Girona

Till La Liga startsida.
Girona från Katalonien grundades redan 1930. Har slagits i de lägre divisioner större delen av sin historia, men varit ett topplag i Segunda de senaste säsongerna och varit väldigt nära uppflyttning. De rödvita lyckades äntligen ta klivet upp i fjol och gör nu sin första säsong i La Liga någonsin.
Smeknamn: Blanquivermell (Vita och röda)
Manager: Pablo Machín
Hemmaarena: Estadi Montilivi

Spela på Girona hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Girona:

Bernardo Espinosa
Mittbacken Bernardo Espinosa är La Liga-nykomlingen Gironas stora nyförvärv för säsongen. Han kostade 4 miljoner pund att köpa loss från Middlesbrough i Premier League. Men Espinosa kommer med en asterisk för det är bara en säsong sedan han drog på sig en allvarlig knäskada och han har spelat ytterst sparsamt de två senaste åren. Girona kan mönstra ett resligt mittbackspar den här säsongen, med 192 cm Espinosa och 196 cm Pedro Alcala. Colombianen länger inga fingrar emellan, för några år sedan blev han näst mest varnad i hela Segunda division. Har kontrakt med Girona till 2021.

Cristhian Stuani
Girona har tappat sina tre bästa målskyttar från ifjol och ett tungt ansvar lär vila på Cristhian Stuani för att bidra med nätrassel för La Liga-nykomlingen. Det är förvisso 8 säsonger sedan uruguayanen gjorde 22 mål för Albacete i Segunda division i Spanien, men i sanningens namn har han mest varit inhoppare sedan dess. Nu får den 30-årige anfallaren chansen att vara förstavalet i La Liga och Stuani skrev i somras på ett 3-årskontrakt med klubben när han flyttade från Premier League och Middlesbrough till katalanska Girona. Stuani spelade även i VM för Uruguay 2014.

Pedro Alcala
28-årige mittbacken Pedro Alcala ska för första gången få prova på spel i La Liga. Den 196 cm långe Alcala var en central gestalt i Girona som för första gången under sin 87 år långa historia har tagit sig till La Liga. Alcala bidrog även framåt, med 4 mål under seriens slutskede. När mittbacken kom till Girona 2015 skrev han ett avtal som håller honom i klubben till 2019.

Spela på Girona.