La Lga, Las Palmas

Las Palmas

Till La Liga startsida
UD Las Palmas, även kallade Los Amarillos, är en klubb från Las Palmas de Gran
Canaria. Man avancerade till La Liga till nuvarande säsong 2016/2017 och det är första gången någonsin man huserat i högsta ligan. Innan dess har man varit en jojo mellan de lägre divisionerna.
Smeknamn: Los Amarillos
Manager: Quique Setién
Hemmaarena: Estadio Gran Canaria, Las Palmas

Spela på Las Palmas hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Las Palmas:
Leo Baptistao

Brassen Leo Baptistao spelade faktiskt några år som ung spelare tillsammans med Neymar. Nu spelar de i samma stad, men Neymar i Barcelona och Baptistao i Espanyol. Baptistao valde att flytta över Atlanten till Spanien redan som 16-åring. Han drog dock på sig Hepatit och fick vända tillbaka till Brasilien. Han tillhörde Madrid-klubben Rayo Vallecano hela tiden. Som 19-åring 2012 tog Baptistao en startplats som anfallare i Rayo och kom tvåa i lagets skytteliga. Atletico Madrid agerade snabbt och skrev ett 5- årskontrakt med brassen. Konkurrensen om forwardsplatsen i Atletico, med spelare som Diego Costa, David Villa, Antoine Griezmann och Fernando Torres gjorde att Baptistao lånades ut och i somras värvades av Barcelona-klubben Espanyol.

Martín Demichelis
Martin Demichelis har hunnit bli 36 år och har skrivit på ett 1-årskontrakt med Espanyol. Demichelis är otroligt meriterad. Han har vunnit ligatitlar i 3 länder, Premier League, Bundesliga och den argentinska ligan. Han har vunnit tyska cupen fyra gånger, och engelska ligacupen två gånger med Manchester City. Demichelis vann ligan fyra gånger med River Plate i Argentina och lika många gånger med Bayern Munchen i Bundesliga. Det är bara i La Liga som mittbacken aldrig vunnit ligan, och lär inte göra det med Espanyol heller. Har gjort 50 landskamper för Argentina, och gått till final i VM, Confederations Cup och Copa Amerika med landslaget.