Athletic Bilbao

Till La Liga startsida.
Athletic Club, även kallat Athletic Bilbao eller Atlético de Bilbao, är en klubb från Baskien. Bilbao är ett av lagen som cementerat sig fast i La Liga och aldrig åkt ur. Klubben har vunnit spanska ligan åtta gånger och Copa del Rey (spanska cupen) 24 gånger.
Smeknamn: Los Leones, Rojiblancos
Manager: José Ángel Ziganda
Hemmaarena: Estadio San Mamés

Spela på Athletic Bilbao hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Athletic Bilbao:

Mikel San José
Den defensive mittfältaren Mikel San José har tillhört både Barcelona och Liverpool, men har sedan 2009 gjort över 200 matcher för Athletic Bilbao och dessutom slagit sig in i det spanska landslaget. 28-åringen från Pamplona är en stenhård mittfältare som drar på sig många gula kort, men som också gör ett och annat mål från sin defensiva position. Kan också spela mittback om nöden kräver. Trots att San Jose inte tillhört La Liga-giganterna Real Madrid eller Barcelona som senior har han gjort 7 landskamper och spelade dessutom EM för Spanien ifjol.

Markel Susaeta
Veteranen Markel Susaeta fick spela ytterst sparsamt för sitt Bilbao ifjol, men utsågs ändå till lagkapten i somras när målvakten Gorka Iraizoz lämnade Baskien. 29-årige Susaeta har varit Bilbao trogen hela sin karriär och har faktiskt en seger i Europa League och tre finalplatser i Copa del Rey på meritlistan. Dessutom har kantlöparen också fått göra en landskamp för Spanien. I höstas förlängde kaptenen kontraktet med baskerna till 2019.

Aritz Aduriz
Anfallaren Aritz Aduriz har haft en minst sagt bakvänd karriär. Som 35-åring blev han uttagen till sitt första stora mästerskap för Spanien, Euro 2016, och han satte dessutom personligt målbästa i karriären, med 20 mål i La Liga för Athletic Bilbao. Han följde upp det med att göra 16 mål ifjol och bara Celta de Vigos Iago Aspas gjorde fler mål av de spanska spelarna i La Liga. Aduriz har tvingats ifrån sitt Atheltic två gånger i sin karriär, med utflykter till Valladolid, Mallorca och Valencia, men hela tiden kommit tillbaka. Har kontrakt med baskerna till 2018.

Spela på Athletic Bilbao.