VfB Stuttgart

Till Bundesliga startsida
Verein für Bewegungsspiele Stuttgart, i folkmun VFB Stuttgart grundades 1893 och är ett av de lag som har flest Bundesligasäsonger bakom sig. Det har blivit fem ligatitlar och tre cuptriumfer genom åren. Dessutom innehar klubben rekordet i flest titlar i Intertotocupen med sina tre stycken. Klubben har fostrat storspelare som Jürgen Klinsmann, Mario Gomez och Sami Khedira.
Smeknamn: Die Roten
Manager: Hannes Wolf
Hemmaarena: Mercedes-Benz Arena
 

Spela på VFB Stuttgart hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i VFB Stuttgart:

Emiliano Insua
Den 28-årige vänsterbacken har hunnit med en hel del klubbar och länder i sin karriär. Argentinaren har spelat för lag som Liverpool, Galatasaray, Sporting Lissabon och Atletico Madrid. I Atletico lyckades argentinaren aldrig riktigt ta en ordinarie plats och lånades ut till liga-konkurrenten Rayo Vallecano. Det blev en nytändning för Insua. Inför säsongen 2015/16 köptes han av Stuttgart och har tagit hand om vänsterbackplatsen sedan dess. Efter degraderingen till Bundesliga 2, sin första säsong i klubben, var Insua med och tog tillbaka Stuttgart till finrummet genom att vinna Bundesliga 2 i fjol.

Dennis Aogo
Vänsteryttern beskrivs som en smart taktiskt spelare med mycket bra vänsterfot. Den nu 30-årige tysken går nu in på sin tionde raka säsong i Bundesliga. Kom till Stuttgart från Schalke inför denna säsong och spelade innan dess i Hamburg och Freiburg. Har totalt 285 matcher i Bundesliga och Bundesliga 2 under bältet och besitter mycket rutin. Var även med i det tyska landslaget i VM 2010 där det blev en bronsmedalj.

Holger Badstuber
Få spelare kan stoltsera med en prishylla som Holger Badstuber. Fem Bundesligatitlar, guld i klubb-VM och en Champions League-titel, bland mycket annat. Backen spelade för Bayern München från 2009 till 2017. Hade dock sina bästa år i klubben 2009-2012 då han var ordinarie. Har efter det fått nöta mycket bänk. Lånades förra säsongen ut till Schalke där det blev tio matcher. Släpptes av Bayern München inför denna säsong och gick till Stuttgart där 28-åringen spelade som tonåring.

Spela på VFB Stuttgart i Bundesliga