La liga, Celta Vigo

Celta Vigo

Till La Liga startsida
Celta Vigo, är en klubb från Vigo i provinsen Galicien. Klubbens storhetstid, en kort sådan, hade man i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Sina bästa resultat nåddes 2001/2002 då klubben aldrig låg sämre än sexa i La Liga under hela säsongen. På senare år har man byggt laget på egna produkter. Splelade Europafotboll för första gången på tio år förra säsongen och gick till semifinal i Europa League.
Smeknamn: Os Célticos, Os Celestes, O Celtiná
Manager: Juan Carlos Unzué
Hemmaarena: Estadio Balaidos

Spela på Celta Vigo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Celta Vigo:

Andreu Fontàs
Mittbacken Andreu Fontas värvades av Barcelona som 18-åring 2007 från den katalanska amatörklubben Banyoles. Då värvades han som defensiv mittfältare, men Luis Enrique (b-lagstränare vid tillfället) flyttade omgående ner Fontas i mittförsvaret. 27-åringen har spelat flera landskamper för Spaniens u-landslag, men inte fått spela några a-kamper. Under Pep Guardiola fick Andreu Fontas debutera i Barcelona och har spelat både i La Liga, Copa del Rey och Champions League med Barca. Men han lyckades inte att ta en ordinarie plats, utan Barcelona släppte Fontas till Celta Vigo 2013, och han har varit ordinarie i mittlåset sedan dess. Fontas har kontrakt med Vigo till 2019.

John Guidetti
John Guidetti är bara 25 år men har hunnit med att spela fotboll i Sverige, Kenya, England, Holland, Skottland och nu Spanien. Stockholmaren tillhörde plantskolan Brommapojkarna i Sverige men bodde med familjen några år i Nairobi. Guidetti har varit en talang hela sin karriär, och flyttade till Premier League-klubben Manchester City som 16-åring. Det blev förvisso inget spel på Etihad Stadium för Guidetti som istället lånades ut till BP, Burnley, Stoke, Feyenoord (Eredivise) och Celtic (skotska Premier League). Förra säsongen var han på vippen att spela bort Zlatan Ibrahimovic Manchester United från Europa League-finalen, men Vigo åkte ut i semifinalen. John Guidetti har varit given i svenska landslag sedan U17 och var med i det U21-landslag som vann EM 2015. Skrev sommaren 2015 på ett 5-årskontrakt med Celta Vigo.

Iago Aspas
Iago Aspas gjorde bejublad comeback i moderklubben Celta Vigo i förfjol, och följde upp 14 mål med 19 ifjol, och blev därmed bäste spanske målskytt i La Liga. Aspas köptes sommaren 2013 av anrika Liverpool i Premier League. Men tiden på Merseyside blev misslyckad, det blev bara fem starter på hela säsongen för anfallaren, och inga mål. Säsongen därpå lånades han ut till Sevilla i La Liga men fick knappt spela något där heller. Så sommaren 2015 köptes han tillbaka av Celta Vigo. Förutom 19 mål i ligan gjorde han även flera mål i cupen och Europa League, när Celta Vigo nådde semifinal i båda turneringarna. 30-åringen har kontrakt med Celta till 2020.

Spela på Celta Vigo i La liga