Levante

Till La Liga startsida.
Levante är en gammal klassisk fotbollsklubb, grundad 1909, som har sitt hemmasäte i Valencia. Ses som Valencias fotbollsklubb för arbetarklassen. Efter sex säsonger i La Liga åkte laget ur 2015/16. “Grodorna” var dock för bra för andradivision som de vann och tog sig snabbt tillbaka till finrummet i fjol.
Smeknamn: Les Granotes (Grodorna)
Manager: Paco López
Hemmaarena: Ciutat de Valéncia

Spela på Levante hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Levante:

Roger Martí
26-årige anfallaren Roger Martí slog igenom rejält förra säsongen, när Levante åter tog sig till La Liga efter en säsong i Segunda. Roger, som han kallar sig, gjorde 22 mål och slutade tvåa i skytteligan. Det var också ett rejält personbästa för spanjoren som tidigare gjort som mest 12 mål under en säsong. Roger har tidigare fått smaka på spel i La Liga, men det har varit ytterst sparsamt. Annars har han hittills huserat mest i Segunda. Martí får dock vänta på att visa upp sig i La Liga då han under sommaren drog sönder sitt knä och blir borta i flera månader.

Emmanuel Boateng
Levante har inte lagt mycket pengar på nyförvärv inför comebacken i La Liga, men en intressant värvning är unge ghananen Emmanuel Boateng. Han kostade 2 miljoner Euro att köpa loss från portugisiska Moreirense där han gjorde sju mål i fjol och vann den interna skytteligan. Boateng gjorde dessutom 4 assist. Boateng har gjort några u-landskamper för Ghana men har hittills inte fått representera de svarta stjärnorna på seniornivå. Har skrivit på ett kontrakt med Levante till 2021.

Jose Campaña
24-årige Jose Campaña har sammanlagt gjort över 40 landskamper för Spanien – på ungdomsnivå. Som senior har mittfältaren dock varit på en sällan skådad ökenvandring. På de 4 senaste säsongerna har Campaña tillhört eller spelat för 6 olika klubbar. Han har varit i Premier League, Serie A, Spanien och Portugal. En period fick den forna talangen till och med spela i Portos b-lag. Ifjol värvades Campaña dock till Levante där han tog en ordinarie plats på det centrala mittfältet. Han har kontrakt med Valencia-klubben till 2020.

Spela på Levante.