalificerade sig för Premier League för första gången på tolv säsonger. Mönstret i Championship upprepade sig för både Vardy och The Foxes. Svag förstasäsong, för att sedan slå till år två. “Cannon” slutade tvåa i Premier Leagues skytteliga och Leicester blev Premier League mest sensationella mästare någonsin. Som grädde på moset blev Vardy uttagen till EM för England.

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel har haft ansenliga skor att fylla då han är son till en av världens bästa målvakter genom tiderna (Peter Schmeichel) och dessutom valde samma position som sin far. Vägen till Premier League-titeln har varit lång för 30-åringen från Köpenhamn. Peter gjorde sin sista säsong i Manchester City 2002 och Kasper blev kvar. Dock oftast som utlånad och i skuggan av först David James och senare Joe Hart. Efter att ha misslyckats att slå sig in i City, började Schmeichel om i League Two och Notts County 2009. Sedan dess har han faktiskt varit ordinarie i alla klubbar han spelat för (Leeds och Leicester). När Leicester vann ligan var det bara Kasper Schmeichel och lagkaptenen Wes Morgan som spelade samtliga matcher för The Foxes.

Daniel Amartey
22-årige ghananen Daniel Amartey har haft en kometkarriär. Amartey upptäcktes av Djurgårdens dåvarande tränare Magnus Pehrsson redan som 16-åring 2010, men han kunde inte plockas över till Järnkaminerna förrän han fyllde 18. Väl på plats på Stadion gjorde Amartey ett fint intryck direkt, och bara efter 1,5 säsong i Allsvenskan värvades han till danska storklubben FC Köpenhamn. Där blev den defensive mittfältaren cupmästare två år i rad, och under den tiden fick Claudio Ranieri upp ögonen för honom. Leicestermanagern slantade upp runt sex miljoner pund för ghananen, som blev Premier League-mästare efter bara ett halvår med The Foxes.

Robert Huth
Tysken Robert Huth har bott halva sitt liv i England och spelat fotboll. 32-åringen värvades av Chelsea som tonåring 2001 men hade svårt att ta en plats i mittförsvaret på Stamford Bridge. Det blev mest bänken under fem säsonger med Chelsea för Huth. Han började om i Middlesbrough och har i elva säsonger varit en stabil back i Premier League för Boro, Stoke och nu Leicester. Huth har haft svårt att slå sig in i ett tyskt landslag som har traditioner med bra mittbackar genom historien, men har trots allt gjort 19 landskamper. På meritlistan finns numera också inte mindre än tre Premier League-titlar. Den nickstarka tysken har kontrakt med Leicester denna säsongen ut.

Kalechi Iheanacho
Leicester har håvat upp lite av sina Champions League-slantar och valde att värva den 20-åriga nigerianska anfallstalangen Kalechi Iheanacho från Manchester City. Med 28 miljoner euro blev Iheanacho den näst dyraste värvningen i Leicesters historia efter Islam Slimani. Supertalangen gjorde under sina tre säsonger i City tolv mål men hade svårt att ta en plats på Eastlands. Trots sin ringa ålder har han hunnit med tio a-landskamper med Nigeria där det blivit sex mål. Han har skrivit på ett lukrativt avtal med The Foxes som sträcker sig till 2022.

Riyad Mahrez
Riyad Mahrez var kanske den störst bidragande orsaken till Leicesters sinnessjuka Premier League-titel 2016. Den kvicka och tekniska Algeriern kom då från ingenstans och stod för 17 mål och elva assist i Premier League från sin mittfältsposition. Samma år blev han utnämnd till årets spelare i PL. Det florerade massvis med rykten om hans övergång till storklubbar men han blev kvar hos The Foxes. Förra säsongen var betydligt tyngre för både honom och laget. Det blev då enbart sex mål och tre assist för Mahrez. Han har kontrakt med The Foxes till 2020.

Spela på Leicester City.