Hoffenheim

Hoffenheim

Till Bundesliga startsida
TSG 1899 Hoffenheim är en klubb från Sinsheim i Baden-Württemberg som spelat i Bundeliga sedan 2007/2008. Laget gjorde ett väldigt snabbt avancemang i seriesystemet då man gick från division 5 ända upp till Bundesliga. Den klättringen kan man till stora delar tacka investeraren Dietmar Hopp, som gått in med gigantiska pengar i klubben, för.
Smeknamn: Die Kraichgauer
Manager: Julian Nagelsmann
Hemmaarena: Rhein-Neckar-Aren
Spelschema: Hoffenheims spelschema i Bundesliga

Spela på Hoffenheim hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hoffenheim:
Jiloan Hamad

Jiloan Hamad har dragit ögonen till sig ända sedan han slog igenom på Trängens IP i Örebro som tonåring. Han är en produkt av talangfabriken BK Forward och har gjort mängder med u-kamper för Sverige. Det har även blivit halvdussinet landskamper med det svenska a-landslaget. Efter fem framgångsrika år i Malmö FF, med bland annat två SMguld, blev Hamad som 23-åring till slut utlandsproffs. Livet på Wirsol Rhein-Neckar-Arena har dock inte blivit som Jiloan Hamad tänkt sig. Yttermittfältaren har varvat spel med Hoffenheim och Hoffenheim 2. Det har även blivit ett lån till Belgien och Standard Liege. I och med övergången till Bundesliga har Hamad också tappat sin landslagsplats. Svenskazeriern har kontrakt med Hoffenheim till nästa sommar.

Eduardo Vargas
Anfallaren Eduardo Vargas har haft det tufft sedan han kom till Europa från Chile i januarifönstret 2012. 26-åringen värvades till Napoli i Serie A för nästan 18 miljoner dollar, efter en framgångsrik säsong med 17 mål i Universidad de Chile. Vargas har gjort inte mindre än 60 landskamper för Chile, och 31 mål. I den europeiska toppfotbollen har dock Vargas inte fått sitt genombrott ännu. Under kontraktstiden med Napoli har Vargas blivit utlånad till brasilianska Gremio, Valencia i La Liga och QPR i Premier League. Men ingenstans har det lossnat. Förra sommaren köptes Eduardo Vargas av Bundesligaklubben Hoffenheim. Första säsongen i Tyskland bjöd bara på två mål, trots 16 starter. Vargas har kontrakt med Hoffenheim till 2019.

Fabian Schär
Mittbacken Fabian Schär gör sin andra säsong i Hoffenheim efter tre väldigt framgångsrika år hemma i Schweiz. Schär plockades upp av FC Basel som 21-åring 2012 och vann ligan tre år i rad med FCB. Schär har spelat U20-landskamper för Schweiz och deltog även i OS i London 2012. Efter mästerskapet började han spela med landslaget, där han varit ordinarie sedan dess. Fabian Schär värvades av Hoffenheim förra sommaren och har kontrakt med klubben till 2019.

Spela på Hoffenheim