La Liga, Espanyol

Espanyol

 

Till La Liga startsida
RCD Espanyol är en klubb från Katalonien. Man grundades 1900 under namnet Sociedad Espanola de Foot-ball och har genom åren vunnit Copa del Rey fyra gånger och nått final i UEFA-cupen två gånger. Deras största spelare hittills är urugayanen Waler Pandiani.
Smeknamn:
Manager: Quique Sánchez Flores
Hemmaarena: Estadi Cornellá-El Prat

Spela på Espanyol hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Espanyol:
Leo Baptistao

Brassen Leo Baptistao spelade faktiskt några år som ung spelare tillsammans med Neymar. Nu spelar de i samma stad, men Neymar i Barcelona och Baptistao i Espanyol. Baptistao valde att flytta över Atlanten till Spanien redan som 16-åring. Han drog dock på sig Hepatit och fick vända tillbaka till Brasilien. Han tillhörde Madrid-klubben Rayo Vallecano hela tiden. Som 19-åring 2012 tog Baptistao en startplats som anfallare i Rayo och kom tvåa i lagets skytteliga. Atletico Madrid agerade snabbt och skrev ett 5- årskontrakt med brassen. Konkurrensen om forwardsplatsen i Atletico, med spelare som Diego Costa, David Villa, Antoine Griezmann och Fernando Torres gjorde att Baptistao lånades ut och i somras värvades av Barcelona-klubben Espanyol.

Martín Demichelis
Martin Demichelis har hunnit bli 36 år och har skrivit på ett 1-årskontrakt med Espanyol. Demichelis är otroligt meriterad. Han har vunnit ligatitlar i 3 länder, Premier League, Bundesliga och den argentinska ligan. Han har vunnit tyska cupen fyra gånger, och engelska ligacupen två gånger med Manchester City. Demichelis vann ligan fyra gånger med River Plate i Argentina och lika många gånger med Bayern Munchen i Bundesliga. Det är bara i La Liga som mittbacken aldrig vunnit ligan, och lär inte göra det med Espanyol heller. Har gjort 50 landskamper för Argentina, och gått till final i VM, Confederations Cup och Copa Amerika med landslaget.