La Liga, Real Betis

Real Betis

Till La Liga startsida
Real Betis är en klubb från Sevilla som grundades 1907. Namnet Betis är hämtat från romerska Baetis vilket är namnet på floden Guadalquivir som flyter genom Sevilla. Säsongen 2004/2005 kvalade Betis in till Champions League men blev utan framgångar.
Smeknamn: Béticos, El Glorioso, Verderones
Manager: Juan Merino
Hemmaarena: Estadio Benito Villmarín

Spela på Real Betis hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Betis:
Joaquin Sanchez

Joaquin debuterade i den spanska ligan 2001 och då hade han redan spelat en hel säsong i Segunda säsongen före, som 19-åring. Joaquin är högeryttermittfältaren som dedikerat en hel karriär till att ta sig förbi motståndarbackar och leverera pricksäkra inlägg. 35-åringen har gjort 51 landskamper, men ingen efter 2007. Sedan dess har Spanien vunnit 2 EM-titlar och 1 VM-titel. Joaquin är sedan förra säsongen tillbaka i moderklubben Real Betis, efter utflykter till Valencia, Malaga och Serie A-klubben Fiorentina. Som 25- åring värvades Joaquin till Valencia för 25 miljoner Euro år 2006 och stannade i fem säsonger. Det var hans glansperiod som fotbollsspelare, men det blev bara en titel med Los Che (Copa del Rey). En sån titel hade han också tidigare vunnit med Real Betis. Joaquin har kontrakt med Betis till nästa sommar.

Riza Durmisi
Den danske supertalangen Riza Durmisi ska för första gången prova vingarna i en av Europas toppligor i fotboll. 22-åringen blev Bröndbys dyraste försäljning på flera år när Real Betis betalade två miljoner euro för den blott 168 cm långe vänsterbacken. Durmisi har tre säsonger bakom sig som ordinarie i danska Superligan och har redan gjort elva landskamper för Danmark. Han har varit bofast i samtliga danska landslag i sin ännu unga karriär. Durmisi har kontrakt med Sevilla-klubben till 2021

Ruben Castro
Den lille anfallaren (170 cm) Ruben Castro har gjort över 200 ligamål i karriären. 35-åringen har varvat spel i La Liga och Segunda hela sin karriär, efter att han slog igenom 2001 i Las Palmas. Hans första mål i La Liga var dessutom mot Real Madrid. Spanjoren har varit i hemlandet hela sin karriär och tillhört tre klubbar, men varit på lån i ytterligare fem. Ruben Castro har spelat för Real Betis sedan 2010 och har gjort i snitt 16 mål per säsong för Sevilla-klubben i La Liga. Under två säsonger i Segunda gjorde Castro inte mindre än 59 mål. Intressant är att 35-åringen gjorde sin målmässigt bästa säsong i La Liga ifjol, när han gjorde 19 mål.