La Liga, Málaga

Málaga

Till La Liga startsida
Málaga CF är en klubb från Malaga som grundades 1904. Klubben har en ordförande som storsatsat i klubben, Sheikh Abdullah Al Thani, och framgångarna kommer nog att komma inom en snar framtid. Man har huserat i La Liga under en längre tid och klubben suktar efter en titel.
Smeknamn: Los Boquerones
Manager: Juande Ramos
Hemmaarena: Estadio La Rosaleda

Spela på Málaga hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Málaga:
Weligton

Brassen Weligton gör sin nionde säsong i La Liga och är vice-kapten i Malaga. Han är en
fysisk mittback som ofta får gula kort, men som sällan blir utvisad. Weligton började sin
karriär i Europa i Portugal och Penafiel. Efter tre säsonger där valde han Schweiz och
Grasshoppers, dock utan framgång. Det blev istället ett lån till La Rosaleda och Malaga,
ett lån som blev en permanent övergång. 2010 köptes Malaga av Sheikh Abdullah A,
Thani och klubben slutade direkt fyra i La Liga. Efter den överraskande placeringen har
man mer huserat i mitten av tabellen sedan dess. Weligton har hunnit bli 36 år och har ett
kontrakt fram till nästa sommar.

Duda
Sérgio Paulo Barbosa Valente, eller Duda som han kallas, kom till Malaga redan som 21-åring 2001 och har varit klubben trogen nästan hela karriären. Under 2 säsonger med Sevilla 2006 och 2007 fick Duda vara med och vinna Europa League och Cop del Rey. Dessutom vann Sevilla respektive Supercup-final samma år. Portugisen Duda har haft svårt att ta en ordinarie plats i både klubblag och landslag på grund av stor konkurrens på yttermittfältsplatserna i lagen, men har ändå lyckats ha en fin fotbollskarriär över nästan 1 år. 36-åringen förlängde mot slutet av förra säsongen avtalet med Malaga över nästa säsong.

Sandro Ramírez
Sandro Ramirez kanske inte kan räknas som supertalang längre, men 21-åringen har gått igenom hela Barcelonas akademi och varit ordinarie i Spaniens u-landslag på vägen. Men Sandros favoritposition är centralt i anfallet och där har det varit fullt av Messi, Suarez och Fabregas de senaste åren. I somras valde Barcelona att släppa anfallaren och Malaga agerade snabbt och skrev ett 3-årskontrakt med Sandro. Ramirez har tränat med många av världens bästa spelare i Barcelona de senaste åren, nu är det upp till bevis om han kan stå på egna ben som fotbollsspelare.

Idriss Carlos Kameni
Carlos Kameni har hunnit bli 32 år, men redan 18 år fyllda hade han vunnit både OS och Afrikanska mästerskapen för seniorer. Kameni tillhörde ett Kamerun, med bland andra Samuel Eto´o i laget, som besegrade Spanien i finalen i Sydney efter straffar. I det spanska laget spelade bland andra Barcelonas Xavi, Carles Puyol och Valencias David Albelda. Kameni värvades till Espanyol från Le Havre som 20-åring 2004 och var sedan ordinarie i sju säsonger, dock inte utan kontroverser. Till slut valde Espanyol andra målvakter framför Kameni som hamnade i Malaga 2011. Där har han varit ordinarie de två senaste säsongerna. Kameni kontrakt med Malaga till 2020.