La Liga, Valencia

Valencia

Till La Liga startsida
Valencia CF, även kallade Valencia Club de Fútbol är en klubb från Valencia som bildades 1919 med smeknamnet ”Los Ché”. Man har bland annat vunnit Copa Del Rey sju gånger, La Liga sex gånger och UEFA Cupen tre gånger. Har haft storspelare i sitt lag genom åren som exempelvis, Carlos Marchena, David villa och Roberto Soldado.
Smeknamn: Los Che, Xotos
Tränare: Cesare Prandelli
Hemmaarena: Mestalla

Spela på Valencia hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Valencia:
Shkodran Mustafi

Den 24-årige tysken har gått från klarhet till klarhet vart än han spelat, och nu ryktas Arsenal lägga bud i 50 miljoner eurosklassen på Shkodran Mustafi. Mustafi har i sin unga karriär hunnit med spel i Tyskland, England, Italien och Spanien. Det var dock i Sampdoria som han för första gången spela i högsta serien, i det här fallet Serie A. Mustafi kom till Il Doria på fri transfer från Everton sommaren 2012. Efter två säsonger som ordinarie mittback lade La Ligaklubben Valencia upp 8 miljoner Euro för tysken och nu väntar alltså kanske nästa steg för Mustafi, som blev världsmästare med Tyskland 2014.

Paco Alcácer
Den 22-årige anfallaren Paco Alcácer har varit ryktenas man i sommar. Framför allt Barcelona har varit väldigt intresserade av Valencia-strikern. Det talas om summor uppåt 30 miljoner Euro för Alcácer, som ser ut att bli kvar i Valencia. Alcácer har spelat för Spaniens samtliga u-landslag och öst in mål. Det har fortsatt i seniorlagslaget där han Paco gjort 6 mål på 13 landskamper. Trots sin ringa ålder har Paco hunnit vara en av fyra lagkaptener i Los Che. Alcácer har slutat etta eller tvåa i både skytteligan och assistligan i Valencia de två senaste åren. Har kontrakt med Mestalla-klubben till 2020.

Zakaria Bakkali
Zakaria Bakkali är ytterligare en av alla talanger som Belgien fått fram de senaste åren. 20-åringen, med rötter i Marocko, har bara gjort elva matcher sammanlagt i Eredivise och La Liga, men hunnit vinna en ligatitel och spela 2 seniorlandskamper för Belgien. Den blott 164 cm långe vänsteryttern har spelat för alla Belgiens u-landslag och i flera år har klubbar från ligor som Premier League och La Liga dragit i talangen. Det var ytterst nära att Bakkali hamnade i Atletico Madrid 2014, men det blev istället Valencia som vann dragkampen om belgaren året efter. Bakkali blev för övrigt Eredivises yngste hat-trick-skytt genom tiderna när han gjorde 3 mål mot NEC i säsongsinledningen 2013.

Martín Montoya
Barcelona har haft stort tålamod med talangen Martin Montoya som nu hunnit bli 25 år. Han fick debutera i La Liga knappt två månader före sin 20-årsdag och har varit ett givet inslag i Spaniens u-landslag. I Montoya har fått chanser i Barca, men inte lyckats ta högerbacksplatsen från Daniel Alves. Det slutade med att han lånades ut, först till Inter i Serie A, och sedan Real Betis i La Liga. Redan 2011 ryktades Valencia vilja lägga upp 3 miljoner Euro för backtalangen, men nu fem år senare fick de honom gratis. Martin Montoya valde att byta Nou Camp mot Mestalla när hans kontrakt gick ut i somras. Han har skrivit kontrakt till 2020.

Rodrigo Moreno Machado
Rodrigo Moreno Machado, eller bara Rodrigo, kom till Spanien från Brasilien redan i tonåren, och började spela organiserat med Celta Vigo. Den offensiva yttermittfältaren flyttade sedan till Real Madrid som 18-åring 2009. Det blev dock inget spel i a-laget hos los blancos för Rodrigo. 2010 köptes han loss av Benfica där han direkt blev utlånad till Premier League och Bolton Wanderers. Där blev det mest se och lära innan han gjorde tre bra säsonger med Benfica. Sommaren 2014 lyckades Valencia i La Liga låna Rodrigo, eftersom det varit oklart vem exakt som äger spelaren. Året efter blev Rodrigo permanent klar för Valencia för en summa av 30 miljoner Euro, och skrev på ett avtal till 2019.