Real Madrid

Till La Liga startsida.
Real Madrid grundades 6 mars 1902 och har spelat i högsta divisionen La Liga sedan 1929. Är en av de största klubbarna i världen både sportsligt och ekonomiskt. Är ett stort rivallag till Barcelona där man år efter år tampas om att vinna ligan. Real Madrid har bland annat vunnit ligan 33 gånger och Champions League tolv gånger. Klubben har en av de bästa spelarna i världen genom tiderna i sitt lag, Cristiano Ronaldo.
Smeknamn: Marängerna, De vita, Los Galácticos
Manager: Zinedine Zidane
Hemmaarena: Santiago Bernabéu

Spela på Real Madrid hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Madrid:

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo är världens kanske mest kände fotbollsspelare, och är också väldigt känd för sin hygglighet. Han anses vara världens mest givmilda idrottsman. Cristiano Ronaldo blev världens dyraste fotbollsspelare när han köptes av Real Madrid från Manchester United i Premier League år 2009, ett rekord som stod sig fram till att Real Madrid köpte Gareth Bale från Tottenham Hotspur 2013. I somras krossades som bekant alla tidigare transferrekord när Neymar bytte Barcelona mot PSG för enorma 200 miljoner pund. Cristiano Ronaldo har vunnit ligan, cupen och Champions League i både Premier League och La Liga. Ronaldo är den enda som tagit en plats i FIFA:s världselva i två olika klubbar. Andra rekord att hämta från portugisens digra meritlista är bland annat att han var först att göra 100 mål i Champions League, är den förste spelaren att göra 40 mål två säsonger i rad i en professionell fotbollsliga, enda spelaren att göra mål i fyra olika EM. Och så vidare, och så vidare. Cristiano Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Gareth Bale
Gareth Bale blev världens dyraste fotbollsspelare när Real Madrid värvade honom till La Liga från Tottenham Hotspur i Premier League för 100 miljoner euro sensommaren 2013. Rekordet stod sig till Manchester United köpte Paul Pogba från Juventus i Serie A för 105 miljoner Euro. Gareth Bale för vidare Wales arv av en snabb vänsterspringare efter Ryan Giggs. Ännu är dock inte Bale lika meriterad som Giggs. Vann dock ifjol för första gången i sin karriär, som 28-åring, en ligatitel. Har periodvis varit skadeförföljd i Real, men när han står på Santiago Bernabeu är han en av världens bästa spelare. Har ett eget varumärke kallat Eleven of hearts, som refererar till hans tröjnummer och målgest.

Sergio Ramos
Sergio Ramos värvades redan som tonåring till Real Madrid från Sevilla år 2005 och blev då La Ligas dyraste tonåring genom tiderna. Dessutom tog han klubbikonen Fernando Hierros nummer 4. Över tio år senare behöver dock ingen ifrågasätta det. Ramos tog över lagkaptensbindeln efter Iker Casillas övergång till Porto 2015. Sergio Ramos spelar med hjärtat utanpå tröjan, ibland för mycket. Har varit en av Reals mest varnade spelare alla sina år i klubben. Ramos har dock också gjort flera viktiga mål för Real Madrid. Vunnit allt man kan vinna som fotbollsspelare, med både klubblaget Real Madrid och det spanska landslaget, bland annat La Liga-titeln, Supercupen, Copa del Rey, Champions League, EM och VM.

Marcelo
Brassen Marcelo är faktiskt den i Real Madrid som varit i klubben längst av nuvarande spelare. Vänsterbacken kom till galacticos 2007 och är numera vicekapten hos mesta Champions Leaguemästarna. Har hyllats av före detta giganter som Paolo Maldini och Maradona. Har vunnit La Liga fyra gånger, Copa del Rey två gånger, Champions League tre gånger och Klubblags-VM två gånger. Tagit medalj på både OS och VM med Brasilien och vunnit Confederations Cup. Har i regel hand om hela vänsterkanten hos Real, vilket ger anfallare som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale möjlighet att spela mer centralt. Marcelos kontrakt med Real Madrid gäller fram till 2020.

Isco
Av alla världsspelare i Real Madrid är Francisco Román Alarcón Suárez, kallad Isco, knappast en av de mest kända. Men Isco har gjort fyra säsonger på Santiago Bernabeu som primärt offensiv mittfältare och gjorde det ifjol så bra att Real i somras lånade ut James Rodriguez till Bayern München. Isco gör dock sällan en hel match, oftast blir han inbytt eller utbytt. Isco har fått fin fotbollsuppfostran, och spelat under respekterade tränare som Manuel Pellegrini och Carlo Anchelotti. Isco slog igenom i Valencia, och gjorde två framgångsrika säsonger i Malaga, innan Merengues lade upp 30 miljoner Euro för 25-åringen. Har delvis varit ryktenas man eftersom hans kontrakt med Real går ut sommaren 2018.

Keylor Navas
Keylor Navas har precis som många målvakter fått sitt genombrott lite senare än utespelare generellt får. Han blev känd för den stora fotbollspubliken för sina bravader under VM i Brasilien 2014, när han tog lilla Costa Rica till kvartsfinal för första gången någonsin. Han blev utsedd till matchens spelare i hälften av Costa Ricas VM-matcher. Real Madrid valde att köpa Navas från La Liga-konkurrenten Levante för 10 miljoner euro. Efter en säsong bakom Real-ikonen Iker Casillas vann Keylor Navas platsen mellan stolparna när Casillas flyttade till Porto. 30-åringen har kontrakt med Real till 2020.

Kiko Casilla
Det finns bara en målvakt som kan starta varje match för sitt lag, så även om Kiko Casillas matchantal kan se en smula modest ut, så har 29-åringen ändå gjort åtta a-lagssäsonger. Som så många andra har Casilla i ungdomsåren tillhört någon av storklubbarna Real Madrid och Barcelona. I Casillas fall var det Real. Men det var först vid ett klubbyte till andraklubben i Barcelona, Espanyol, som Casilla blev ordinarie. Sommaren 2015 valde Real Madrid att köpa tillbaka Casilla, där han hittills inte lyckats konkurrera ut Keylor Navas. Trots bredden på spanska världsmålvakter har Kiko Casilla faktiskt fått göra en landskamp. Har kontrakt med moderklubben till 2020.

Theo Hernandez
Den franske supertalangen Theo Hernandez har bara en säsong bakom sig som senior, men Real Madrid betalade grannklubben Atletico hela 30 miljoner Euro för att locka vänsterbacken till Santiago Bernabeu. Möjligen tänker sig Real 19-årige Theo som en arvtagare till Marcelo på vänsterkantsplatsen hos de spanska ligamästarna. Den 184 cm långe backen är förvisso född i Frankrike men har bott i Spanien i över 10 år. Har gjort flera landskamper för Les Blues på u-nivå i sin ännu väldigt unga karriär. Har kontrakt med Real Madrid till 2023.

Spela på Real Madrid.