Werder Bremen

Werder Bremen

Till Bundesliga startsida
SV Werder Bremen grundades 1899 och är en av de bästa klubbarna i Tysklands historia med flertalet liga- och cupguld samt internationella framgångar. På senare år har man dock varit lite av ett lag i mellanregionen rent tabellmässigt och man väntar ivrigt på att vara med och slåss på allvar om titlar igen. Några av klubbens största spelare man fått fram genom åren är Rudi Völler, Marco Bode och Karlheinz Riedle.
Smeknamn: Werder
Manager: Viktor Skripnik
Hemmaarena: Weserstadion
Spelschema: Werder Bremens spelschema i Bundesliga

Spela på Werder Bremen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Werder Bremen:
Claudio Pizarro

Peruanen Claudio Pizarro har hunnit bli 37 år gammal, och har tillbringat sina senaste 17 år spelandes fotboll i Europa. Pizarro är otroligt meriterad. Han har vunnit Bundesliga sex gånger, tyska cupen sex gånger, Champions League, och klubblags-VM. Dessutom har han varit med i ett lag som kom tvåa i Premier League, spelat final i Europa League och kommit tvåa i Bundesliga. Claudio Pizarro gör sin tredje sejour i Werder Bremen, dit han värvades redan 1999. Pizarro har också spelat i Bayern Munchen två gånger och gjort en säsong med Chelsea i Premier League. I våras förlängde anfallaren sitt kontrakt med Werder Bremen till nästa sommar. Har gjort 85 landskamper för Peru.

Max Kruse
Den 28-årige släpande forwarden Max Kruse är tillbaka i Werder Bremen där han fick debutera i Bundesliga som 19-åring. Men den gången blev det bara 28 minuter i den tyska högstaligan. Kruse värvades av St. Pauli 2009 när klubben spelade i Bundesliga 2. Man gick upp till Bundesliga där Kruse för första gången blev ordinarie i Bundesliga. Men St. Pauli åkte ur direkt, vilket faktiskt var bra för Kruse som bara gjorde två mål på hela säsongen. I den tyska andraligan fick anfallaren 2011/2012 sitt genombrott när han gjorde 13 mål. Efter det följde han upp med över 10 mål tre säsonger i rad i Bundesliga. Förra sommaren värvades Kruse av Wolfsburg för stora pengar, men han gjorde sin målmässigt sämsta säsong på fem säsonger. Nu ska han försöka hitta tillbaka till storformen på Weserstadion och Werder Bremen.

Zlatko Junuzovic
Österrikaren Zlatko Junuzovic gör sin sjätte säsong i Werder Bremen efter 2,5 säsonger med Austria Wien, två i Kärneten och tre med Sturm Graz i österrikiska Bundesliga. Den korte, 172 cm, mittfältaren är en Youtube-stjärna med sitt vassa friskarksskytte. Det som är gemensamt är att höger fot används och att träffen är med insidan av foten. Men avstånd och placering från mål gör att Junuzovic varierar styrka på skottet och placering mot målet. Den offensive mittfältaren har varit given i Bremen de senaste åren och varit bofast i det österrikiska landslaget. 2010 fick Junuzovic Österrikes motsvarighet till Guldbollen. Zlatko Junuzovic har kontrakt med Werder Bremen till sommaren 2018.

Spela på Werder Bremen