Real Sociedad

Till La Liga startsida.
Real Sociedad är en klubb från San Sebastián i Baskien. Klubben grundades 1909. Sociedad hade sina största framgångar i början av 1980-talet där man med två ligasegrar samt seger i Supercupen firade stora framgångar. Slutade sexa i La Liga säsongen 2016/17 och är ett lag på uppgång.
Smeknamn: Los Txuri-Urdin (De vit-blåa)
Manager: Imanol Alguacil
Hemmaarena: Estadio Anoeta

Spela på Real Sociedad hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Sociedad:

Asier Illarramendi
Asier Illarramendi, eller Illarra, har bara representerat Real-lag. Han gick igenom hela Real Sociedads organisation hela vägen till a-lagsdebut. Han debuterade i La Liga för Sociedad 1,5 månad före sin 21-årsdag 2011 men spelade större delen av säsongen i b-laget. De två kommande säsongerna tog han en ordinarie plats på Sociedads centrala mittfält och sommaren 2013 lade storklubben Real Madrid upp över 32 miljoner euro för Illarra och gjorde honom därmed till världens dyraste spanske spelare. Det blev dock ingen framgång för Illarra på Santiago Bernabeu, utan han fick mest tillbringa tid på bänken. Trots ett 6-årsavtal med Real Madrid, flyttade Illarra tillbaka till Sociedad efter bara två år. Sommaren 2015 skrev han på ett nytt 6-årskontrakt med moderklubben och 27-åringen är åter ordinarie i La Liga. Har spelat massor av landskamper på u-nivå för Spanien, men har ännu inte fått debutera i a-landslaget.

Adnan Januzaj
Belgaren Adnan Januzaj köptes i somras loss från Manchester United för 10 miljoner Euro, efter att ha varit utlånad de två senaste säsongerna, först till Borussia Dortmund i Bundesliga och sedan till Middlesbrough i Premier League. 22-åringen hade hittills sin mest framgångsrika säsong som 19-åring när han tog Premier League med storm, fick debutera i landslaget och sedan även blev uttagen till EM 2014. Sedan dess har dock yttern varit skadedrabbad och inte kommit till sin rätt. Nu blir det spel i La Liga och Real Sociedad de kommande 5 åren.

Juanmi
Den lille (169 cm) anfallaren Juanmi från Coin i Spanien kom ifjol tillbaka i hemlandet efter en misslyckad sejour i Premier League och Southampton och han levererade direkt genom att göra 11 mål. 24-åringen skrev förrförra sommaren på ett 4-årskontrakt med the Saints, men fick inte ens ihop två hela matcher under säsongen och lyckades inte göra något mål. När Juanmi vände tillbaka till La Liga blev det inte klubben han fostrats och slagit igenom i, Malaga, utan Real Sociedad. Juanmi var en supertalang som ung och vann U19-EM två år i rad med Spanien. Har gjort en seniorlandskamp för Spanien. Juanmi har kontrakt med Real Sociedad till 2021. Kuriosa är att Jose Callejon i Serie A-klubben Napoli, är hans tvillingbror.

Imanol Agirretxe
29-årige Imanol Agirretxe har gjort nästan 340 matcher för Real Sociedads a- och b-lag i La Liga och Segunda, men ifjol blev det inte en enda i ligan på grund av en segdragen fotskada. Anfallaren har kämpat sig till en plats i klubben han representerat hela sin karriär. Det dröjde ända till blev 26 år innan han tog en plats i startelvan på Anoeta. Förrförra säsongen vann Agirretxe interna skytteligan överlägset, och de 13 målen var tangerat personbästa för spanjoren. Det gjorde att Real Sociedad redan tidigt under silly season förlängde kontraktet med Agirretxe till 2020. I år får Agirretxe förhoppningsvis chansen att visa upp sig på planen igen.

Spela på Real Sociedad.