Real Betis

Till La Liga startsida.
Real Betis är en klubb från Sevilla som grundades 1907. Namnet Betis är hämtat från romerska Baetis, vilket är namnet på floden Guadalquivir som flyter genom Sevilla. Säsongen 2004/2005 kvalade Betis in till Champions League men blev utan framgångar.
Smeknamn: Béticos, El Glorioso, Verderones
Manager: Quique Setién
Hemmaarena: Estadio Benito Villmarín

Spela på Real Betis hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Betis:

Joaquin Sanchez
Joaquin debuterade i den spanska ligan 2001 och då hade han redan spelat en hel säsong i Segunda säsongen före, som 19-åring. Joaquin är högeryttermittfältaren som dedikerat en hel karriär till att ta sig förbi motståndarbackar och leverera pricksäkra inlägg. 36-åringen har gjort 51 landskamper, men ingen efter 2007. Sedan dess har Spanien vunnit 2 EM-titlar och 1 VM-titel. Joaquin är sedan förra säsongen tillbaka i moderklubben Real Betis, efter utflykter till Valencia, Malaga och Serie A-klubben Fiorentina. Som 25-åring värvades Joaquin till Valencia för 25 miljoner Euro år 2006 och stannade i fem säsonger. Det var hans glansperiod som fotbollsspelare, men det blev bara en titel med Los Che (Copa del Rey). En sån titel hade han också tidigare vunnit med Real Betis. Joaquin har kontrakt med Betis till nästa sommar.

Riza Durmisi
Den danske supertalangen Riza Durmisi gick förra säsongen direkt in i Real Betis startelva efter övergången från Bröndby. 22-åringen blev Köpenhamnklubbens dyraste försäljning på flera år när Real Betis betalade två miljoner euro för den blott 168 cm långe vänsterbacken. Durmisi hade tre säsonger bakom sig som ordinarie i danska Superligan och har redan gjort 15 landskamper för Danmark. Han har varit bofast i samtliga danska landslag i sin ännu unga karriär. Durmisi har kontrakt med Sevilla-klubben till 2021, ett kontrakt som inkluderar en utköpsklausul på 20 miljoner Euro.

Victor Camarasa
Bland ett antal spelare som Real Betis värvat i 30-50 miljonersklassen var Victor Camarasa den dyraste. Mittfältaren kostade 5 miljoner Euro att köpa loss från Levante, som förra året lånade ut Camarasa till Alaves. 23-åringen gick faktiskt igenom förra säsongen utan skador, för första gången som senior. Camarasa har faktiskt gjort 3 U21-landskamper för Spanien och har kontrakt med Betis till 2022.

Cristian Tello
Den forne stortalangen, numera 26-årige, Cristian Tello lyckades aldrig slå sig in i Barcelona som han tillhört sedan juniortiden. Efter utlåningar till Porto och senast Fiorentina i Serie A, har nu Real Betis köpt loss spanjoren. Cristian Tello har gjort närmare 30 u-landskamper för Spanien men 26-åringen har inte fått det att lossna som senior. Nu är Tello tillbaka i hemlandet efter tre år i andra ligor. Han kostade 4 miljoner Euro och skrev på ett kontrakt med Sevilla-klubben till 2022.

Marc Bartra
Mittbacken Marc Bartra började faktiskt spela i Espanyol, men bytte redan som elvaåring till rivalen och grannklubben Barcelona. Där blev 26-åringen kvar till han såldes till Bundesliga och Borussia Dortmund för 8 miljoner euro sommaren 2016. Spanjoren har tillhört ett Barca som aldrig varit sämre än tvåa i ligan under hans år i klubben. Man har spelat final i Copa del Rey fem gånger och vunnit Champions League två gånger. Men alla titlar till trots lyckades Bartra aldrig peta Gerard Pique och Javier Mascherano i mittförsvaret på Nou Camp. Han gick därför till Dortmund där han tog en ordinarie plats under sin debutsäsong. Bartra har tillhört alla Spaniens U-landslag och fick 2013 debutera i A-landslaget, där det blivit drygt dussinet landskamper. I januarifönstret 2018 köpte spanska Real Betis Bartra för dryga 200 miljoner kronor och han signerade då ett kontrakt till 2023.

Spela på Real Betis.