Werder Bremen

Till Bundesliga startsida.

SV Werder Bremen grundades 1899 och är en av de bästa klubbarna i Tysklands historia med flertalet ligaguld, cuptriumfer samt internationella framgångar. På senare år har man dock varit lite av ett lag i mellanregionen rent tabellmässigt och man väntar ivrigt på att vara med och slåss på allvar om titlar igen. Några av klubbens största spelare genom åren är Rudi Völler, Marco Bode och Karlheinz Riedle.

Smeknamn: Die Werderaner, Die Grün-Weissen
Manager: Florian Kohfeldt
Hemmaarena: Weserstadion

Spela på Werder Bremen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Werder Bremen:

Ludwig Augustinsson
23-årige Augustinsson är fostrad i Brommapojkarna men fick 2013, 19 år gammal, kontrakt med IFK Göteborg. Där tog han en ordinarie vänsterbacksplats och hann göra 29 Allsvenska matcher innan flyttlasset gick till FC  Köpenhamn. Hos danskarna har Augustinsson varit en av de bättre spelarna de senaste säsongerna och även fått rutin av Champions League-spel. Var med i det svenska U21-landslaget som tog EM-guld 2015. Börjar nu nosa på en ordinarie plats i A-landslaget. Svensken blev i januari klar för Werder Bremen, men övergången till Bundesliga gick igenom först under sommaren. Framtidsman.

Max Kruse
Den 29-årige släpande forwarden Max Kruse kom förra säsongen tillbaka till Werder Bremen där han fick debutera i Bundesliga som 19-åring. Men den gången blev det bara 28 minuter i den tyska högstaligan. Kruse värvades av St. Pauli 2009 när klubben spelade i Bundesliga 2. Man gick upp till Bundesliga där Kruse för första gången blev ordinarie i den tyska högstaligan. Men St. Pauli åkte ur direkt, vilket faktiskt var bra för Kruse som bara gjorde två mål på hela säsongen. I den tyska andraligan fick anfallaren 2011/2012 sitt genombrott när han gjorde 13 mål. Efter det följde han upp med över tio mål tre säsonger i rad i Bundesliga. Förra sommaren värvades Kruse av Wolfsburg för stora pengar, men han gjorde sin målmässigt sämsta säsong på fem år. Första säsongen med Bremen var strålande för Kruse och det blev hela 15 mål och 7 assist på 23 matcher  i Bundesliga, hans bästa säsong någonsin. Kruse har kontrakt med Bremen till 2019

Zlatko Junuzovic
Österrikaren Zlatko Junuzovic gör sin sjunde säsong i Werder Bremen efter 2,5 säsonger med Austria Wien, två i Kärneten och tre med Sturm Graz i österrikiska Bundesliga. Den korte, 172 cm, mittfältaren är en Youtube-stjärna med sitt vassa frisparksskytte. Det som är gemensamt är att höger fot används och att träffen är med insidan av foten. Men avstånd och placering från mål gör att Junuzovic varierar styrka på skottet och placering mot målet. Den offensive mittfältaren har varit given i Bremen de senaste åren och varit bofast i det österrikiska landslaget. 2010 fick Junuzovic Österrikes motsvarighet till Guldbollen. Zlatko Junuzovic har kontrakt med Werder Bremen till sommaren 2018.

Spela på Werder Bremen.