Leganés

Till La Liga startsida
Leganés är en klubb från Leganés utanför Madrid som grundades 1928. För närvarande spelar man i La Liga efter ha spelat i de lägre divisionerna under lång tid. Faktum är att man aldrig någonsin tidigare varit i La Liga vilket gör säsongen 2016/2017 historisk.
Smeknamn: Lega, Pepineros
Manager: Asier Garitano
Hemmaarena: Estadio Municipal de Butarque

Spela på Leganés hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leganés:
Alexander Szymanowski

Alexander Szymanowski är förvisso född i Buenos Aires, men argentinaren har bott i Europa sedan han var 12 år. Han provtränade för, eller tillhörde, bland andra Real Madrid och Atletico Madrid som ungdom. 27-åringen har haft en karriär i de lägre divisionerna i Spanien och gjort tre säsonger i danska Bröndby. Vänsteryttern värvades tillbaka till Spanien och andradivisionen Segunda av Leganes förra sommaren. Den här säsongen får han för första gången prova spel i La Liga. Szymanowski har kontrakt med Madridklubben till 2017.

Martin Mantovani
32-åringen från Argentina är ingen snäll fotbollsspelare. Mittbacken Martin Mantovani drog förra säsongen på sig 21 gula och ett rött kort för Leganes i Segunda Division. Mantovani kom till Spanien och Atletico Madrid för 10 år sen, men lyckades aldrig ta en plats i a-laget. Sedan dess har Mantovani spelat på längre nivå i Spanien. Han kom till Madridklubben Leganes 2013 och har varit ordinarie sedan dess. Den här säsongen är hans första i La Liga.