Leganés

Till La Liga startsida.
Leganés är en klubb från Leganés utanför Madrid som grundades 1928. För närvarande spelar klubben i La Liga efter ha spelat i de lägre divisionerna under lång tid. Faktum är att laget aldrig någonsin tidigare varit i La Liga innan man slutade tvåa i Segunda division 2015/16 och tog klivet upp. Leganés slutade på 17:e plats sin första säsong i finrummet och gör nu andra året i ligan. Största konkurrenten är Getafe då båda klubbarna ligger i Madrids utkanter.
Smeknamn: Lega, Pepineros
Manager: Asier Garitano
Hemmaarena: Estadio Municipal de Butarque

Spela på Leganés hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leganés:

Alexander Szymanowski
Alexander Szymanowski är förvisso född i Buenos Aires, men argentinaren har bott i Europa sedan han var 12 år. Han provtränade för, eller tillhörde, bland andra Real Madrid och Atletico Madrid som ung. 28-åringen har haft en karriär i de lägre divisionerna i Spanien och gjort tre säsonger i danska Bröndby. Vänsteryttern värvades tillbaka till Spanien och andradivisionen Segunda av Leganes sommaren 2015. Ifjol fick han för första gången prova spel i La Liga och levererade direkt. Han vann skytteligan i klubben och kom delad tvåa i assistligan. Szymanowski har kontrakt med Madridklubben till 2017.

Martin Mantovani
33-åringen från Argentina är ingen snäll fotbollsspelare. Mittbacken Martin Mantovani drog i förfjol på sig 21 gula och ett rött kort för Leganes i Segunda division och ifjol förnekade han sig inte i La Liga. 10 gula blev det. Mantovani kom till Spanien och Atletico Madrid för drygt 10 år sen, men lyckades aldrig ta en plats i a-laget. Sedan dess har Mantovani spelat på längre nivå i Spanien. Han kom till Madridklubben Leganes 2013 och har varit ordinarie sedan dess. Mantovani har kontrakt med Leganes till 2018.

Spela på Leganés.